elinela ако си видела спреј во бело шише,јас го користам и сум задоволна,ѓи исчистам и ѓи оставам да се исушат и после се како нови,добар производ а не е скап..
Ја користел некој четката за течна пудра од Orifalme ? Женски ај кажете ми дали да ја нарачувам или да не трошам пари џабе ?
Читав уште претходно, некои од вас ги спомнаа четките од Џамбо. Можете да ми кажете какви се влакненцата на дебелите четки? Дали се меки, за да не се зезнам, да земам некоја со тврди мислиш коњски влакна Имам една асална, па ми треба уште една ама по евтина Спојлер
^ Зависи какво пакување ќе земеш,различни се скоро во секое. Јас памтам одамна,земав едно како со патент се закопчуваше и имаше 2 двострани четки. Едната четка беше за течна пудра од едната страна,другата беше за пудра во прав или пак за руменило. Другата четка беше за нанесување сенка со апликатор,и од другата страна убаво четкиче за сенчење. Е пример со овие четки ќе ти кажам,првата двострана четка мене ми беше ужасна. Значи многу беше остра,боцкаше и трвди никакви беа влакната,додека пак втората четка,особено четкичето за сенчење е прекрасно! Влакната меки,преубаво и лесно иде сенчањето. Јас се воодушевив од таа четка и до ден денес си ја чувам, а другите ги дадов Затоа ти викам зависи какво пакување ќе земеш,имам видено и едно пакување како кутија со несесер што го даваат,околу 150 ден.е ако не грешам па може четките таму се подобри што знам А конкретно на дебелите четките ја сметам дека влакната им се катастрофа,така да подобро земи си некоја од голден роуз,или некоја друга фирма поефтина чим имаш веќе некоја квалитетна
И јас помислив на истото ама ај викам да прашам за да не се истрчам И имам фрлено око на дебелата четка за руменило на есенс само таа е некаде накај 200 денари. Ако не најдам од Голден роуз некоја помека, таа ќе ја земам. Вака ќе ми бидат поџабе фрлени пари. Овие четки со крути влакна за ништо не ги бива, побрзо со прсти ќе се нашминкаш отколку со нив
Нова четка во мојата колекција, 13 евра е, али се исплати, за шминки, ич не му ја мислам. И оваа за руменило и за контури на лицето. Други ги користам тие од аура али веќе ми се стари, па почнаа влакната да им паѓаат, некои од гош, некои на Макс фактор. Али за овие 2 сум најзадоволна!
Женски каде можам да најдам eye crease brush? Само да не биде ептен скапа... Kaко првата на сликава. МАC-oт.
Елена,мој предлог за поефтина таква четка: Имаш една на есенс,смоуки браш се вика еве ја како изгледа: Не е баш иста како на сликата ти што бараш ама врши работи перфектно. Не е многу широка во влакненцата,да речам помала е некако во широчина. Ова четкиче ти е 99 ден. Имаш исто и на орифлејм,која е многу слична на мек,скоро па иста да е. Еве ја како изгледа : По слична е на мекот како што гледаш,околу 200 денари е може и до 250 да оди. Зависи како кога ќе падне на попуст,јас за земав за 200 Овие две четки значи не даваат ист ефект,оваа на орифлејм сенча поголем дел од капакот со неколку потези додека пак оваа не есенс мал дел сенча и мораш повеќе да речам,да шеташ низ окото Јас повеќе ти препорачувам на орифлејм да ја земеш,али како сакаш твој избор си е
Девојки да прашам нешто некој што порачувал четки преку интернет дали беа користени или беа нови фалааа
Kaжи ми што бројче таа са коректор? И како си задовлона од четкава, јас не сум баш баш,зашто се митари многу, не е различна од тие од пазар ефтините. Од другите сум ептен задовлна од гош, ама од оваа јок, и барам друга, што ме дојдам до пари.
Мојава па ептен ми се допаѓа, само не можам за камена пудра да ја користам, не е доволно густа, не знам како да опишам. Ставам бронзер со неа и супер е. До сега не и паднале влакна, ама кратко време ја имам. Инаку таа за коректор е 396
Mинатата недела видов дека кај нас ги донеселе четките на Pixiwoo(сестрите од Jутјуб),не знаев дека едната имала своја линија на четки,мислам Sаmanta се вика,е и кога ги видов,имаше тестери четки,ми се допадна таа за руменило и ја земав,преубава е,премека,ми се чини до сега не сум фатила четка со помеки влакна Hајмногу ми се свига што има одоздола како држач,така исправена да си седи,ми падна в очи и четката за нанесување пудра,онаа стиплинг браш,ама цените не ми се допаднаа Cлики во спојлер,оти преголеми се Спојлер