Откако го прочитав постот ме заинтригира и си купив од чајот. Го пробав и ми се допаѓа и тоа многу. Има специфичен благ вкус.
Пијам повеќе овошни чаеви како ванила и јагода,брусница,хибискус а многу го обожавам и турскиот чај,потоа камилица и мед.Чајот од нане не ми е нешто убав кој знае што ама го пијам.Па од ова може да се види дека ги сакам чаевите
Го обожавам . Топол и сладок.Го пијам со мед или со шеќер и ставам лимон. Најмногу го сакам тој од липа,ама сакам и овошни.
Не пијам често.Само кога сум настината.Пијам планински,најубав е тој и најздрав како што ми имаат кажувано. Иначе не обожавам никаков чај
Да ве прашам Чајот од Вркута има ли некој штетни дејства бидејки слушнав дека помагал многу за женските болести ?
Девојки да не знае некоја како се прави оној британски чај? Се става само млеко и чај? Каков чај? Многу сакам да го пробам?
Мислам во сите продавници има British tea, ама во суштина, барем јас колку што знам тоа е црн чај. Се нправи најобично црн чај, само кесичката не се остава предолго, околу 5 минути и после се додава малку млеко. Можеш и обично млеко, иако мислам они користат помасно млеко како оние малите пластични што се ставаат во кафе. Тоа е целата филозофија.
Обожавам чај.Штом почнат ладните денови,секој ден пијам по неколку чаши зависи колку време поминувам дома. Го сакам тој од нане најмногу,редовно го пијам со мед така немам потреба од ставање шеќер и посладок е.
Најново откритие ми е Macval tea со вкус на јагода и ванила. Малку шеќер, малку мед. 10ка напиток. Морав да си го пофалам чајот оти ми стана најдобро другарче во овие ладни денови.
Дома имам шипки и скоро се исушени , сега ме интересира како да си приготвам од нив чај.Треба да ги истолчам, да ги сомелам или пак цели да ги ставам да се варат ?
Пијам по 5-6 шолји на ден , зелен или брусница ,ако сум настината пијам од хибискус,а за чисто задоволство од јагода и ванила.
Моето ново задоволство, убав вкус, освежителен, арома и вкус на алое и се осеќа ептен малку портокал. Делува смирувачки, имаат интересни вкусови со ѓумбир и лимон, брусница и малина, планирам сите да ги пробам.
Обожавам чај, посебно во зима. Скоро секаков пијам-нане, камилица, липа, хибискус,планински,а и овошните ги сакам.
Купив на Алкалоид чај од аронија и брусница.И не личи на чај . Ниту има боја,ниту мирис ниту вкус.Не земам веќе чај во вреќички,изгледа дека тоа е отпадот што паѓа покрај машините кога го сецкаат .Подобро ќе си купам чисти плодови или рефус чај отколку ова.