1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Чај

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од Go-Girl, 7 март 2010.

1. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.470
    Допаѓања:
    54.972
    Пијам секакви,омилени ми се планински , од бреза и липа , од јаболко и цимет . Баш сега си пиев со другарка ми, од брусница :D

2. lovelife

lovelife Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.722
    Кога купувам чај мислам дека пресудна ми е амбалажата.Како и да е оваа зима имам само еден омилен.Секогаш повеќе сум сакала овошни отколку билни.Чајов од дива цреша ми е нешто најсовршено.Обожавам како мириса и е многу вкусен.Скоро сите овошни од оваа фирма имаат најслатки паковања :) sumsko_001.png portokal_001.png cresa_001.png

На Tinushka, Mishela, Milica Chelsea и 2 други им се допаѓа ова.
  3. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    2.437
    Аронија ми е најубав. [​IMG]

На crazylady и Emy867 им се допаѓа ова.
  4. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Ова ми е еден од најубавите чаеви,порано многу го пиев,па извадија некоја афера дека има забранети состојки во него и најверојатно ќе биде повлечен и престанав да го пијам. Пред некој ден пак си го купив и уште има прекрасен вкус,мешавина на зелен чај е ама ја нема неговата типична горчливост затоа што е измешан со мандарина.

На crazylady, sweet-cherry, Milica Chelsea и 3 други им се допаѓа ова.
  5. sugarlips

sugarlips Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    761
    Зелен и црн чај,кога сум на диета повеќе пијам чаеви.:)

6. Dzes88

Dzes88 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2014
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    59
    Не сум баш некој љубител на чаеви, но секој ден пијам по една до две чаши зелен чај. Моќен антиоксинданс е, спречува да се појавуваат масни наслаги во телото и го забрзува метаболизмот. Ја држев порано УН диетата и баш тогаш почнав да го пијам. Ми требаше некое време да го навикнам, затоа што има доста специфичен вкус, но сега без проблем го пијам.

7. Olgitsa

Olgitsa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    797
    Сакам чаеви. И ги пијам. Зимно време.
    Лани зимата хит ми беше јаболко-цимет, не знам колку кутии изнакупив..

Оваа сезона ново откритие ми е јагода-ванила..
    Не само вкусот, мирисот е волшепство. Цела куќа замирисува. Јас си ставам ќесички и во чашки вода по радијатори.. Милина.. :mm:

На Milica Chelsea, rainbowec, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Број еден за мене е нашиот планински чај. Прекрасна арома, безбеден бидејќи го снабдувам од тешко пристапни планински делови, Со малку лимон и мед...вистинско уживање. Еве како изгледа за тие што не знаат
    trigrad.jpg
    Не сум љубител на индустриските чаеви, но секогаш имам некоја кутија за онака кога сум на брзање или за на работа.
    Последен што го користев е Bright mood на Yogi. Ми се допадна иако сум повеќе љубител на хербални вкусови, а овој е некако пре spicy. Но, пријатна арома, со интересни пораки на секој филтер што го прават пиењето чај- чин за релаксација. Ако може да и се верува на оваа листа, Yogi се едни од побезбедните чаеви
    Tea-Comparison-Updated-7-2014.jpg
    Најголем минус му е цената...
    Баш се прашувам каква би била анализата на нашите чаеви и колку се води сметка каде се набрани билките. Или можам јас од Железара да им наберам и без проблем ќе ми го откупат???

На anuskaNESTLE, papillonP, mims-89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    51.800
    Има една марка на чаеви, се вика LaCha мислам, чаевите ги има во кафе Кашмир и има еден што посебно многу го сакам, црн чај со парчиња какао и кокос. Ова се три работи што треба да ги избегнувам од здравствени причини ама yolo, премногу ми е вкусен чајот. :rofl:
    Да не знае некој кај се продаваат и колку пари се? Затоа што освен во кафичов, никаде ги немам сретнато.

10. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Се продаваат во продавничката нивна LaSoy (бул. Климент Охридски подоле малку од книжарата Матица) и имаат штанд во Веро Центар после првиот ескалатор за накај вториот спрат кога одиш.
    Цените им се движат од 150 денари па нагоре за 100гр. Доста се скапички ама вредат. Јас сум опседната со нив и нема да запрам додека не ги пробам сите вкусови.
    Во последно време ми станаа хит и нивните органски производи, сапуни, балсами, масла(ќе пишам во соодветните теми).
    Имаати преубави сетови за чај и чајници само се доста скапи, од 1500 денари нагоре.
    Ептен добри кутии за чај имаат тие не се скапи 100-400 денари (зависи од големината). Одлични идеи ми се за подарок за луѓе што сакаат чаеви.
    Имаат и некои специјални кафиња.

