Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Четки за шминка

Дискусија во 'Лице' започната од nena2010, 2 јануари 2011.

1. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Sanjichka 007 четката ја купив надвор од Мк :?:

2. simce11

simce11 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    69
    elinela ако си видела спреј во бело шише,јас го користам и сум задоволна,ѓи исчистам и ѓи оставам да се исушат и после се како нови,добар производ а не е скап..

3. Kristinna1

Kristinna1 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    125
    Чекам да купам такви! :D :D

4. Anabelle

Anabelle Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    458
    Ја користел некој четката за течна пудра од Orifalme ?
    Женски ај кажете ми дали да ја нарачувам или да не трошам пари џабе ? :)

5. EmGreen

EmGreen Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    189
    Читав уште претходно, некои од вас ги спомнаа четките од Џамбо. Можете да ми кажете какви се влакненцата на дебелите четки? Дали се меки, за да не се зезнам, да земам некоја со тврди мислиш коњски влакна :( Имам една асална, па ми треба уште една ама по евтина :)

6. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    ^ Зависи какво пакување ќе земеш,различни се скоро во секое.
    Јас памтам одамна,земав едно како со патент се закопчуваше и имаше 2 двострани четки.
    Едната четка беше за течна пудра од едната страна,другата беше за пудра во прав или пак за руменило.
    Другата четка беше за нанесување сенка со апликатор,и од другата страна убаво четкиче за сенчење.

Е пример со овие четки ќе ти кажам,првата двострана четка мене ми беше ужасна.
    Значи многу беше остра,боцкаше и трвди никакви беа влакната,додека пак втората четка,особено четкичето за сенчење е прекрасно! Влакната меки,преубаво и лесно иде сенчањето. Јас се воодушевив од таа четка и до ден денес си ја чувам, а другите ги дадов :D

Затоа ти викам зависи какво пакување ќе земеш,имам видено и едно пакување како кутија со несесер што го даваат,околу 150 ден.е ако не грешам па може четките таму се подобри што знам :)
    А конкретно на дебелите четките ја сметам дека влакната им се катастрофа,така да подобро земи си некоја од голден роуз,или некоја друга фирма поефтина чим имаш веќе некоја квалитетна :)

На EmGreen му/ѝ се допаѓа ова.
  7. EmGreen

EmGreen Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    189
    И јас помислив на истото ама ај викам да прашам за да не се истрчам :) И имам фрлено око на дебелата четка за руменило на есенс само таа е некаде накај 200 денари. Ако не најдам од Голден роуз некоја помека, таа ќе ја земам. Вака ќе ми бидат поџабе фрлени пари. :)
    Овие четки со крути влакна за ништо не ги бива, побрзо со прсти ќе се нашминкаш отколку со нив |(

8. Allthatglitters21

Allthatglitters21 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    288
    Нова четка во мојата колекција, 13 евра е, али се исплати, за шминки, ич не му ја мислам. И оваа за руменило и за контури на лицето. Други ги користам тие од аура али веќе ми се стари, па почнаа влакната да им паѓаат, некои од гош, некои на Макс фактор. Али за овие 2 сум најзадоволна!

Прикачени фајлови:

9. neltu

neltu Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    9

ја зедов јас оваа пред 2 3 недели, али како да ја чистам, пудрата мн ми останува на неа.

10. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Ги има четките на голден росе во макдеонија ?

11. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    Женски каде можам да најдам eye crease brush? Само да не биде ептен скапа...
    Kaко првата на сликава. МАC-oт.

12. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    Јас ги имам овие четки од амазон се порачани за 8$ и одлични се сега за сега :)

13. Allthatglitters21

Allthatglitters21 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    288
    Кај нас нема, јас ја купив од Sephora, скапа е али вреди.

14. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    Па добро немора да биде баш Мак, јас барав некоја четка во таква форма :)

15. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    Елена,мој предлог за поефтина таква четка:
    Имаш една на есенс,смоуки браш се вика еве ја како изгледа:
    Не е баш иста како на сликата ти што бараш ама врши работи перфектно. Не е многу широка во влакненцата,да речам помала е некако во широчина. Ова четкиче ти е 99 ден. :)
    Имаш исто и на орифлејм,која е многу слична на мек,скоро па иста да е. Еве ја како изгледа :
    По слична е на мекот како што гледаш,околу 200 денари е може и до 250 да оди. Зависи како кога ќе падне на попуст,јас за земав за 200 :)

Овие две четки значи не даваат ист ефект,оваа на орифлејм сенча поголем дел од капакот со неколку потези додека пак оваа не есенс мал дел сенча и мораш повеќе да речам,да шеташ низ окото :D
    Јас повеќе ти препорачувам на орифлејм да ја земеш,али како сакаш твој избор си е :)

На Elena-97 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.027
    Допаѓања:
    52.109
    Вчера си купив две нови, од Gosh :inlove:
    И таа малечката за коректор, ама не можам да најдам слика :)

17. Ligavka

Ligavka Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2011
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    88
    Девојки да прашам нешто некој што порачувал четки преку интернет дали беа користени или беа нови фалааа :)

18. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Kaжи ми што бројче таа са коректор?
    И како си задовлона од четкава, јас не сум баш баш,зашто се митари многу, не е различна од тие од пазар ефтините.
    Од другите сум ептен задовлна од гош, ама од оваа јок, и барам друга, што ме дојдам до пари.

19. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.027
    Допаѓања:
    52.109
    Мојава па ептен ми се допаѓа, само не можам за камена пудра да ја користам, не е доволно густа, не знам како да опишам. Ставам бронзер со неа и супер е. До сега не и паднале влакна, ама кратко време ја имам.
    Инаку таа за коректор е 396 :)

20. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Mинатата недела видов дека кај нас ги донеселе четките на Pixiwoo(сестрите од Jутјуб),не знаев дека едната имала своја линија на четки,мислам Sаmanta се вика,е и кога ги видов,имаше тестери четки,ми се допадна таа за руменило и ја земав,преубава е,премека,ми се чини до сега не сум фатила четка со помеки влакна :rofl:

Hајмногу ми се свига што има одоздола како држач,така исправена да си седи,ми падна в очи и четката за нанесување пудра,онаа стиплинг браш,ама цените не ми се допаднаа :doh: :tmi:

Cлики во спојлер,оти преголеми се