Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Чај

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од Go-Girl, 7 март 2010.

1. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Е значи чај и кафе ако немам дома, тоа за мене е смак света.
    Дури и летно време.
    Како што е лудо времево, така знае да залади некогаш, да се разврне дожд, а ништо не ме стоплува така добро како шолја жежок чај. Џабе и џемпер и ќебе.

Прикачени фајлови:

2. Gioia

Gioia Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    602
    Без кафе можам,ама без чај никако! На многу луѓе им е чудно и кај нив е обратна ситуацијата ама ете ја не можам да се замислам без топло чајче особено во зимаааа па уште зачинато со добар мед! мммм ;)

3. ohana

ohana Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2013
    Пораки:
    275
    Допаѓања:
    268
    Пијам чај само во зима, кога сум болна. Иначе мнооогу ретко пијам чај.

4. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Прво го мразев чајот и не сакав да го пијам. Но, мајка ми пие премногу чај и затоа и јас се навикнав.

5. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.073

Најомилен

6. iloveugirl

iloveugirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    217
    Луѓе конкретно тражев за бел чај каков т.е. на чија марка го има во Македонија бидејчи овде по форумов прочитав дека го има само на гуднејчр и тоа со арома на портокал а јас сакам чист бел чај и случајно налитав на оваа страна http://www.lasoy.com.mk/index.php?o...=shop.browse&category_id=57&Itemid=71&lang=mk
    Дали некоја од вас има од овде порачувано и дали се квалитетни чаевите?

7. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    ^ Чаевите се многу квалитетни, иако се малку поскапи. Но, си вредат за парите дефинитивно.
    Конкретно белиот чај не сум го пробала, но немам сомнеж дека е одличен.
    Божиќен колач е толку прекрасен зимски чај, целата куќа или стан ќе мириса од аромата. :)
    Сите чаеви со брусница кои претходно сум ги пробала, немаат никакви допирни точки со Брусница Асаи на пример.
    Сакам да испробам и други вкусови. Сега имаат штанд и во Веро Центар. :)

Едно од омилените чајчиња ми е нане, ама не од ќесичка, туку свежо набрано и исушено со кафеав шеќер.

На iloveugirl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    Јас незнам како пиете чај, едноставно неможам ми се гади од било кој незнам зошто :worried:

9. lana.del-rey

lana.del-rey Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.300
    Обижавам чаеви,и лето и зима ги пијам.. Само избегавам филтер кесички,поретко ги пијам тие.. :)

10. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Mене Ласоу ми се на прво место за чаеви, од другиве се имам откажано, затоа што едноставно секој чај е чај од хибискус. Иако се поскапи вреди за секој денар. Бел чај уште немам пробано од нив, ама зелените ги вртам сите и не се споредува нивниот вкус со зелен чај од кесичка. Има еден од цветови од цреша мислам, абе прекрасен е, пролет во чаша. А Божиќниот што го пишала Трендафилка е исто така одличен со интензивен и мирис и вкус.

Плус, ептен се фини вработените, се ќе ти дадат да измирисаш, може ќе ти дадат и да пробаш некој. За Ласоу немам ниту една негативна забелешка.

На Trendafilka и iloveugirl им се допаѓа ова.
  11. Anja98

Anja98 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2011
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    553
    И јас обожавам чаеви,ама најчесто во зима ги пијам,под ќебе со книга некоја :) Омилен ми е ванила и јагода дефинитивно,цела соба ми мириса прекрасно и портокал и цимет,иако не сум фан на портокали :)

12. arontt

arontt Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    1.788
    Пијам многу чај посебно сега во последно ке си сварам чајче и одма ке се стоплам. :) Најмногу зелен пијам, а го сакам најмногу од липа, планински и брусница.

13. iloveugirl

iloveugirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    217
    Девојки знам дека ќе звучам глупо но дали во тие чаеви еве и од поквалитетни марки да се во кои има пример јаболко и цимет или пак бадеми и слично има калории? Незнам мене ми е чудно во таквите чаеви да нема калории, како е тоа можно?

14. plavata212

plavata212 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    565
    пијам чај и лето и зима. скоро секој ден. омилен ми е брусница иако сега во последно почнав да пијам од коприва бидејќи бил многу добар за кожата.

15. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.037
    Допаѓања:
    36.057
    Минатиот месец купив чај Good Nature со вкус на јаболко и цимет. Многу е вкусен.

16. Natali.3

Natali.3 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    5.739
    Допаѓања:
    54.596
    Скоро секој ден пијам чај, најубав е од брусница, шумско овошје и нане ^^ :)

17. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Чај пијам,кога како ќе ми текне. :D :D
    Го сакам зелениот,ја сакам камилицата,брусницата (само да не е од гуд нејчр),мајчината душица,нането... :) Порано многу,многу пиев зелен,сега одамна не сум си купила. :)
    Марките не ми се битни обично,ама брусницата само од Виталиа ја пијам,другите ми се прејаки некако,посебно од гуд нејчр. :)
    Инаку,зелениот ми го спласнува стомакот после јадење,камилицата смирува,нането мислам дека е добро за стомак,а мајчината душица за настинка. :) Тоа е тоа што го имам слушнато,за зелениот сум зборела и во други теми.
    Инаку,овошни ич несакам ама ете брусницата е исклучок.
    Баш пред некој ден пиев,од таа од гуд нејчр и ми се :puke: .

18. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Пијам чај и го мешам со млеко и мед.
    Прекрасно нешто!

Обожавам чај од камилица и шумско овошје. :)

19. Tearful

Tearful Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    72
    Затоа си го сакам ладново временце. Најпогодно за пиење чајче :angel: омилен ми е кинескиот бел чај на Good Nature, потоа брусница, планински чај, нане итн..скоро сите.Зелениот чај гледам сите го фалите мене на вкус не ми е ништо посебно, порано го пиев без никакви засладувачи и можам да кажам дека дури ми беше гаден па затоа го мешам со други чаеви :)

20. Femina777

Femina777 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    534
    Допаѓања:
    236
    обожавам чеави :inlove: омилени ми се од брусница и шумско овошје :inlove: