Eve vakvi ama zamrznati i slivi te i ovie zaedno kako kompot za slivi te znam deka cini ama za trlenkive ne sum sigurna
Za trlenki neznam Dali moze da se pie vo bremenost. Za hemoroidite da gi smiris da nemas maka samo kantariovo maslo i samo so cista mlaka voda ni mnogu topla ni mnogu ladna. Ova ti go preporacuvam od licno iskustvo.
Пијам брусница, ама гледам има проценти и хибискус а не смееме тоаимате искуство, не дај боже може некоја штета да направи?
И јас испив неколку чаши без да го видам истово и сега ми е шубе. Сигурна сум дека од толку не може да има штета. Ама си викам да си земам чиста брусница, овој да не го пијам.
Не сум нашла. Се мислам или да варам сушена брусница само или да пијам филтер. Во овие што се рефусни мислам во сите има процент на хибискус.
Трнинките ствараат запек, имаат многу танини. Пиј компот од сливи само. И во филтерот има хибискус, дури може и повеќе од рефусот. Јас купувам рефус и ги тргам хибискусите, бар големите цветови колку можам толку. Мене ми е многу вкусно да пијам чаеви сега, додавам малку шеќер и ги пијам редовно. Дома мед додавам, ама на работа да не се двојам сега само јас, додавам малку шеќер. Сега нане пијам, дека грло ме мачи, многу убав ми е. Би го пиела цел ден ама знам дека не е баш баш. И камилица пијам дома, планински, мајчина... Ќе земам некој овошен сега, некој шумско или такво нешто. Го мавнав од Стокомак тој еден лани го имаше, од слива, цимет, нешто такво беше, превкусен ми беше.
Ве молам за совет, кој чај ќе ми помогне против киселини,да не претерам со гастрогардот, а сепак де не се чувствувам како змеј? Нане не. Откско испив полошо е.
Јас денот го почнувам со зелен чај ама то мешам со мала доза на ѓумбир и цимет во прав и сега ме јаде црвот дали добро правам
Немој да пиеш зелен чај доколку си во прв триместар, не е препорачливо. Брусница пиј колку можеш повеќе .