Јас мојава ја мијам со Бекутан шампон зошто се друго што сум пробала да мијам четки после ми замирисуваа, а со Бекутанот мирисаат убаво и меките се.
Четкичката е супер,можи ќе ставам сликичка покасно во вашата шминка за да го видите ефектот,ама баш добро прави smokey eyes
Јас по употребата на четките (за течна, за камена пудра и за руменило) веднаш ги мијам, никогаш не ги употребувам два пати без да ги исчистам. Темелно ги мијам со течен сапун и млака вода.
Јас вчера си зедов од Џамбо четките. Седум се-59 денари. Онака ги зедов да пробам, рано е да кажам, но вчера се шминкав и доста сум задоволна!
Ги имам тие во жолтото несесерче од Авон, од 24к колекција мислам дека беа. Многу се убави, ич не жалам за тие 500 ден. Влакната се многу ни премногу тврди, ни меки, таман да се обликува.
Последно ја купив оваа четка на средина што е од Jumbo и можам да кажам дека сум задоволно.Следното одење за Скопје ќе ги купам и другите.
Девојки каде да најдам квалитетна четка за нанесување теча пудра? Иначе јас ги имам четкичкиве од Џамбо, не се лоши, се канам одамна да ја земам и онаа есенс четкичката, кажете ми во кои парфимерии ја има со сигурност?
Ја имаш во Бисер во парфимерија Рима, таму имаш козметика од Есенс. Со сигурност ти кажувам дека пред недела дена ја купив од таму.
Ме интересира дали фамозните четки на Есенс кои толку ги фалите ги има во Космо, или да ги барам во Еликсир? Кај нас на тие две парфимерии се сведува изборот, ако нема - отидов, нит шминка ќе се види на матура од мене, нит бутур. Ако случајно ги нема четките на Есенс, ќе ве замолам да ми предложите некои други, не многу скапи. Ми треба една за сенчење и една со сунѓерче-апликаторче (која патем сум ја имала дома, не е на Есенс, ама нова е ќе ми заврши работа, а нема да биде лошо да земам уште една). Заклучив дека ме бидува за шминкање, ама под итно ми фалат четки за да се доизвежбам.
Во Џамбо пред некој ден видов некое средство за чистење на четките за шминка мислам дека беше како спеј а и не беше скапо,се думав дали да го земам ама на крај се откажав
Jас со оваа четка не можам убаво да нанесам пудра,многу време ми одзема и ме нервира Oваа ми е подобра,се нанесува со тапкање или боцкање,и не морам воопшто да поминам на лице со прсти,ја обожавам и најмногу ја користам Hе се истите четки што ги имам,овие само ги преземав од на нет Eдит..имам четки од Eсенс,едната е за гел ајлајнер и е супер,и другата е е онаа за смоки ајс,знаете која нели,назад скоро сите ја имаат E сега не сум задоволна од таа за руменило,исто од Eсенес многу неубаво се нанесува,како да не се фака боја на четката кога ке тријам од руменилото,и кога ке поминам на лице ништо не се познава и премногу е мека,ме сфати некој што кажувам? Eве баш оваа
Само вака http://www.youtube.com/watch?v=vVdciJkmb7o Сум пробала со течен сапун, со шампон, вака е дефинитвивно најдобро. Било кој сјај за миење садови и малку маслиново масло. Вртиш во круг и плакнеш и четката е скроз чиста. И мене не ми се веруваше дека за толку кратко време ја вади цела пудра од четката.
wolf4e ќе можеш да ми кажеш втората четка од кај ја најде? веќе долго време таква барам ама никако да најдам
јас пак ги миев со сапин-детски, и нормално влакната им пагаат мајка ми ке ме отепаше што сум и ги уништувала четките сега знам со што и како да ги мијам, и сушам