ги обожавам преку 20 ги имам дома.. нема шанси без ташна не искачам од дома... како нешто да ми фали..
Големи чанти, ни ги сакам, не ми ни требаат. Ама затоа овие малечките за преку рамо, ми се секојдневие! Ако не понесам таква, чувствувам како дел од мене да нема! Спојлер Убивам за ваква ташничка! Само да е со ова знаме!
Ташните ми се една од слабостите. Незнам колку точно имам,бидејки некои кои не ми факаат веке око,не ги носам,ги тргам од плакар,и затоа незнам колку имам. Ги имам во мн бои(црна,кафена потемна,кафена посветла,сива,крем,окер,бела,црвена,со некои шари п ослабо,бидејки преферирам едноставни а отмени. Ги комбинирам големите и за нокно искачање,не правам само селекција за навечер на малите модели. Обични големи,куферчиња поголеми /помали,помали модели,најмали за преку рамо,и накрај пликчиња(имам само 3 ).Најчесто материјалот ми е или кожа или имитација,или превртена кожа,немам плишани или сатенски(зборам за помалите модели или пликовите).
Можам без нив, но не сакам. Ги имам дома во поголем број и ги носам често. Некогаш големи, некогаш малечки зависно од тоа каква ќе одговара на комбинацијата која ќе ја носам. Поголемите обично ги носам со денските комбинации , бидејќи некако по кежуал ми се. Додека оние помалечките си ги носам на вечерните излегување. Еве неколку што ми се допаѓаат.
Премногу сакам чанти. Не можам да се замислам без нив. Особено ги сакам оние големите и најчесто таквите најмногу ги користам...па да можам се да ставам во нив и што треба и не треба. Имам точно 15 чанти. Во име на темава си ги броев сега. 15 чанти за мене се ништо, но со оглед на моиве години доволно. Сите чанти си ги сакам како деца и сега кога ќе одам на одмор нема да знам кој чанти да ги одвојам. Планирам бројката на чанти да си ја направам огромна барем за следниве 4 години кои доаѓаат.
Имам чанти во изобилие и не мислам дека ми се доволно, па секој месец знам да се почастам со некоја нова Мислам дека од чанти, чевли и каиши никогаш нема да ми биде доста
Па баш и немозам без чантите секогаш ди носам чант,имам мн чанти од најмала до најголема,едноставо уживам во нив
Откако знам за себе секогаш имам чанта. Едноставно не можам без нив. Кога ќе ми текне уште како дете имав во секакви бои и дезени. Сега морам да се пофалам дека си се подновив со 4 нови чанти
не си за џабе fashionista и јас носам, преферирам мали, колку за мобилен, пари, палома... и стварно ми е чудно кога на некои им тежат ташните по 2-3кг , внатре од големо пакување влажни марамчиња, лосион за тело, цело пакетче влошки, парфеми, антиперспиранти...итн...како сето тоа да ќе ти затреба за 2 саати ако си излезен на кафе