Вчера си купив една тетратка, таа ќе ми биде за цртање. Добра сум, ми оди цртањето само да имам пример да гледам од некаде. Си купив и некои моливи, гуми, боици.. и почнуваме.
Знам дека прашањево не е за овде ама не најдов соодветна тема. По ликовно треба да нацртаме стрип, ама немам никаква идеја, побарав и на интернет ама некако многу тешки ми се. Да не имате нацртано некој стрип,да го видам или пак ако имате ако стрип, составен од 4-5 дела и да не е многу комплициран да ми пратите во ЛП.
Јас сум антиталент за цртање.Моливот го користам само за пишување. Пофалби до сите што сте ги изложиле вашите дела.
за SunnyGirl2 може малку доцна ама еве некоја помош ... Контура е надвореш ната линија на се секој предмет или објект (како сакаш наречи го) Насекаде околу нас забележуваме линии што се појавуваат во природата, предметите во уметничките дела.Понекогаш се јасно изразени ,а понекогаш прикриени,придушени од боите или формите.За убавината и моќта на линијата човекот станал свесен многу одамна.Линијата е најстариот ликовен елемент-ја среќаваме и се вооудушевуваме на нејзината убавина уште во праисториските цртежи. Во ликовните дела можностите на линијата се големи -со неа опишуваме форми,ги доволуваме пропорциите на предметите,постигнуваме длабочина,добиваме впечаток на различни чуства.Застапена е во сите видови ликовно творештво-во цртежот,во сликата,графиката,скулптурата,дизајнот,архитектурата,фотографијата.Линијата е еден од првите ликовни елементи.Кога цртаме можеме да употребиме контурна и текстурна линија.Во зависност од тоа со какви материјали и на каква подлога цртаме разликуваме и линии по карактер.Линиите,обично ги добиваме со исцртување на одредена подлога,но можат да се добијат и на други најразновидни начини,и не само на хартија туку и во други материјали и техники. Имаме повеќе видови на лини на пример прави,куси,криви,дебели,тенки,долги.Кога цртаме можеме да употребиме контурна и текстурна линија.Лините обично ги добиваме со исцртување на одредена подлога, можат да се добијат и на други најразновидни начини не само на хартија туку и во други материјали и техники.Со линиите се добива карактерот на цртежот кој може да биде мирен и динамичен.Линијата во ликовната творба ја надополнува формата. еве ова е многу просто и едноставно, се надевам помогнав
Ќе прикачам нешто. Ме фалат за оваа работа ама јас лично мислам дека не е нешто големо. Види го прикачениот фајл 188793 Види го прикачениот фајл 188793
Јас не сум талентирана, ама обожавам да цртам. Ова е колаж, ми стои закачен на ѕид и ми текна да го споделам. Прва или втора година го правев
Истиот случај беше и кај мене немало леб од сликањето, ако не ти се продаде сликата ке останеш гладен...
Не би рекла дека нема леб од сликањето. Со добар маркетинг и ако знаеш да го пласираш твоето дело, може да има пристојна заработка.
Па да де и јас тоа го мислам, али ова е мислењето на одредени личности кои ми влијаеа кога требаше да се запишам во средно и немав услови за тоа да учам средно во друг град иф ју ноу ват ај мин...
Да, многу добро знам, зошто го имам почувствувано на сопствена кожа. Запишав друг факултет, а сега пак си најдов работа како самостоен сликар. Нештата не се невозможни, само треба да веруваме.
Јас пак обратно само портрет на човек најмногу обожавам да цртам(а знам и природа и се друго да цртам) а само портрети цртам ми успева и тоа баш исто го погаѓам до точка купив и корапитографи во боја,сега сум во план портрет во боја доста беше црно-бела техника.Немам така некоја слика да ставев овде зошто сите ми се на фб ставени и сите ми ги знаат.А ќе нацртам некогаш специјално за овде да ви покажам
Епа супер баш ми е мило што го слушам тоа, ти посакувам се најдобро, се согласувам со тебе дека треба да веруваме во тоа што го сакаме и доколку многу посакуваме нешто во многу случаи се остварува (ми се случило тоа повеке пати)