Чај пијам само зимно време и тоа секојдневно. Lord Nelson ми се незаменливи. @joy1 Sir Edward добри ли се? Последно кога бев лидл се фатив за нив но се пишманив и повторно од лордот земав. Моментално во овие вкусови уживам.
Кога ќе дојде есен-зима секојден пијам чај. Тука во Грција нема многу избор на чаеви по супермаркетите па си купувам секогаш кога доаѓам во Македонија. Го обожавам тој од мајкина душичка и од јаболко на Good Nature сите нивни чаеви ги сакам. Ги имам пробано и Lipton , ама се е само чај не е. Мириса многу јако , сигурно ставаат некои вештачки мириси внатре
Има некои нови чаеви на Good Nature, се викаат "Чај за добро утро" и "Чај за добра ноќ". Првиов многу убаво ми мириса, мислам дека е микс на црн чај, кора од портокал, ѓумбир и арома на ванила, и има некој сладникав вкус. Вториов е микс на цвет од камилица, лист од нане, анасон и цвет од лаванда. Овој за добра ноќ некако поостро ми мириса и појак ми е за пиење, некако ко да ги утнале со имињава. Ама фини се за пиење.
Лелеееее еве ми ја темата Не знам од каде да почнам. Обожавам чаеви. Имаат посебна полица во кујната, секогаш се убаво наредени. Инвестирам во убави шолји, па кој и да ми дојде на гости во зима ретко одбива чај. Често патувам, па каде и да одам наместо сувенири јас купувам чаеви. Ги имам од најобични, до најегзотични вкусови. Моментално, сигурно имам над 20 вкусови. Мои омилени се чај од папаја и шафран, и најновиот што си го купив од Холандија - манго и кокос.
Чајчево е одлично! Зелен пина колада, односно зелен санча чај со сушени парченца ананас и трошки кокос. Почнав со дегустација и на мача, оваа конкретно е со лимон и е супер. Следна за дегистација ми е со јагода.
Порано не можев да помислам чај да пијам, но сега почнувам да го пијам и се навикнувам полека полека.
И јас сум љубител на чаеви пијам секаков овошен само од камилица неможам да го пијам не ми се допаѓа.Како омилени ми се од шипка, зелен од нане, од јаболко и цимет.. А има мерак сега за за бебешко чајче но немам воопшто земано, само мајка ми ми кажуваше како мала ми земала и многу било вкусно. Сега незнам ни дали ги има, немам сретнато, ниту какви има и каде има па ако знаете препорачајте некој