Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Цртани филмови

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од Sweety-Tweety, 26 март 2010.

1. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837

Лелеееее си најдов некој што ги гледа аааааа :rofl: :rofl: :rofl: најзакон се :rofl: :rofl:

На angel4e121 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sienna

Sienna Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    25
    Го гледам и долгометражните,ама повеќе уживам кога ги гледам Том и Џери,Пинк Пантер... :angel:

3. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170
    Дали гледам? :?: А каде да гледам? Има на некој канал, ама цртан? Кратко и јасно: НЕ.
    Сите цртани се сега изретардирани, наместо да не успиваат, они ни прават кошмари, изгледаат како страшила. :nod: Не дека сум којзнае колкава, ама кога бев помала, барем ќе се најдеше некој нормален цртан, сега Том и Џери, ќе го најдеш еднаш во годината на тв, и имаат право, сега децата што гледаат „Долина на волците“, кој ќе ги сака изретардираниве цртани? :^)
    Да не го отупувам уште толку, иако имам да зборам до утре.
    Ги сакам старите цртани нормално, и долгометражните, и краткометражните. Цртан филм, не памтам кога последен пат сум гледала. Еве утре ако станам накај 12, ќе гледам на сител, волшебникот од оз. Фала Богу им текна да дадат некој цртан филм. |(

4. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    &Стварно олшебникот од Оз го има? ^_^
    Ејј радости бе, одкога не сум го гледала :)

5. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170
    Прееска имаше реклама, така слушнав. Eве што пишува во програмата на сител:
    12:15 МАПЕТИ: ВОЛШЕБНИКОТ ОД ОЗ - филм авантура

На Monna.Monna му/ѝ се допаѓа ова.
  6. sparkle.q

sparkle.q Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2011
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    15
    Сунгерот Боб и Том и Џери дефинитивно ми се најомилени.. Иако сега не гледам многу многу цртани.. а ги сакам и оние долгометражните особено од Дизни.. :wasntme:

7. WinnieThePooh

WinnieThePooh Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    282
    Допаѓања:
    201
    Сунѓерот Боб додека играше на А1 редовно го гледав..ама една епизода ако треба по 5 пати ја гледав...и уште да игра пак ќе го гледам! :)

8. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Баш сношти едно добар саат време се смеев до солзи на според мене најсмешниот цртан филм на сите времиња, оние од постарите генерации сигурно се сеќаваат на него рускиот - Ну, погоди, еве го

http://www.youtube.com/watch?v=sXhFidw8KdM

Не знам дали има други како мене посебно на моја возраст (не дека ми е посебно гајле) ама јас сеуште гледам секакви цртани од кратки до долгометражни, од првите црно-бели на Дизни до новите анимации од сите студија и земји на потекло. И морам да нагласам дека цртаните филмови често имаат толку фантастична музика тоа чудо едно е - уште од мала си ги потпевнував радо „За добра ноч...„ од Мечето Ушко и од „Будилници„ заразната музика, исто и тој со инсектите имаше многу јака музика го најдов под име „Црв„ на You Tube -

http://www.youtube.com/watch?v=EuUEeKHN9bA

Исто и Pixar имаат предобри анимации, често ги гледам и нив кога сакам да се изнасмеам баш онака здраво.

Поголемиот дел сте ги наброиле јас ќе ги додадам оние кои мислам дека не се споменати, бидејќи заслужуваат да бидат дел од оваа тема, како дел од нечие детство - мачорот Тошо, Мамли, Бети Буп, Атомската мравка, Пепе и Микроби, мравката Ферди, пчеличката Маја и Вили, Кире Бананамен, Козле-Бозле, Радован и лошото детиште Хуго, Јајо и Пајо и скржавецот Крковичка, Вали Гатор, Хипо и Чипо, клукајдрвчето Перо, Таличниот Том и браќата Далтони, Вини Пу, Бамби, Снупи и Чарли Браун, Кременковци и многу други. И ако некој се сеќава на тој цртаниот со детето и авио-мувата нека ми пише како да го пронајдам, се убив од барање неуспешно :worried: ...

