Мене пејзажите ми се најрелаксирачки за цртање и сликање... и да згрешам, можам да поправам со тоа што ќе додадам нешто што ќе го пополни пејзажот исто така.. портрети сакам да цртам. Реалистичните се потешки и повнимателно треба да се црта, да се запазуваат димензиите, а особено пропорционалноста на лицето. Манга ми е најлесно за цртање. Најопуштена сум кога цртам манга. Имам скицирано 3 манга девојки до сега (едната ми е поставена како аватар моментално) и машки манга лик- Шонен. Шоџо е покомплицирано да се црта зошто треба да се внимава на косата, треба да се одржи мекоста и нежноста. Кај Шонен косата е не толку детализирана и е како боцки. Што е тоа Шонен, а што е Шоџо? Шонен ликовоте се употребувани во акционите манга, имаат остар изглед, дебел врат и поиздолжена фаца, додека Шоџо се користени во романтичните манга и имаат благ изглед со потенок врат и овална, округла фаца. И еве една од поновите мои манга ликови. Од Шонен ликот не сум баш најзадоволна како испадна. Очите му се премногу горе и има огромна безвезна празнина меѓу очите и устата. Втор обид, се надевам успешен ќе биде.
Dete ti ova si go razvila mnogu dobro. Moze eden den so ova hobi golemi pari da zarabotis.Prijavuvaj gi crtezite na nekoj takmicenja za tvoja vozrast no nadvor od zemjava. Good Lack
сакав да го потенцирам уметникот Lucas David неговиот стајл многу ми се допаѓа и сум пробала неколку пати да пробам да нацртам нешто слично ама многу ми е тешко еве некои од неговите цртежи Спојлер
Jас саκам да се пофалам со најновите поρтρети нацρтан од бρат ми.Многу сум гоρда на него затоа што јас му бев и сум му, пρвиот учител и советниκ.И κаκо што бива учениκот е сеκогаш подобаρ од учителот.Воедно и да κажам деκа цρта поρтρети за пρодажба, аκо има заинтеρесиρани.
незнам точно но сигурно е или тоа или темперни имаше објавено некои слики на tumblr http://lucasbavid.tumblr.com/ мислам прво ги црта со молив и црн инк пенкало па потоа со темперни или водени ги бои
Да, дефинитивно има цртеж со мастило како основа, а остатокот е акварел... Исто е - и темперните и водените бои разредени со многу вода ќе ти го дадат овој транспарентен изглед. Не е тешко, пробај да експериментираш и пушти ја раката слободно. Битно ти е да го следиш правецот на светлината, останатото е лесно. И играј си со нијансите, зошто тој не користи само еден тон, туку го нијансира и со други бои.
обично цртам на школо по книги и тетратки понекогаш на ѕид кај другарки другари последно кај дечко ми кој како ке добие дозвола од неговите а што цртам најчесто апстакт нешто несекојдневно нешто што кога ке го видиш ке се насмееш дури и тој што везе си ке се насмее не дека и друго незнам да цртам ама така поретко. најчесто со пенкало дека со тоа пишувам во школо. По дома многу слабо дека моите се така малку скептици не ни знаат дека знам да цртам а талентот ми е од дедо ми .едноставно што и да ми рече човек можам да му нацртам не ми е фрка тоа ми е издувен вентил но си се кријам што си е сигурно сигурно
Не се инспирирав за цртежов да го нацртам, едноставно седнав со листот пред мене, земав ХБ (за скица), Б6, Б7 и Б8 моливи и дозволив чувствата да цртаат.
@Papillon.Papi Папи, морам да ти го кажам ова, досега неколку пати сум приметила кај твоите цртежи, а ти го немам спомнато. Дефинитивно мајстор си за веѓите.
Очите ги утнав У ВЕЛИКО, но ми беше лекција на следните да им ставам линија за да знам каде да ги ставам.
@Papillon.Papi Девојко, прекрасен ти е автопортретот, колку што видов. Алал да ти е, ова никогаш не би можела да го направам. Браво!
Вежба за приемен. Половично е нацртана затоа што имав обврски и цело време перекинував па почнував. Кога ќе ја завршам ќе ја постирам. Не личи како од цртежов но кога се сенча најбитен е аголот, па главата ми се здрви цртајќи и гледајќи.
@Tej4e, @1209 и @Papillon.Papi, додека сум во темава, да ве пофалам. Најмногу впечаток ми оставија вашиве цртежи. Инаку, јас цртам откако памтам за себе, што значи уште од основно, а мајка ми често ми раскажува како уште на 5-6 години сум цртала и сум ги подарувала цртежите по блиски. Во основно имав неколку тетратки со модели што сум ги цртала (модни креации, боени со дрвени боички), цртежи на хамери кои најчесто ги боев со пастелни бои (оние како креди што се), потоа продолжив со пастелни на пак папир (не знам дали уште така ја викаат таа хартија од која се прават бакалскине ќеси), на иста таква хартија цртав и со јагленче, а последниве година дена си цртам, т.е. сликам на платно со акрилни бои. На моиве им ја опремив цела куќа со слики, а и кај мене и вереникот дома. Е сега, не знам дали во оваа тема ќе се важат тие слики на платно или конкретно само цртежи. Имаше уште една ваква слична тема, па ќе ставам таму нешто (да си ги едитирам прво сликите, да го избришам потписот )