Јас баш вчера си земав чај мешавина од рооибос, портокал и еукалиптус. Фантастичен е, ама поради цитрусната арома и еукалиптусот повеќе освежува и би го користела повеќе во лето.
    Задолжително да се проба и чајот Карипски бакнеж, уникатно доживување е.

По кафичиви ги имам сретнато само во Брик Бар, и чајниците и преубавите шолји се од кај нив.
    Ама ете ги има низ повеќе кафичи, одлично!

На Nausicaa, Hipica, joy1 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.769
    Допаѓања:
    324.644
    Знаеш колки пати имам поминато покрај штандот а не застанато.И секогаш ги загледував чајниците и кутиите за чај.Вљубена сум во нив.Сега откако пиша и цени нареден пат кога ке идам Ск обавезно ке наминам. :)
    ( се плашев дека се мн мн поскапи)

На mims-89 и crimson им се допаѓа ова.
  12. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    51.800
    Јас не сум го ни забележала штандот ама исто мислев дека се многу поскапи.
    Не знаете колку ме израдува @mims-89 уште утре ќе одам во продавницата :)

На mims-89 и joy1 им се допаѓа ова.
  13. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    100gr е приступачна количина за цената, ако се навистина така органски и од толку природни билки цените се сосема ок. Во шолја чај доволно е една мала лажичка од мешавината билки.
    Има како што кажав од 150 денари па нагоре, најскапиот што сум го купила беше 280 ден. за 100гр тој Карипскиот бакнеж :*. Ептен јаки имиња имаат, повеќе тие ќе те привлечат. :lol:
    Пред да купите ви даваат да ги помирисате дали ќе ви се допаднат. Има еден многу убав зелен чај + со некои други билки на М некако се викаше, Мелодија ли беше не ми текува ич, преубав е, самиот мирис ќе ве опие.

Имаат и кесички за една употреба, 20 денари чини една кесичка.
    Еве ви ја нивната фејсбук страна, може да им пишете за цена за нешто ако ве интересира, мене ми одговораат.
    https://www.facebook.com/LaSoyAromatherapyShop

Леле сега видов и какао имаат, ќе ме бакротираат!

Сервисов колку го сакам незнаете!

На Elena69221, skorpija123, naturally и 6 други им се допаѓа ова.
  14. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    51.800
    Продавницата е најпрекрасното место на светот.
    Не знам на што попрво да ги дадам парите, сериозно.
    Купував подарок денес и си купив балзам за усни од какао, мислам дека немам производ што мириса поубаво. Следно, сите производи од какао, вклучувајќи го и какаото што го продаваат :)
    А и сервисите им ги сакам, и еден прекрасен термос, ама скапи некако :(

На MissSpark и mims-89 им се допаѓа ова.
  15. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.770
    Допаѓања:
    17.576
    Па во последно како што сум настината, цело време сум со чашата чај во раце.
    Секогаш пијам чај со вкус на малина, шумско овошје и слични на нив. Оние другите како што: камилица, нане воопшто не ги сакам.

16. Lile_05

Lile_05 Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2015
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    86
    Чај пијам секој ден,секој период од годината :)...Го пијам обично после јадење а понекогаш и онака,едноставно се опуштам со чајчето во рака ...
    Омилени чаеви ми се од брусница и нане....Инаку пијам секакви :)

17. skorpija123

skorpija123 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2011
    Пораки:
    699
    Допаѓања:
    2.624
    Мммм чајче...сакам сакам. Пијам секаков и од треви и овошен. Чај да е

18. peregrina

peregrina Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    34
    Чајот на Franck од јагода и ванила дефинитивно најубав

На joy1 и skorpija123 им се допаѓа ова.
  19. dadiva

dadiva Нов член

Се зачлени на:
    18 март 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    5
    Обожавам чаеви, ама почнав уште повеке да ги обожавам кога ги открив Yogi tee чаевиве се феноменални, значи вкусови кој прават да се чуствуваш релаксирано и толку добро , иначе ги купив од Биокулт во капитол мол

Прикачени фајлови:

20. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    Сакам да пијам чаеви и често ги консумирам, повеќе сум за билни чаеви.