Јас понекогаш си правам со црн чај. Во шољата сипувам прво млеко, МАКСИМУМ 1 МАЛА лажичка. Во друга шоља го приготвувам чајот, односно го држам чајот во топла вода 3-4 минути. Потоа приготвениот чај го претурувам во шољата со млеко. Понекогаш во млекото додавам и малку цимет, одговара ептен со црн чај. Ако не ти се допаѓа со кравјо млеко, можеш да пробаш со овесно или оризово.
Пијам многу често чај, понекогаш пијам дури и на лето и многу сакам. Најубави ми се овошните чаеви, зелен чај и камилица,нане.
Чај конзумирам секојдневно. Наутро рутина ми е чај од ѓумбир со мед и лимон. Ѓумбирот свежо изрендан. Во текот на денот обично чај од нане, планински, бел слез.
Не обожавам чаеви. Пијам само кога сум настината и само чајот од портокал и цимет. Не можам од билки. Некогаш го пијам и тој со јагода и ванила или пак чај од некое друго овошје.
Пијам чај многу често Посебно во зима, ми е убаво топло секој ден пијам зелен чај, а ги сакам и планинскиот, камилица, нане ама не ми се помалку убави и оние јаболка цимет или брусница
Дали некој пие мача чај? Ме интересира од каде го купувате? Знам дека има во Ласој, меѓутоа некако прескап ми се виде во споредба со тој од Биокосмос. Гледам и во Зегин има, ама не пишува цена.
^ На бит пазар , во пазарот кај овошјето што е. Има неколку тезги веднаш на влезот каде што продаваат суви цветови, лаванда, кантарион и сл.
Здраво феминки. Јас обожавам чаеви, посебно во зима можејби дневно пијам и по 1 литар чај од нане. Сега во последно време многу се навлеков на зелен чај.Дали знаете каде може да се купи зелен чај со арома на ванила? Поздрав и убав ден.
Пиам апчиња за смирување на нервозата, но не вредат. Чајот од мајчина душичка ми го смирува стресот и ми ја смирува нервозата. Но чајот не го купувам од аптека оти таму повеќе хемија има одколку чај. Овој чајот што го пијам е наберен од рид, кога ќе го сварам замирисува на чај, а овој од аптека на ништо не мириса...
Колку време треба да се вари кантарионот? На маж ми му дале свеж кантарион, па сакам чај да го правам.
Фала ти. Баба ми на времето ми правеше домашен чај од кантарион. Ама заборавив како го правеше. Купечкиот благе везе нема со домашниот.
Пијам зимно време највише. Камилица. Ајдучка трева. Нане. Липа. Кантарион. Босилок. Магдонос. Мајчичка душичка.
Chajot nemora da go piesh samo vo zima, mozhesh koga sakash. Kje go svarish chajot, neka se izladi, kje go stavish vo frizhiderot i kje bidi leden chaj i kje se osvezhish vo zheshkite denovi.