Здраво Дали има некој искуство некакво со мачина трева или очајница сакам да почнам да пијам па предходно да слуснам нечие искуство.
Јас на друг форум имам читано многу позитивни искуства од чајов. Имаше некој посебен начин на пиење и наводно бил многу ефикасен за лечење неплодност, регулирање на нередовен циклус и други женски болести. Само треба да се внимава и строго да се следи упатството, затоа што доколку се забремени додека се пие чајов, може да му наштети на плодот.
Имам читано и јас но никој немаше конкретно дека го користел па мислев ако има некој свое искуство да пише.
од денес почнувам да го пијам овој чај, но што доколку сум зачнала пред некој ден и не знам за тоа... дали ќе му наштети на зачетокот? инаку да, овој чај ќе го пијам за зачнување....
Ј Јас пиев еден месец пред да останам бремена, можам да кажам дека ми помогна, подолго се обидувавме за бебче. Пиев два пати по пола литар мацина трева, таа се пие само кога немаш добиено, кога ќе добиеш правиш пауза. Во исто време пиев и два пати по пола литар чај од Вирак, тоа се пие секој ден без разлика дали имаш добиено.
јас ќе го пијам 3 пати на ден но не верувам дека ќе биде по пола литар туку се вкупно толку. А овој другиот чај не го знам баш ќе проверам. Се надевам ќе ми помогне дури и само очајницата
Цел месец пиев, незнам да ти кажам во кесички бидејќи нели во литро вода одеше 2 чажици ако добро се сеќавам. Како и да е еден месец само пиев
И јас да се вмешам, пред првата бременост пиев после завршување менструација до овулација 3 месеци бидејќи не се препорачува во бременост, а ние се обидувавме. 3 пати на ден по една шолја пиев. На третиот месец останав бремена, но не знам дали тоа ми помогна искрено.
Zdravo dali nekoj znae i moze da mi kaze dali ovoj caj macina teva izgleda ovaka bidejki mi go prodadoa mi rekoa deka e macina treva
Јас имам пиено и од двата чаеви (вирак и очајница) ги купував од продавница за здрава храна, но лично на мене воопшто не ми помогна, ниту ми го регулираше циклусот, ниту ми помогна во забременување. Секој со своето искуство, можеби на некој помага не знам.