Не сум против ама пролонгирам дури се можи моментално на града ми заспива а инаку купени ми се за зорд случај да се прирака
Моево го залажав со цуцла ама не ја сака многу.Кратко ја цуца после ја плука. Му ја давам само колку пауза дури да направам нешто дома или до вц да отидам
Mene Moevo pochnuva izgleda da mi se odbiva od cicanje poradi taa cucla.Dodeka I e cuclata v usta OK e, ne plache, a koga I ja zemam (a e gladna) I i ponuduvam cice, taa urla Kako otrov da sum I dala. Spas? Probav dva Dena Bez cucla, ama ne se zivee, Ke zbudalev, cel den na cice I spienje samo v race, ne e dobro za rbetot... Ke poluda!!!
Мојот ништо живо не ја сака не дава ништо таа ја цуца 10 секунди дури не осети дека ништо не пушта и уште повеќе се разлошува и дури му правам од адаптираното го соблекувам обожава гол да седи кога е готово му менувам пелена па се раниме.Ако не заспие после млекото се лажиме со шишето ама му го ставам и капачето за да не влегува воздух.
Малата моја не сакаше ништо живо да види лажачка цуцла.Имав мака нон стоп сакаше на цицка да дреми,а цуцла никако не фаќаше.Постарите ми велеа да на намачкам малку со мед,шекер и сл да и дојди благо ама никако не фати лажачка цуцла,ама затоа со шишето останавме до 2ипол годинки
Јас сум ЗА цуцла, бидејќи ми е голема одмена. Дење не ја практикувам, ама навечер кога ќе се размрда само ќе и ја бутнам и си продолжува да спие. До кај една година и на поголемите деца им ја туткав така. Додека не дојде време цела ноќ самостојно да спие, цуцлата ми е многу битна.
Мојата воопшто не прифати цуцла, ниту пак пиеше млеко од шише. Од денешен аспект подобро, бидејќи не се добри за забите, а и ќе требаше да се одвикнуваме
Ах, спас ми беше цуцлата до пред два, три месеци, ама сега не ја сака. Многу полесно заспиваше и преку ден беше посмирена, ама толку....
Мојата е на доење и си ја сака и цуцлата, во главно ми служи само за заспивање инаку ако си е мирна не ја сака, само ако почне да ми кисне тогаш и ја ставам во уста и одма затвара очи и си заспива, ни нишкање ни ништо
Ние сме 12 дена и се уште и немам дадено цуцла.Ја имам дома купена но ке гледам да поминеме без цуцличка.
Постепено ја одби Кога ќе закенкаше да и ја ставам цуцлата ми ја буткаше, а за спиење ја сакаше. Е после и за спиење кажа не за цуцлата, ако и ја ставиш мислиш ја колеш, вришти. Сега на цице заспива, ама уште малку додека сум на боледување, после незнам како.
Епа моево не цица од 3 месеци,и само со цуцла си заспива,поинаку незнам како би го успала,нема шанси,а друго е да цица,ќе си заспие така секако.
А јас паκ се мислам κаκо ќе го одвиκнам да заспива со цицање. На 5 месеци сам се отκажа од лажливκа. Κолκу ида е најадено дуρи не цицне нема шанси да заспие! Има κоρист од цуцла дефинитивно!
@Sashko1992 Имам една ко за тебе брат. Многу фина девојка. Поштена - светица! Абе десетка е. Таман ко за тебе. И фаца и тело... А паметна башка... И богата... Многу фина, можам да те ставам во контакт со неа ако сакаш. Еве слика од неа, ако си заинтересиран пиши ЛП. Спојлер: Женски не кликајте, ова е специјално за Саше Само една работа.... Жити господ немој да ја ставаш на полиграф. Спојлер
Како знаеше дека не му е доволно ако нон стоп цицал..? Викаат или имаш или немаш млеко... А комбинација доење со додавање ад била лоша...
Плачеше. Кога ќе го ставев на града на почеток, ок, си цицаше, се слушаше дека голта... ама после некое време го немаше тоа. Па си почнуваше со плачење кое тешко се смируваше. Со второво на пример, не е таков случај, кога цица, цело време се слуша звук на ефективно цицање и голтање. И нема плачки. Лоша или не, комбинација на доење со ад млеко помогна првото дете да потпркне убаво... до 6 месеци беше така, после самиот се откажа од адаптираното, си остана само на цицање.