Мене ми беше многу убав,го пиев пред спиење зошто страдам од несоница.Некогаш го пиев со едно лажиче мед,некогаш без мед.Зависи од расположение Ама најважно после чајчето заспивав ко бебе
Баш заради тоа што смирува многу и го опушта организамот, планирав да го земам препорака од една другарка ми е, фала ти многу
Има кај нас чај од анасон, ама да не е тој на Бекутан? Убитачна доза на шеќери ставиле внатре, ненормална работа.
Сте пиеле ли некогаш од оние ланчиња за добро утро и за добра ноќ на good nature? Малку ми е безвезе тоа чај за добро утро ама ајде
Кој е тој чај конкретно? Може слика? Татко ми има проблеми со несоница. Инаку од каде купувате мача и колку? И како ја подготвувате? Може млекото да се измикса со обичен миксер рачен оној за нес?
Како правите чај со млеко? Пробав пред некој ептен, ептен ми се допадна, ама не знам начин на подготовка, состојки... ако некој знае ве молам споделете
Јас пијам индиски црн чај на Франк. Мене овој многу ми се допаѓа, ама можеш било каков црн/зелен чај да си купиш, имаат кофеин.
Чај со млеко досега сум пиела од типот на Ерл Греј. Јас го подготвував на тој начин што ќесичката чај ја оставав да отстои 2-3 минути (додека се затопли водата) во малку ладно млеко и потоа ја додавав водата и лажичка мед. Вкусот ми се допаѓа, некако е помек, поблаг но проблемот е што кај нас се уште не сум видела Ерл Греј чај во ќесичка. Мислам дека има од Ла Ча, од оној тип на свеж чај ама не сум проверила за да знам за сигурно. А за други видови чај не знам дали би одговарале да си подготват со млеко, единствено можеби црниот? Ако некој има искуство, споделете предлози.