решена сум да дадам цуцла на бебе само кажете ми каква најбрзо прифаќа новороденче? на првото дете не му дадов и се изнамачив пупкава моја му беше цуцла.
Моето бебе обожава цуцла. Ми се наоѓа многу цуцлата поготово во ситуации кога непрестано плаче или кенка, а многу често и заспива со истата. Јас сум за цуцла. Моето бебе оваа цуцла од одма ја прифати и му е омилена. На томи типи се овие.
Керка од прв ден фати и уште без неа не заспива..Незнам како ке ја одвикнам а сакам веке 2 год е..Но многу ми вршеше работа сред нок ке се разбудеше ке закенкаше ке и ја дадев и продолжуваше..А синко што ли не пробав не фати и не фати..И јас сум за цуцла
Си пробала да ги сокриеш? Како реагира? Јас па мислам палчето да му го откажам, за цуцето лесно ке биде хахаха
Кажи и дека Цезар и го изел Ние така го прелажавме. Со Кара,кучката која по сто пати на ден ни доаѓа под прозор и и даваме храна. П.С.Всушност,не знам дали е паметно.Да не го снајде него некоја беља
@joy1..probaj vnatre vo cuceto da I stavish(parche od materijalche ili neshto mnogu minijaturno shto bi nalikuvalo na bubache)kade ke I kazesh deka ima bubachka vo cuceto I treba da Ja frlite..
И јас едвај чекам да ја фрлиме скроз,иако ја бара само навечер за спиење,онака преку ден не ја користи,дури мислев дека и во градинка спие со цуцлата,ама воспитачката ми вика дека одамна не и ја давале,дури се зачудив,значи дома не манипулира
Ист случај беше и кај нас,па затоа си реков чек да пробам да му ја сокријам. Ден два се бунеше и ја заборави. Погоре пишав како го излажав
А финта како ДА ФАТИ цуцла има ли? Јас мака со тоа мачам, дома преку 10 различни купив и се откажав на крај. Не му пушта ништо и плука лепи на ѕид.
И мојот не фати ни шише,ни лажалка.Ми викаа дека цицал Ветер во магла,од другарка ми и цицаше и лажливка и прифати. Мојов од шише се научи од како се одбивме од цицање после 1,5'год. А лажливките сега брзо ги пронајде интересни му беа ја стави во уста цуца ли цуца.Зедов и ги исфрлив,иначе и јас имав еден куп изнакупено со надеж дека некоја ќе прифати.
Штета искрено. Се мачев првите 2-3 месеци, ама па среќа сам заспива без нишкања и лесно поминав. И замена имаше еден период за цуцла-палчето, ама и него му откажа љубов. Нека се здрави и живи, кога ќе ги остават цуците ќе ги остават, ако не фатат па тоа е. @tincemajmunce мојов фати шише одма, јас чајче за грчеви давав, ама ете цуцла не и не. Среќа што фати шише, јас кај снемав млеко и само на ад е сега (најмногу на работа кога појдов неколку дена па и антибиотик 2 недели и толку е) инаку не знам што ќе правев.
Јас после една недела пробав со лажливка. И ја прифати. Имам на авент. Поголемите не ми прифатија никако цуцла. Ќерка ми дури и се давеше. Но може не сум ја погодила правата. И сега малово не ја сака нешто посебно, ама јас му ја давам често, особено кога треба да спие. И си се успива со неа и ја плука после.
Вака направив....и' кажував дека веќе е голема за цуце, дека само бебињата носат цуцли, "бла бла" цел муабет и на крај ја прашав дали сака заедно да ја фрлиме. Рече ДА, отидовме до кантата и сама си ја фрли цуцлата. После тоа дента уште два пати ја побара, јас ја потсетив дека ја фрливме и толку беше! Ептен ми падна камен од срце. Еве и @azelea да прочита