Majki sovet nekakov makata mi ima 2 meseci i non stop si place ja nosev na pedijatar dobro napreduva espumisan za grcevi prima no prodolzuva da place noke duri vo son i koga se budi od spienje ne place kako bebe tuku vristi i preku den e isto na sekokov nacin so soprugot probuvame da ja smirime no dzabe si vristi i si vristi
Sovet nemam, ama uteha ke ti dadam. Isti bevme i nie...sega malata ke mi napravi 3g uste malku, se uste e ista....so vristenje i placenje. Mozam samo da ti kazam deka toa e temperament i takov karakter si e...sto vikaat...takvo si e deteto I kako mala ne bese trpeliva...primer vednas morase da mi bide spremno mlekoto inaku vristenje i plus meseto sto ja macese. Se uste e malecko tvoeto 2 meseci e, mozebi samo e mesheto problem. Jas dosta menuvav kapki, mi pomognaa SAB najmnogu. Probajte i samo zivci e resenieto
Decki zdravo vaka imame 1 mesec samo sto napravivme mnogu place od period 16 h do 20 h nemoze dq spie aa my se spie mnogu se plaši ima strav go stavam vo krevetce odma se budi aa stom go zemam vo race ubavo si spie preku den isto taka ne spi samo 10 minuti ke dremne I se budi sakam nekakov sovet što da pravam
Мајка, тоа што плаче преку ден од 16 до 20ч најверојатно е од грчеви. Прави масажа на меше, капки давај, пробиотик, термофор. Пробај некако да го ублажиш грчевите. Ќе мине. Уште е мало
Здраво мамички вчера наполнивме 1 година и 1 месец али со бебе имаме проблем имаше период спиеше добро последниве 2 месеци да ги речам имам проблем спие со мене на спална сопругот спие во дневна и се буди по 10 пати на вечер прво сакаше да спие на спална сега сака да спие на мене стварно почнува да ми биди проблем не се жалам но стварно сакам да си фати ред да спие од 10 пример до сабајле секој ден скоро легнува исто на вечер немам проблем со тоа но многу често станува не знам што е пред 1 час да си легни му давам нутрино со млекце мислам дека е ок скоро секој ден си го јади тоа ве молам за совет да ми помогните секаков совет би ми дошло од корист Сакам да ми кажете можеби негде грешам прво детенце ми е Поздрав <3
Мајка одамна е постот ама во иста ситуација сум. Синко е скоро 3 месеци, не спие ни ден ни ноќ. Кога подзаспива тоа е во интервал од 45минути а будењето е со врескачка хистерија. Што направивте? Промени однесување? Мојов не реагира ни на нишкање во раце ни цуцла прифаќа, а секое будење му е такво без исклучок.
Моето е 1 месец, уште од почеток сме комбинирано со мајчино млеко и ад. Но, од кога е родено цело време плаче, како да не го најадува мајчиното млеко. Мака мачам 1 час го дојам и после ќе заспие и за 5 минути се буди и пак плаче и се така во круг. Единствено кога ќе му дадам АД се смирува и ќути. Не ми е јасно што се случува. А млеко имам, тече се гледа. Многу ми е тешко, не можам ни во тоалет да отидам.
Има активен циклус влече голта дише ? Се слуша она голтање да мрда доле вратче ушиња? Да не си спие на града 1ч а да цицнува малце само? Моево така денски прави 2 3 денови само да осети града си заспива цврсто стај го во кревет аларм пали за 10мин затоа го закачам штипкам да голта активно па да спие
за нек0ј ден 6 месец ќе фатиме. 3 дена како многу прета не спие мирни се врти на стомак се плашам дали диши ,квичи нешто немирен,вознемирен е
Mesec dena sme, Bebe navecer Sto ne spie ne spie. No pocna vo posleden moment da se budi I odman place. Mu davam cice SE smiruva. I potoa place, vreska. Mu pravam I dohrana I potoa place. Imase grcevi no sega nema ne gi vitka nozete. Sto moze da e