Никогаш не сум имала некои екстра скапи и квалитетни четки, но од овие на Есенс сум задоволна. Ги имам двете за сенки и оваа за руж, а во план ми е да си ја набавам и кабуки четката за пудра-но никако не можам да ја најдам. Ги имам веќе месеци дена, до сега не ми се ниеднаш чистени (бидејќи не ми се ни користени премногу, по 2-3 пати неделно) и нема ниедно згрутчено, скинато или превиткано влакно. :up:
Може да ми препорачате голема и убава четка за блендање (нијансирање)? Само немојте да ми кажете орифлеим или есенс. Од есенс веќе ја имам, ама многу ми е малечка некако , а орифлеим не можам да ги чекам додека да ми стигне порачката. Нешто како сината на сликава.
^ Јас имам земено комплет четки на Флормар од Ким парфимерија (во ГТЦ) пред 3-4 години. Мислам дека имаше 7-8 четки внатре, не знам точно, меѓу кои и ваква за блендирање. Четките ги користам секојдневно и одлични се, се уште се исти како и кога ги купив. Не им паѓаат влакна и меки се. Мене лично најмногу ми се допаѓа четката за руменило што е, ја обожавам Сега додуша мислам дека Ким ја затворија во ГТЦ, ама има Ким и во Бисер во Аеродром, па ако си од СК, можеш да провериш Ако имаш прилика шетни низ парфимерииве, сигурно ќе најдеш комплет четки од поквалитетниве марки. Или па можеш да си купиш една, ама поскапа, т.е. поквалитетна. Знам дека на Артдеко се многу добри четките, ама и скапички се. Во Космо знам дека ги продаваат одделно, конкретно јас прашував за таа за руменило, па би требало да има и ваква за блендирање
Па беше некаде околу 1000 денари колку што се сеќавам. Значи, има 8 четки, сега ги собрав сите на куп и ги избројав Вака можеби делува скапо, ама кога ќе удриш есап колку чини една квалитетна четка, секако вака во комплет излегува поевтино, и плус ги купуваш еднаш и потоа со години ги користиш Сега не знам дали ги има, како што кажав, одамна ги имам купено Ама дефинитивно вредеше, зошто четките се како нови, а ги користам секојдневно, така да ако начекаш четки на Флормар, да си купиш без размислување. Мене додуша на Артдеко многу ми се допаѓаат, ама прескапи се. Само таа за руменило е 900 денари. Што е многу, многу е. За цел комплет 100 евра ќе ми требаат
Од тука ги порачав http://dx.com/p/designer-s-9pcs-cosmeti ... -bag-89133, околу 7 евра беа, малку почекав додека ми стигнаа ама се исплати чекањето
Ги имам двете на орифлејм за течна пудра и камена потоа оваа од есенс имам една ваква, од Natural Field, #5R, кафена, неможев да најдам слика ги имам сите овие, освен апликаторот, го скинав, мала четка за сенка, малку поголема, четка за веѓи/трепки и четка за руменило една ваква, не ја знам фирмата една по бујата, на која пишува Laura Geller, eyeshadow и за 60 ден. да ви кажам едно влакно не и е паднато, а влакната природни, најмногу ја сакам од сите, btw дршката прозирна е ТОЛКУ ОД МОЈАТА КОЛЕКЦИЈА ЧЕТКИ, ДОСТА МИ СЕ
MejkUpGirl како си задоволна од орифлејм четката за течна пудра? Планирам да ја нарачам па ми треба некое искуство...
Gosh никако! Барем јас имав лошо искуство. Купив 4 четки, и влакната остануваат на лицето и паѓаат. Ми треба 10 минути да ги извадам од лице!
Сакам да ве прашам каде можам да најдам продавница што продава Аура четки за шминкање? Или некои други што не се многу скапи
Сигурна си дека правилно ги одржуваш? Јас имам за GOSH само пофални зборови. Меко влакно, особено на таа за течна пудра, плус ниту едно до сега не ми паднало.
Во новиот каталог на Oriflame ги има сите четки по доста поволни цени. Ова се четките, плус има и извиткувач за трепки. Може да се порачаат поединечно. Јас сакам да ја земам претпоследната затоа што немам добра четка за блендање, ја имам онаа од Essence ама ми треба поголема. 159 денари е. Кој сака четка-лепеза може да ја нарача оваа, затоа што немам видено многу четки-лепези кај нас, а и евтина е. Патем, ми треба препорака за четка за нанесување течна пудра, ама не ваква како од Oriflame затоа што со таа не можам добро да нанесам, туку stippling brush, со остри кратки влакна. Вака нешто: Благодарам однапред