На figgiMK, Trendafilka и Magnolija им се допаѓа ова.
  9. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Јас многу си го сакам Мечето Ушко. Одмана го немам гледано, повеќе не го ни даваат. Ама интересно ми е тоа што куќичката му е секогаш средена и е мн. педантно животинче. И плус е такво присебно и мирно, како мал џентламен.

http://www.youtube.com/watch?v=K5umZx-4fAI

Едит: Овој рускиот Ну, погоди ми беше многу страшен, ама јас пак го гледав :lol:

10. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.761
    Допаѓања:
    25.011
    Мене омилени цртани ми се:
    http://www.youtube.com/watch?v=FysobubtDcI
    и
    http://www.youtube.com/watch?v=IKLkiheRfM8

...ги обожавам значи и уште можам да гледам 24/7 и да не ми здосадат.
    Ете од мала ми се допаѓале вакви некој цртани со мистерии,морничави работи, црн хумор. :l:

На Cynthia му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    Мене оваа ми свири на мобилен. :)
    И мене ми е еден од омилените цртани од времето, Лилипут Пут се викаше и ги има скоро сите епизоди на youtube. ;)
    http://www.youtube.com/watch?v=hRuMmIgzYw0
    http://www.youtube.com/watch?v=FeRl3bhM ... re=related

На Theodora му/ѝ се допаѓа ова.
  12. RoseMarie

RoseMarie Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    18
    Јас најмногу го сакам Barneyard.Мислам дека не го знаете од новите е тоа е улава кравааа.Многу го обожавам цртанот.
    А од старите се знае:Пепелашка,Похаонтас,Ариел,Аладин,Убавицата и ѕверот,па душко догоушка и јас сум голем обожавател на Што има шефе??
    Али Том и Џери и ден денес кога го фатам го гледам.

13. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Пак јас. Тој цртаниот кој никако не успевам да го најдам детето се викаше Колен, конечно се сетив на името, ако некој најде линк нека ми прати ЛП, :) .

И се сетив на уште еден цртан од детството - Три банана, посебно на аждерот и неговата реплика - сакав да сум чучулига, но јас сум аждер, а ти ПЛАШИ СЕ ОД МЕНЕ :devil: (овој дел е со викање).

И денес од глава не ми излегува „ја сам будик будиче ла-ла-ла-ла„... :D

Прикачени фајлови:

• azder.jpg
      azder.jpg
      Големина на фајлот:
      9,3 KB
      Прегледи:
      400
    На Phyramide му/ѝ се допаѓа ова.
  14. t.w.e.e.t.y

t.w.e.e.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    617
    вчера го гледав Toy Story 3 :D :$

15. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Будит је муој коњичек
    Стретол сом са находоу
    Ај с такоутоу приходоу :P Оваа? :lol:

Ах, колку убави цртани филмови сме гледале. Мојот омилен? Оној рускиот - по патот со облаците, ах колку сум тажен :D
    Ми идеше да го изедам тоа тигарчето од милина :)

Лилипут пут, Були, Мразик, Балтазар, Пјаф, Мечето Ушко, Козле Бозле, Грашковци, Тетка Биберче, Кире бананамен, КАЛИМЕРО (мојот љубимец), Микроби, Радувањата на Радован....ах илјадници. Кога ми е онака, безвезе, си ги пуштам на youtube и искрено ептен си уживам.
    За Том и Џери, Багс Бани, Којотот и брзата птица итрица (миг миг) ич да не правам муабет. Особено ми беше симпатично она малото глувче од Том и Џери - touche monsieur Jerry! :D

Инаку има еден тип кој има специјално направен блог за сите цртани од нашето детство и дури и посебен канал на youtube. Верувам дека ќе ви помогне линков во наоѓање на вашиот омилен цртан филм :)

И еве и тука одговор за Теодора, во случај и некој друг да го бара цртаниот, тој со Колен и авиомувата е француски и се вика во оригинал Ah si j'etais, ah si j'avais (ах да бев, ах да имав).

На Theodora му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Angel4e123

Angel4e123 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2010
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    86
  17. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    И ден денес си ги гледам истите цртани кои ги гледав кога бев мала..Том и Џери..Пинк Пантер - незаменливи се. Исто така ми се допаќаат и долгометражните цртани филмови како Анастасија, Пепелашка и Заспаната убавица.

18. Dulceee

Dulceee Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.185
    Цртаниии. :rofl:
    Том и Џери се класика, незаменливи.
    Инаку пред 2 месеци ја сонував Снежана :lol: и го спуштив. Ме потсеќа на убави времиња, кога ми беше се рамно.
    http://www.youtube.com/watch?v=cFp6vZ1oOWo
    Какви се слатки :rofl:

19. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Порано, како мала, едно седнување пред ТВ, цел ден цртани. Том и Џери, Скуби Ду, Снупи, Пинк Пантер. Сите ги поредував :D Ги гледав и сериските, Драгон бол и Покемон :D
    Да не го заборавиме и Сунгерот Боб и неговиот најдобар пријател Патрик :D Не ги пропуштав додека беа на А1 :)

20. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.130
    Си гледам обавезно ако начекам на ТВ или мајка ми ако гледа шо има и викам остај ќе си гледам цртанче и ми се смее демек голема сум била. ама знам дека не сум само јас од возрасните што си гледа :)
    омилени том и џери, сунѓерот Боб, декстер, шрек и мн други :)