Јас редовно пијам чај,а сега посебно зимниот период нема ден без топло чајче.Имам повеќе видови на чаеви,секој си има свое знаечење.Зелен чај мора секогаш да има,малку му е грозен вкусот но се навикнав го пијам без проблем.А сега имам и два вида чаеви за слабеење ама уште не сум почнала со тие па неможам ништо да кажам какви се.Инаку практикувам да пијам чај од камилица,нане,овошни чаеви а тој од брусница посебно би го издвоила од причана што кажуват дека бил многу добар за здравјето да се пие а има и добар вкус.
Во студените денови обожавам топло чајче , посебно од овошни вкусови ! А на лато обавезно ледено чајче од праска
Кај да си купам ваков чај? Или да направам чај од јаболко па цимет да додадам? Имам барано по маркетиве ама не сум нашла, а многу ми го фалат
Леден чај од праска мм, а кога сакам да се освежам леден чај од лимон. Исто многу ги сакам овошните чаеви, а посебно чај од брусница. Убави ми се од камилица, нане и дуња.
јас сум манијак за чаеви и на работа ме викаат „билкарката“ зашто имам едно 10тина чаеви за избор. ги обожавам овошните, јаболко со цимер, јагода со ванила, праска и манго, брусница и калинка, а за здравје пијам билни чаеви, коприва од алкалоид (зачудувачки колку не е гаден), мајчина душица, бел чај, камилица со мед...
обожавам чаеви...у последно време ги запоставив, иначе често конзумирам..само не во летно време.. обожавам овошен, од јагода/малина, камилица, нане, шипинки..сите ми се убави )
Во зима и кога е студено редовно си пијам чај сабајле.А преку лето само кога сум болна и морам да се лечам. Омилен ми е планинскиот чај.Порано си имавме липа во двор и тој ми беше омилен,ама сега веќе ја немаме,а овој од липа што е во вреќишка не ми е по кеф. Понекогаш пијам и зелен чај,од него демек се ослабнувало и здрав бил.
Не ги сакам баш многу чаевите, ама во последно време почнав да пијам зелен чај, читав дека е многу здрав, па да пробам
Моментално пијам од јагода и ванила. Цела соба ми мириса на чајот!! Можеби малку вештачки е, и нема некој ефект на затоплување. Ама мирисов просто маѓепсува.
Мм од кај ги наоѓате бе такви чаеви од ванила Сум пробала од јагода многу ми е што знам сладок и неприроден ама мирисот даа, цела соба ти замирисува
Me интересира дали некој има пиено од мангостан? Денес пробав и поубаво нешто не сум се напила во животов. За љубителките на чај, топло го препорачувам.
Сега последно си купив од шипка, едвај чекам да го отворам и да го размирисам цел стан, да им трае мирисот дури да се вратам