Бендисав чизми на штикла од една косовска страна, велат 100% кожа, 100€, има достава до МК. Истите ги видов на страната на Молини, буквално, а и 90% од моделите им се идентични со тие од косовската страна. Молини крадат слики или имаат добри копии, какво искуство имате со Молини? Цената е смешки, 1499 за чизми на штикла. Да не ми дојде нешто сосема трето на врата.
Јас имам нарачано од таму високи чизми , изгледаат како на сликата и во живо ,но ако го очекуваш истиот квалитет како на сликата, тогаш не е , да знаеш..
Чизми од Молини не верувам да ти издржат долго, особено ако немаш друг пар за да менуваш повремено. Можеби зависи и од моделот како ќе се покаже, моите сите беа обични ниски чизми. Не се кожни, а и немаше некоја многу голема разлика од сликите и моделот во живо. Барем за овие што ги купив тогаш, пред некоја година. Онака ми се, многу повеќе ми се погодија летни обувки земени откај нив. Едни мокасини ко од антилоп, маста им ја извадив. Ги носам можеби четири години. И едни сандалки на плута, не многу високи и тие ми се погодија топ. Од чизмите ретко нешто да ми се погодило за на долг рок.
Не не не ми е ич за подолг рок, као за секој ден или секој втор ден. За искачање, за дотерување ми е, за чат пат