1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Чај

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од Go-Girl, 7 март 2010.

1. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.602
    Обожавам чај... со медче, без лимон...

Нане, камилица, мајчина душица.... а од овошните, уууфффф - јагода-ванила и јаболко-цимет, ама на франк.... најубај се... 8)

2. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    дај препорачајте некој убав овошен чај, аа мислам да се осеќа вкусот, за тоа викам убав, и секако по пристојна цена :D
    Mногу сакам чај само со лимон, и пијам, пиев од магднонос и мајчина душичка ама отиде :lol:
    на ден 2-3 шољи не ми бегаат, сакам чајче :)

инаку го имам пиено овој, и мене воопшто не ми се допаѓа, не му се осеќа вкусот овошен :)

3. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Лудо Франк чаевите и Цедевита чаевите се најубави според мене, вкусот и те како им се осеќа, а имаат во многу вкусови. Пробај го од ПинаКолада на цедевита, мене ми е омилен :)

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    обожавам чаеви и во зима често ги пијам најомилен ми се [​IMG] и [​IMG]што и да е овие мора да го има дома и секако незаменливиот чај од нане и камилица.

На maja8 и ludoto19 им се допаѓа ова.
  5. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Додека учев во основно училиште, секое утро даваа чај. Незнам каков чај беше, никогаш не го најдов.. Преубав беше , се би дала да го најдам. Многу препознатлив вкус, црвена боја, превкусен ... ;(

6. Forgotten

Forgotten Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    185
    Шипинки, хибискус или малина или јагода, според бојата. :?:

7. agirl17

agirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    165
    Чајов е супер, преубаво мириса и многу е вкусен, го купив тандем со зелениот чај на алкалоид и од двата пијам по една шолја дневно. Е сега, за овој белиов, знае некој какви ефекти има врз организмот? Нешто слично како зелениот или?

Прикачени фајлови:

8. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Чај да пијам, повеке преку зима. Го обожавам планинскиот, овошниот, нане, брусница...

9. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Интересна пробај ги и од боровница и од ацерола, мислам дека ќе ти се допаднат. :) Мене тие четири ми се омилени.

На тој од боровинки многу му се осеќа вкусот, како сокче ми е :)

10. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Jас нон стоп пијам чај,од мала се научивм,дома секогаш имавме од нане и кога ке ми е подуен стомаков од него си пијам,земам и од лимон,малинки :$

Aма најомилен ми е
    со малку млеко и прекрасен е :D

Mене од зелениот чај ми се лоши,1 чаша и толку,како јас што пијам 4-5 чаши во денот,од зелениот само 1 можам

11. CrystalNoir

CrystalNoir Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    92
    Секој ден пијам чај мешавина од зелен,жалфија и невен по три чаши на ден

12. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Денот ми почнува со чај, најчесто тоа е зелен чај со лажица мед. За преку ден знам да се напијам камилица исто со мед, брусница, а и јоги чај, имаат многу добри вкусови

13. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.783
    Допаѓања:
    100.177
    :headbang: како да се навикнам да пијам чај??

14. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Луничке, почни со некој овошен, јагода и ванила, праска, или нешто така. Тие се многу убави, па ќе сакаш цело време да ги пиеш. После префрли си се на зелен чај, па и нане... :)

15. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.039
    Допаѓања:
    1.092
    Не ми поминува денот без чај :inlove:

16. talentirana

talentirana Истакнат член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    248
    И јас обожавам чаеви.Пијам секакви и од се и сешто. Ама најубав ми е од нане и зелен.

17. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Дома си пијам мајчина душица, нане, камилица. А во кафиќ обично си пијам од шумско овошје или јаболко и цимет. Обожавам чајче. Посебно од сабајле, си пијам чајче и си јадам ајвар и сиренце. Мх мх :inlove:
    А и на лето си пијам ладен чај, ме освежува убаво.

18. DeadMary

DeadMary Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    53
    Само кога сум настинатаа. Инаку многу ретко! ;)

19. Sweety-Tweety

Sweety-Tweety Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    501
    Пред 2-3 недели си купив чаеви од нане и од брусница од Кам маркет. Некоја српска фирма се, многу убаво мирисаат, а и за парите супер се.
    тој од нане е 15 денари, а од брусница 60

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  20. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Моја дрога, зависност и најголема љубов.

Го конзумирам секојдневно и во големи количини. Сабајле задолжително зелен, ем за расонување, ем за затоплување ем за линија. ;) :D Пред спиење исто така, некој убав, лесен, овошен. А и во текот на денот знам да се напијам по некоја шолја.

Дома имам колекција на чаеви. Пред 4 години кога бев во Будимпешта во еден трговски имаше продавница со чаеви на мерење и од таму си дојдов со два чаја. А после тоа и во Скопје ми ја отворија La Cha. Иако многумина не ме сфаќаат јас чај си купувам на мерење. Во една продавница за здрава храна има мелен зелен чај, пола лажичка е доволна за интензивен вкус. Во La Cha сум им редовна. Имаат огромен избор на чаеви за сечиј вкус, ти помагаат да избереш те советуваат. Обично земам по 50 грама за да го пробам па ако ми се свиѓа знам за друг пат. Исто и тука, една лажичка е доволна за јак вкус, а плус знам дека е природен буквално ги гледаш сушените овошки и билки.

Од овие во филтер кесички Цедевита имаат понекој добар (цимет и портокал, јасмин) и Милфорд. Да цената им е повисока ама барем пијам чај со вкус, а не обоена водичка.

Во глобала тоа имам да кажам за чаеви, сега додека пијам еден. А да, никогаш, никогаш, никогаш не ставам мед или шеќер во чајот, жал ми е :) .