Што времето залади,водата ја заменувам со чај..Од камилица е најздрав па најчесто го пијам.Порано пиев зелен чај со лимон,ама немам некоја навика таков да си сварам.Од други поретко пијам овошен(посебно јагода и ванила) и од нане. Ама за зимно време ништо поубаво од топло чајче,па навечер и со бисквити или со чајни колачи..мф мф 300 мераци
Обожавам чај кој е собиран од в планина и исклучиво такви пијам. Највкусни ми се. Најмногу ги сакам планинскиот чај, нането и мајчината душичка. Овошни и слични не пијам, зошто не се ни чаеви, туку ароматизирана вода.
Зимно време многу чаеви пијам. Камилица ми е омилен. После одат овошните (јагода и ванила, боровница).
Cакам чаеви посебно во зима,пијам редовно од брусница и камилица,нане,коприва а најмногу ги сакам овошните чаеви
Обожавам чаеви,секакви,посебно англиски и турски чај. Но дома најчесто си варам по 2-3 на ден,филтер кесички од брусница,нане,камилица,шумско овошје,јагода и ванила,јаболка и цимет и зелен чај.
Брусница пијам и среде лето, а сега најмногу мајчина душица, жалфија , камилица и сега откако настинав бел слез кој премногу ми помогна
Пијам чај без оглед на годишното време.Најчесто го консумирам зелениот чај и тоа во попладневните часови.Има антиоксидативни својства за организмот.Го препорачуваат како замена за црното кафе.Понекогаш знам да си сварам чај од нане или камилица,а поретко пијам овошни чаеви.Ако имам желба за таков чај,тоа е чај од брусница
Се заучив да пијам периодов многу повеќе, порано пиев на неколку дена или недели а сега по 2-3 во денот..Да дојдам во Скопје ќе си земам зелен чај.
Во специјализираната продавница за чаеви во Веро Центарот си купив зелен чај со јасмин, леле луѓе совршено нешто, поубав не су пиела. Инаку ги имам сите видови на чаеви дома и уште јасмин ми фалеше, никаде не можам чист јасмин да најдам. Овој е комбинација со зелен, но јасминот главно се осеќа.
Обожавам чај, сметам дека е многу делотворен напиток, а освен тоа нема калории во него, јас пијам секојдневно зелен чај, а освен зелен сакам од ментол, брусница, камилица и сл.(во последно време со секакви вкусови прават: лимон, јаболко и цимет..), како и да е совршен напиток за овој период.