И мене не ме заспива, за потешки опојни супстанции ќе да сум. Баш не ми се допаѓа тој за Добро утро зашто ми има некој вкус на карамела, а тоа не сакам. Другиот ми е поубав, ама ако сакате чај за смирување и полесен сон, тогаш земете чај од маточина. Тоа можам да кажам дека ми е најефикасно.
Кај најде карамела Ванила и ѓумбир е. Со малку млеко е многу убав, ама преслаб за мој вкус. Никогаш не би ме разбудил, а јас не пијам чај без потенцијал за будење
Знам дека е ванила, ама ич не ми се допаѓа спојката на тие две состојки. Таков тужен вкус на растопена карамела ми има кога е додадена во чај ванилата, не е за мене. Не ми е убав ни тој со калинка и ванила од ДМ. Не сакам такви чаеви. Јагода и ванила на Good Nature не е лош зашто не се осеќа ванилата, ама преблаг е и не го сакам ни него. Омилени за оваа зима - камилица и ѓумбир на Франк и мајчина душица на Good Nature. Од овошни ми се стужи, таков ми е периодот изгледа.
Не сакам ни јас. Чај пијам само црн, овошен ако ептен сакам некој таков вкус. Ама тоа ептен ретко. Ванила во чај и мене ми убива вкус, никако мерак не ми прави. Црн домашен најубав ми е. Со стапчиња цимет, со каранфилче, бибер и ѓумбир. Намерно го направам појак за да можам да му додадам млеко. Ама тоа е веќе ангажман, вложување време во спремање на чај, немам јас време за тоа. Омилен ми е еден Earl Grey што го земав од Германија од Лидл. Сакав да си докупам последниот пат кога отидов во Лидл, ама немаше... Кај нас нема поштен црн чај, само од Франк индискиот. Дури ни црн со мента не сум видела никаде. Знам липтон еднаш начекав, и тоа ако не беше на крај на рок или дури и со поминат. Исто, за никаде, преслабо. Требало во Англија да се родам. Сигурно кралицата Викторија сум била во претходениот живот (ич не сум скромна, знам)
Женски кај да најдам чај од лаванда? ама да не е филтер кесичка туку сушен? Многу помага при главоболки и кај оние што се метеопати.....а мене дефинитивно само ова може да ми помогне,покрај рапидолот
Има мешавина од лаванда со зелен чај во LaSoy во Веро Џамбо ако си љубител на таква комбинација. Чист чај само од лаванда сеуште и јас немам најдено
LaSoy и La Cha се врв! Милион видови на чаеви овошни,ројбос,зелени...вкусовите се врв! Имаат еден многу убав Bora Bora,зимоска кога си варев сите ме прашуваа од кој чај мириса вака иначе од лаванда најдов во Билна Аптека Матија кај апче и во кисела вода исто билна аптека Стојанови. Почнав редовно да пијам,и навистина главоболки немам
Знаете ли каде може да се најде зелен чај со јасмин? Во Ла ча нема и не знам каде на друго место воопшто да барам чаеви на мерење.