OMG ставрноо ??? лелел а јас се канам да ја нарачам таа заз пудра од нет од кога ?? кажи ми каде ги има ???
Вчера си ги чистев четките и едната четка за руменило што ми е малку постара, ми се заплетка. Не знам како успеав толку трапаво да ја чистам, ама средните влакненца сега се заплеткани. Пробав да ги отплеткам, им ставив масло за да попуштат, ама нејќат. Има чаре да ја средам или да ја баталам?
Јас не сум користила четки за шминка,но би сакала да почнам.Но искрено си немам поима Само употребувам течна пудра,римел,креон и кармин или сјај.Сенки не сум носела а би сакала,исто и руменило. Па ако може малку помош,колку четки ќе ми требат и по што да гледам дали се квалитетни,исто и бојата на руменилото како да ја погодам
Да,AnaKarenina има начин да ја средиш.јас така ја средив мојата за руменило.откако ја измив со шампонче и сето тоа,зедов малце омекнувач(чудно знам)го растворив со водичка и ја потопив четката внатре.потоа убаво ја измив да не остане од тоа чудото и полека ја расчешлав со чешел со широки(или ретки)запци(само мн внимателно).откако убаво се исуши уште еднаш ја прочешлав и си беше како нова,па и поомекната знам,чуден е советот,ама мене ми успеа.пробај ако сакаш
Еве и јавно ќе и се заблагодарам на split96, и ќе потврдам дека со омекнувач не само што може многу лесно да се отплетка четката, туку и влакната после стануваат многу помеки. Ставив омекнувач во канче од павлака, го растворив со топла вода и ја ставив четката. Ја оставив да отстои отприлика два саати, па после со ретка четка за коса нежно ја исчешлав. Не се скина ниту едно влакно, а многу лесно се отплеткаа тие што ми беа заплеткани. И сега ми е како нова, дури и поубава
AnaKarenina иако веќе си ја отплеткала четката, еве мое искуство како поубаво да ги оджувате четките, откако ќе ги измијам им ставам регенератор за коса, влакната се посјајни и мноoooгу меки. Од видеово го видов ова со регенераторот за коса. http://www.youtube.com/watch?v=iPKrKkS10tc
Морам да ја пофалам четката за руменило на Гош. Убава е и мека, со неа рамномерно се нанесува руменилото. :up: Мислам дека околу 400 денари ја купив.
Значи да прашам: таа фамозната четкичка на есенс велите ја има во елексир,зборите за парфимеријата на билна? Извинете малце сум изгубена
Се мислев какви четки да си купам,а не ми се даваа 400 ден.за една четка (Гош),па си го купив комплетот од 3 четки на Аура. Четка за руменило,за сенчање и за нанесување сенка.Одлични се јас сум презадоволна. Цена во ДМ маркет 420 ден.
Вие зборите нешто 400 ден. за четки? Разбирам квалитетно ама, јас за 50 денари купив 5-6 четки со футрола и одлични се, ги чистам редовно и мнооогу се убави, нема потреба од 400 ден.
И јас си купив еднаш 5-6 четки за некои си 80 ден, од џамбо мислам, па после цело лице како се шминкам ми беше со влакна од четките. Не се со ист квалитет четките од 50 со четките од 400 ден.Да беа исти никој немаше да дава повеќе пари, кога ете има за 50 денари. Ама квалитетот дефинитивно не е ист. И после видов не видов си купив квалитетни четки,оти повеќе време трошев на собирање на влакната од лицето шо ми ги оставаа старите, одколку на шминкање.