Четки за чистење и пилинг на лице

Discussion in 'Лице' started by Mishela, Oct 4, 2021.

1. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Во последно време сè поактуелни стануваат овие четки и уреди за чистење и пилинг на лице, па мислам дека е време за нова тема во која ќе споделуваме сè околу нив.

Јас не сум љубител на оние ротирачките четки со влакненца. И најмеките ми се чинат малку груби и некако што знам, не гледам потреба за нешто такво. Не би купила ниту ротирачка, ниту пак некоја верзија на овие силиконските Форео.

Имам една најобична како силиконско сунѓерче од ДМ.

Нежна е ептен, ама не ја користам нешто многу често. Ептен ако сум ставила некоја потешка пудра, па да осетам дека ми треба нешто плус покрај тоа што правам вообичаено за да извадам шминка од лице. Убава е и за масажа, ама сепак многу ретко ја користам.

Пишете дали користите ваква алатка при негата на кожата на лицето. Дали е потребна и дали нешто менува во негата на лице? Споделете нешто повеќе за моделите кои можат да се најдат кај нас, цени, ефект, ваши искуства, препораки и слично.

*Лаванда* likes this.
  2. *Лаванда*

*Лаванда* Истакнат член

Дали имате искуство со ваквите четки и дали би сакале да споделите мислење ?

Јас се двоумам, не знам дали да си купам и каква да биде, од кој бренд и сл.

четка за лице неттт.jpg

Last edited by a moderator: Oct 8, 2021
  3. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Јаа имав една ваква купено од Лидл порано , на почетокот ми беше ок за користење потоа не можев да најдам никаде иста таква четка ,мора да се менува четката зошто фаќа бактерии по почесто користење. Мене не ми беше воопшто практично ова, ниту тие чистачи што се полнат во вид на силикон што се (како познатото Foreo). Се е залудно фрлени пари

buba4e89 and *Лаванда* like this.
  4. *Лаванда*

*Лаванда* Истакнат член

Хмм.. не размислив на моментот за менување на четките (ама сум смотанааа:$). Во право си, четките мора да се менуваат. Викаш, залудно фрлени пари, а?
    Не знам.. многу ме фаќа ќеф да пробам некоја. Само ми е страв да не е многу груба и агресивна.
    А, на пример.. да барам некоја со променливи четки? Сатисфакција ми е кога ги гледам како се мијат на јутјуб. Ептен ме има фатено ќеф, ама не знам што да правам..

koritsaki likes this.
  5. koritsaki

Ако ти е ќеф , пробај , има на пример од попознативе фирми Clinique, Clarissonic (овие последните не знам дали ги има во Мк) и имаат четки за менување за секој тип на лице различни четки. Само тие се вака скапи, не знам колку пари би дала. Друга опција ти е Алиекспрес, некое апаратче доколку има плус резервни четки па да си ги менуваш. Мене ме мрзеше потоа да одам да барам резервни четки , поготово за овој апарат што го имав требаше да нарачувам , и баталив :D

*Лаванда* likes this.
  6. *Лаванда*

*Лаванда* Истакнат член

Ахам.. ќе разгледам сега и низ понудиве на Нептун, Сетек дали имаат..Па, можда и ќе прашам мислење и за нив...:lol:

koritsaki likes this.
  7. Elence93

Elence93 Форумски идол

Имам ваква и ми фаќа прашина, премногу груба и немам потреба од неа. Доколку се решам да купам би земала некоја од типот на Форео бидејќи се силиконски, односно лесно се мие и не се наталожуваат бактерии. Плус зафаќа мал простор.

Kimberly11 and *Лаванда* like this.
  8. *Лаванда*

*Лаванда* Истакнат член

Ако подобро размислам.. логично е и сите други силиконски четки да можат убаво да се измијат / исчистат. Или јас сум грешка ??

9. koritsaki

Тоа силиконското вака изгледа. Јас имав негова копија, вибрира и ти го триеш лицето , не е грубо ко четка ама пак мене не ми беше нешто посебно.

*Лаванда* likes this.
  10. *Лаванда*

*Лаванда* Истакнат член

Ах, Foreo.. Се чувствувам “инфлуенснато“ од јутјуберкиве. Значи, сите бјути влогерки го користат. Хахахх.. Го меркам долго време. Скапо ми е, па почнав да разгледувам и по четкиве.. Но, од друга страна си викам ова е инвестиција, можда и вреди.. хахах Ти колку пари го зеде?:$
    Тешки дилеми си имам:lol:

koritsaki likes this.
  11. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

*Лаванда* likes this.
  12. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Може повеќе штета да си направиш него корист. Треба ептен мека да биде. Миење само со раце е сосем доволно и така се доаѓа до блага ексфолијација. Многу внимателно треба со вакви работи, особено за чувствителна кожа, лесно може до иритација да се дојде.
    Имам пробано ваква од алиекспрес, за мене груба беше, дури и сестра ми ја откажа а сосем нормална кожа има.
    Тие брендираните можеби се подобри. Сепак, не мисли дека ќе имаш некои огромни придобивки од четки за лице. Истата работа ја вршат што и обично миење без користење на вакви препарати.

13. koritsaki

Од Аликспрес копија имав земено, евтини се околу 5-6 евра :)

*Лаванда* likes this.
  14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Имаш вакво на coslovecosmetics исто.700денари е.

*Лаванда* and Kimberly11 like this.
  15. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Не си фрлајте пари за џабе, подобро природен пилинг да направите на лице отколку со четка, и јас бев загреана да земам па среќа не се излажав.
    Братучедка ми имаше една и скроз и се иритираше лицето, почнаа како лишаи да и се прават, оставете ги инфлуесерките што рекламираат.

16. Shia

Shia Истакнат член

Задоволна сум од обична четка за лице со нежни влакненца, ефектот е ко пилинг да сум правела. Не ми се иритира воопшто кожата мене, секое утро ја користам со пена за чистење.
    И не гледам предност ако е на батерија ко сликите погоре, а за силиконските не знам ама не би зела, грубо ми делуваат.

*Лаванда* likes this.
  17. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Користев околу 3 месеци четка за лице од ДМ, океј ми беше ама ја користев еднаш неделно. Не смее да се претерува за да не се иритира лицето. За жал ја скршив и од тогаш не сум купила.

*Лаванда* likes this.
  18. *Лаванда*

*Лаванда* Истакнат член

Можда, сепак ќе пробам од овие, па ако не и одговараат ќе ги оставам :

s-l640.jpg

Во секој случај, ќе споделам искуство.:f:

koritsaki likes this.
  19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Имам и такво,во Мкд ми фаќа прашина.
    Не е лошо ама не е тоа тоа.

*Лаванда* likes this.
  20. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

3 copy.jpg

Ова денес ми фати око во ДМ и го земав. Го пробав, не е лошо, но рано е да кажам било што.