Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Чај

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од Go-Girl, 7 март 2010.

1. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Есен и зима по цели денови чаеви пијам, значи баба ми како го прави тоа е .... :D :D
    Најмногу сакам од нане.

2. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Во последно време фаворит ми е црниот чај, ептен ми е убав :coffee:

3. GazdataodParencoJR

GazdataodParencoJR Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2012
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    40
    Пијам само планински.
    Најприроден е најубав :)

4. Anne.B

Anne.B Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    51
    Многу пијам чај независно од сезоната. Омилени - брусница, јагода, планински, зелен, нане, хибискус и мајчина душица. :)

5. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Ја отворивте сезоната? Или топло ви е се‘ уште.
    Јас започнав синоќа со нане. Ми фалеше мирисот, па уште кога започнав да го отворам пакетчето, се нурнав право во него и 5 минути уживав само во мирисот, а потоа и во вкусот.

На starbucks му/ѝ се допаѓа ова.
  6. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    Чајче си пијам само на зима да ме стопли.Инаку најмногу пијам од брусница,хибискус,нане,шипка а и од овошните

7. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.664
    И јас вчера пиев. Нане и мед. Мх,мх.

Утре ќе си направам од нешто друго. Повеќе ме привлекуваат оние купечките, оти не мора да ги прецедувам. Дома имаме многуу разни тревки и чаеви и најчесто од тие користам, ама ме мрзе да ги цедам.

8. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    ^ Јас никогаш не ја затварам сезоната за чај :wasntme:
    Само што, летно време чекам малку да се излади, или ќе му ставам неколку коцки мраз и ќе го направам Ice Tea.

Омилен ми е од нане и мајчина душица, а сакам и брусница, ама од оној сушениот на Виталија. Со шипка и јаболко. Си додавам мед и сосема малку лимон - убавини!
    Сега ќе почнам да го пијам и чајот што сама си го набрав, од бела ајдучка трева.
    Немам сретнато готови филтер кесички од тој чај, а стварно не знам зошто. Имам читано за оваа билка и стварно е многу делотворна. А и убаво ми мириса :)

9. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Вечна сезона има чајот. :)

Во последно време се ориентирав на црн чај, на Good Nature имаат одличен црн чај иако оној сушениот од малку појак. Сабајлечки место кафе, се преориентирав на шолја црн чај. Кесичката многу кратко треба да седи во топла вода и после малку млекце, неколку коцки лед и добро јутро џезери тарамрам тарам тарам. :D

10. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Јас сум чудак што пие топол чај и на лето. :) Имам едно чудо омилени. Многу сакам липов чај во последно време. И оној со јаболко и цимет ми е многу вкусен.

Порано ги пиев и на Липтон чаевите од мандарина и лимон и од шумско овошје,ама им извадија некоја си приказна дека се штетни и канцерогени па ги одбегнувам.
    Ако видите некаде чај од мандарина од друг производител,обавезно споделете тука. :)

11. Elichka

Elichka Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2012
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    545
    1L чај! :inlove:
    Многу го сакам, ритуал ми е со мама кога ќе си дојде од работа, она пие кафе, јас чај. Најчесто пијам од брусница, со мноогу лимон. :mm:

12. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.182
    На ден секогаш по 2 шолји пијам најмалку. Најчесто од шумско овошје.. на Good Nature.. А понекогаш..и нане и мајчина душица..:)

13. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    Ете,пак заборавив.Помислив денес да направам чај,баш ми се пиеше,ама ете ме фати мрза.
    Обожавам чај,посебно во зима.Милина :inlove:

14. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Обожавам чај ама баш онака чај. Кај мене не се бројат оние мандарина, портокал, јаболко со цимет и триста чуда со триста додатоци. Е кај е тука чајот? Вкусни се, да, не викам не ама не е бре тоа чај.

Јас сакам природен, да знаеш каде е набран, кој го набрал. Сакам сама да берам чај, да го чистам, да го сушам. Така е најубав. Секогаш пијам од коприва, секој ден по две шолји со домашен Шведен битер. Некогаш нане, ајдучка трева, тегавец. Ги научив кое со кое оди кога си настинат, кога кашлаш...

Нема ниту еден лек како мајката природа. И ништо не те чува од болести и вируси како таа. И после како не сум се разболувала. Пффф... :)

15. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.194
    Допаѓања:
    139.437
    Деновиве пак се навлеков на црн чај со млеко. Многу ми е вкусен!

16. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Jас си сакам овошни, само со лимон- без шеќер.
    чај со шеќер не е чај за мене :) :)

На Name и DigY им се допаѓа ова.
  17. Dala

Dala Популарен член

Се зачлени на:
    17 септември 2012
    Пораки:
    1.512
    Допаѓања:
    1.890
    Најмногу ми се допаѓа чајот од брусница и камилица,а може и нане.Всушност,сите чаеви ми се вкусни... ;) :angel:

18. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Еве баш сега пиев :D Инаку го сакам многу, со една лажичка шеќер и малку повеќе лимон, покиселкаст да е. Пијам секаков, ама најчесто нане и мајчина душица, а и брусница. Преку зима практикувам малку да додадам и бозел бидејќи помага при кашлање. А и навика ми е, пијам по две три шољи во денот, особено кога е многу ладно. Си правам коктели :lol:

19. kika13

kika13 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    104
    Индиски чај... мојот омилен :)

20. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    пиам секаков чај нешто најомилено мие чајот без разлика на годишните времиња јас постојано го пиам