Многу сакам да имам талент за цртање! Некогаш кога имам инспирација и ја имам сликата во глава, имам две леви раце за да го пренесам тоа на хартија!
Имам талент за цртање ама јас сум многу глупава што не се трудам да го усовршам.Немам цртано можеби две години (shame on me)
Сакам да цртам и ме бива, имам талент, со молив, дирекно со темперни, акварелно, пејсажи, користам некогаш само топли или ладни бои, перспектива (да не забегав малку од темата, името е „Цртање“ )
дали некоја модна куќа би соработувала со мене..ХЕЛП! Девојки..вака, имам талент за цртање и сакам да соработтувам со некоја модна куќа. но бидејќи не сум моден креатор дали би сакале јас да им цртам фустани?! дајте ми совети.. и кажете дали некоја од вас некогаш соработувала со модна куќа
Сакам да цртам. Сум била и на натпревари. Го добив првото место лани на „Ајверијада“ (а мразам ајвар). Исто така сакам да цртам аниме (всушност, сакам да правам аниме кога ќе пораснам).
Истоо и јасс многу го сакам цртањето најголемо хоби. По цели денови цртам, највеќе портрети цртам скоро сите другарки ги имам нацртано
Јас многу сакам да цртам, а и убаво цртам но не знам зошто сите ми викаат дека прецртувам така се нервирам кога сум се мачела два саати и некој ќе ми каже дека е прецртано..
Јас врска немам од цртање а многу сакам да цртам па се прашувам дали би можела да одам на курс за цртање и да научам? Изводливо е?
Многу сакам да цртам. Порано (во основно) наставничката по ликовно ме носеше на секакви натпревари, ја обожавав! Имам еден куп дипломи по дома. Во последните неколку години немам нешто многу време за цртање... Повеќето цртежи ми се со згради, куќи.. дрвја, вода, природа... Цртањето не може да се научи како теоретски предмет, бидејќи е далеку од само теорија. Со постојано вежбање може да се усоврши, но пред се`, потребен е талент.
Ми треба предлог за позадина ,инаку ова беше единствено во мојот компјутер ,некогаш ќе ги сликам и другите дела
а ќе сака некој да ме упати доколку повеќе се разбира контура што значи,што претставува и како се добиваат боите-со мешање на кои бои се добива друга боја елементите во ликовното,техниките и .. да ми ги кажете онака на кратко...
Контура е надворешна линија на некој предмет или објект. Со мешање на сина и жолта се добива зелена, со темно сина и црвена се добива виолетова, со црвена и жолта се добива портокалова, со сина, зелена и црна се добива природно кафеава. Eве попрецизно
Колку сакам цртање Кога бев мала секој ден татко ми ми носеше нови тетратки за цртање, а за 2-3 дена ќе беа целите исцртани. Ми стојат цртежите и со задоволство ги гледам. Сеуште многу сакам да цртам но оддамна не сум цртала интензивно и мака ми е што го заоставив. Не да се фалам ама убаво цртам, само што не бојам убаво Сакам да почнам повторно да си го надоградувам талентот ама неможам да најдам доволно време Во летото може, кога ќе нацртам некои цртежи можеби и ќе ги објавам