Zdravo, izgleda deka i jas imam infekcija i koristev vaginalni tabletki ama pak mi e mnogu strav od infekcii, pa vidov tuka deka pomagaat caevite uvin i brusnica i pocnav da gi pijam, kazi mi tebe ti pomognaa, po kolku piese, zimase neso dopolnitelno za protiv infekcii?
Побарај Утисан сируп, тоа е концентрирана брусница и може да го користат трудници. Многу поголема концентрација откако во чаевите.
На паковката пишува само дека се препорачува консултација со лекар. Мојот гинеколог го одобри и го пиев месец дена додека лечев уринарна инфекција и фала Богу немаше никакви последици. Само количински да не се претера
Да си пијаш слободно и од двата чаја комбинирано, инаку ставав и вагинални микорил и други не се сеќавам ич сега кои беа, ја имаф инфекцијата и во вагина и на грлото, но примав и панцеф, со една доза терапија помина после само во мокрача имав па уште една доза и се исчисти.
Овај чај го најдов случајно во ДМ па решив да го споделам со вас. Мене многу ми се пија чај ама читајќи дека повеќето не се препорачуваат во бременост не пијав. Овај ептен е вкусен го пијам со мала лажичка мед.
Imam urinarna infekcija koga mokram me luti nepodnosliva bolka e Od sto moze toa da se sluci (vo 6ta nedela sum bremena) Primam utrogestan na sabajle go pijam, a navecer vaginalno Dali e mozno od tabletkite da e taka.? Gi citam vasite iskustva za uvin cajot deka nebil preporacliv, a jas se napiv Edna casa od nego iskreno mi dojde podobro. I Sega neznam sto da pravam Dali da prodolzam da pijam po 1 casa na den ili nesto drugo dami kazite sto navistina gi sprecva infekciite vo urinata, ve molam za sovet ili pomos?
Камилица пиев по неколку чаши, пиев од коприва еднаш во денот и пиев чај од хибискус и шипка подоцна прочитав дека не бил пожелен ама јас ср убив од пиење,среќа се си беше во ред и во бременоста и ко се роди беба. Битно е во чаевите да нема кофеин.
Здраво,дали смеам да пијам чај од камилица? Читам сешто по интернет, и стварно не ми е јасно околу чаевите ништо, што смее што не смее
Смееш и не читај по интернет пиши се и сешто... од чаеви треба да се избегнуваат само медицинските како увин,валеријана, имелглог исто и црн чај и зелен од другите смееш се нане,камилица, мајчина душица, брусница, планински.... јас бев ептен настината болна и само со чаеви се оправив без никакви лекарства освен витамини и секако се е во ред со бебето.