^ Точно така Ноелле и јас сум за , и мојава малечка така ми правеше и сеуште така прави кога ке се најаде почнува да плаче и си ја бара цуцлата.. и ја давам и си заспива така е сега ова не се случува нон стоп некогаш додека спие јаде или пак заспива на јадење значи користиме цуцла само кога има плачки
прв пат доаѓам на темава и ме прплашивте...фала ви многу КОРТСАКИ дај те молам обајсни ми какво е тоа воспаление на внатрешното уво...ние имаме проблеми со десното увце нон-стоп реагира како да му е воспалено а на ушно ни рекоа дека не е....а за цуцлата да не правиме муабет му купив на baby nova и од уста одвај му ја вадам
Ги земавме овие шишиња со вакви цуцли Е сега веќе едно добри 6дена бараме низ аптеките цуцла лажливка, ама да е ваква. Никаде нема, ни во Еурофарм ни во Зегин, а поминавме сигурно едно 7-8 аптеки на Зегин и помали и поголеми. Каде можам да најдам цуцли на Чико, но да не е цела гумена(таква најдовме, но не ми е убава), да има и пластичен дел???
Меу во Космо-Зебра гледав цуцли на Чико ,но дали имаше вакви подебели не знам.Можеш да видиш и во Беверли во продавницата на Чико во подрум што е .
имам новороденче кое е родено предвреме една недела . Сега сме дома и имаме 14 дена . Освен што се доиме мора и да се прихрануваме ама цуцлите ни се вистински проблем зашто му протекува од страна пробав и силиконска и каучукова и од обичните и анатомска со шише со широко грло му тече од страните и јас немам контрола колку внесува од шишето и плус понекогаш се засркнува што ме вади од кожа ... Цуцлите ги купувам од 0-6 месеци со најмал отвор Совет некој ... користам цуцли на Нуби и шишиња на Бејби нова
види во чико има побарај едни цуцлиња 0 се најмали за новороденчиња ако и така не бива давај со лажичка или со шприц помачно е ама бар нема да се засркнува и ке имаш увид колку млеко испил
Фала ќе ги побарам одма утре зашто вака не иде а инаку пробав со шприц бидејќи има добар рефлекс за цицање не го сака никако
Јас сум за, зошто да не?? За мир во куќа Додека цица заспива и само што ќе станам се буди и почнува да кенка. Му ја ставам цуцлата и веднаш си заспива. После тоа ќе му ја извадам и сите среќни и задоволни
И јас сум за. Мене уште ми е рано но таму некаде пред 9 месец ќе си се снабдам со цуцли,во случај да ја сака.
pepus i nie koristime na Nuby cucli , ama nojava bas gi saka niedni drugi ne i odgovaraa samo na nuby, a lazalkata ni e na Nuk .. izvinete za lat. ama ne saka da mi smeni
Цуцлите ги сменивме со тие на нак и презадоволна сум со тие како брадавица . Со тие на нуби уште се ави ама изгледако ќе потпорасне ќе може да сек ористат ќе видиме здравје . Инаку лажалкатание о нуби ама неја сака многу сакав да прашам бидејќи имаш од нак лажалка има ли таква како брадавица како цуцлите за шише што им се .
Мамички, еве ме по неколку дена и мене, на гости сме и не немаше.Туку да ве прашам, на колку време му ги менувате лажалките? Нешите иако скоро нови, месец дена немаше поминато му ги сменив, а за шишето на точно месец оти почнува да мириса? Ама за ова за лаѓалкиве да чујам ваше мислење
Jaс планирам да ги менувам на месец исто ,а иначе едно шише уште ко го купив мирисаше и после вриење не престана да мириса и не го користиме
ние имавме две лажачки за до 6 месеци и тие ги менувавме. и сега му купив уште две за +6 месеци јас не гледам причина да се менваат и лажачките и цуцлите ако не се оштетени немаат рок на траење.
Каучукова цуцла се менува на месец дена, бидејќи каучукот се смирисува, а не ретко и се оштетува. Силиконските цуцли имаат нешто подолг век на траење, ама доколку користите лажалки, пожелно е да се менуваат барем на месец дена.
Ние пиеме само од едно шише и истата цуцла е година и пол . Често ја вријам во вода и воопшто не е оштетена. Какви не цуцли купивме поголеми и нејке да ги прифати. Добро во целава ситуација е што не го користиме многу шишето зошто не пие ни млеко ни сок.