Девојки,дали некоја од тука е од Битола,и дали ја знаете таа продавницата кај Ленски мост за чевли,дали сте биле,и по која цена се движат таму чевлите?Фала
Каде има високи салонки ама да бидат удобни. а не да не можеш пола час во нив да издржиш ? Биана тука во мојот град само ниски има до 7-8 сантиметри.
дизајнерката Shaherazad Umbreen таа направи најудобно штикли на светот кои можете да ги носите дури по 18 часа на ден .: https://srekja.mk/shtikli-koi-mozhete-da-gi-nosite-tsel-den/
Малку доцна го видов ова, можеби веќе беше, не им се скапи чевлите, ама не се ни нешто многу квалитетни
Дали има македонско производство на ниски ортопедски влечки? P.S. се извинувам ако ја згрешив темата.
Здраво, Дали некоја од вас има Nike Huarache(од моделот на сликата) да сподели дали бројот што нормално го носи и бил добар и од овој модел. Сакам да ги порачам од BUZZ но не сум сигурна за бојчето.Фала ви многу.
Здраво, некој да не го има видено ова моделче некаде низ Скопје? Се онлине гледам, ризик ми е чевли да нарачувам на не пробано. Ви благодарам.
Види на твоите патики кој број го пишува дали одговара и со тие бројките 6 6,5, или пак пиши им колку цм ти е стапалото и они да ти го одредат бројот..
Имам нови убави ниски штикли. Пред некој ден прв пат ги облеков и ги носев боса неколку часа ми направија мали рани на неколку места. Што да направам за следниот пат кога ќе ги носам да немам рани бидејќи многу се убави и сакам да ги носам летово?
Нанеси на местата ханзаплас. Има се купуваат едни само за стапалата како чорапи. Незнам да објаснам глупа сум јбг мајка природа.
На петата назад можеш дел од секојдневна влошка да ставиш за да не ти се направат рани. И секако на другите места како што објасни @edna_malecka со ханзаплас. Ова ако се поотворени, а ако се позатворени вториот предлог од малечка. Не си глупава, напротив добро објасни.
Ja со се можно што се носи на боса нога имам ваков проблем. Ако се шпиц можеш со оние безбојни кратки чорапи, ја така ги носам шпиц штиклите на фармерки и немам гајле, ги износев летово баш такви ниски летни ми се... Избегнувам друг тип чевли зошто лом ми се нозете, стварно не знам зашо... И мене мајка ми за такви ми збореше да си земам ко @edna_malecka шо предложи, ако пробаш пиши дали ти вршат работа, да си земам и ја
Мислите на стапалки.Не се од корист секогаш,тоа зависи од формата и цврстината на чевлите.Исто и со доколенките. Е,ханзапласт на раните треба.Да се мачкаат стапалата со нежна крема(од невен). Сум читала дека некои користат влошки или перничиња за чевли. Сепак,најважно е бројот на чевлите да одговара на стапалата.
Девојки помагаат ли силиконските влошки да не се лизга стапалото? Си купив ниски отворени штикли, бројчето ми е таман ама изумив дека стапалата ми се потат на моменти ко да треба цела населба да ја снабдам со вода. Или да одам да си земам поголемо бројче?
I JAS OBOZAVAM visoki potpetici, vo plakar imam mnoogu visoki chevli i sandali koi vekje retko imam prilika da gi nosam, a i go zaebav palecot mi se javija kokalchinja haha posho gi nosev so godini )) e sea si odam vekje nekolku god na ramno, no nekogas obozavam i visoki , eve ve prasuam za sovet, preku den izlegov so potpetici sandali no ne mnogu visoki, so malechka shtiklichka crni i so otvoreni prsti posho mi pravat site chevli rani u leto, chevlite se stvarno ubavki, edna vira zoshto moja drugarka komshika nonstop mi kazuva kako da se oblakam pa sum se oblakala smeshno navodno, taa e mnogu debela a jas poslabechka, e nekjna me iznervira zasho sum oblekla crnki sandali iako se so ne mnogu visoka shtikla, malechka e shtiklichkata , gi nosev so eden sharen ubav leten fustan pod kolena , shirok so kaifche i tie sandalchinja navodno i rekle lele pa taa drugarkati kade odi po zeshktinava taka so sandali pa kaj odi, lele smeshna e, mi treba sovet dali e ljubomorna ili stvarno ne ide taa kombinacija/? mmm? dajte sovet inace sandalite se crnki otvoreni i napred i nazad i se mnoogu lesni so niska mala shtiklichka
Од секогаш сум имала проблем со наоѓање на чевли. Измеѓу број сум (37-3, имам широко стапало. Ако купам 37, тесна ми е во прстите. Ако купам 38, точна ми е во прстите ама во должина ми е голема. Мака мачам секогаш кога треба да купам нови чевли, поготово ако се цели затворени. Некој да има сличен проблем и да ми посочи продавница од каде што купува? Фала ви Поздрав