А со посредник од овие на ФБ што ја нудат услугата на порачување, или сама си плаќаш со картичка? Pay Pal не треба?
^ За да нарачуваш од Алиекспрес си плаќаш со картичка.Овие четки ќе си ги нарачам сама,си ги плаќам со виза електрон картичка и ми стигаат на домашна адреса.
Женски да не знаете кај има некоја убава четка за пудра низ Скопјево ама не од оние сплесканине, или може и од оние beauty blenders што и викаат. Стварно ми треба некоја убава четка, веќе ми се смачи со раце да ставам.
^ Beauty blenders видов во Џамбо, а колку беа не се сеќавам. Мислам дека имаа доста ниска цена, речиси како обичните сунѓерчиња и тупфери за течна или камена пудра. Мене ме интересира дали Аура имаат убава поголема четка за руменило или камена пудра и како се движат цените за некоја таква? Мислам дека редно е мајка ми да си ја добие назад нејзината непреболена четка од Орифлејм, а јас да си набавам нова.
А за што би ги користела овие beauty blenders ? За течна пудра? Инаку Мишела, има на Аура такви четки ги има неколку http://www.aura.co.rs/index.php/proizvo ... enilo.html http://www.aura.co.rs/index.php/proizvo ... brush.html http://www.aura.co.rs/index.php/proizvo ... brush.html За цена не се скапи, не ми текнува по колку ги имам гледано, ама со оглед на тоа дека јас косата четкичка за гел лајнер си ја земав околу 100 денари, овие би требало да се околу 200-300 денари, тука некаде. Инаку јас поубава четка од оваа Гош не сум сретнала Цената е малку соленка, околу 500 и нешто денари ама си вреди за парите. Ниту има паднато влакненце од неа ниту ништо, а е пре премека Јас си ја користам и за камена, и за бронзер и за руменило. Не ми прави некоја разлика. И ми се допаѓа тоа што кога сум во брзање, можам да ја оставам во чашка со вода и средство, да се покисне, и кога ке се вратам ја плакнам, и пак како нова е. А имав една од италија донесено за течна пудра, и ја направив постапкава, абе кога ја видов, бојата/фарбата од рачката цела ми се излупила од водата. Најверојатно бидејќи беше дрвена, ама оваа на Гош ни да мрдне.
Големата четка на Аура за руменило беше мислам 385 и некако скапа ми се виде зашто имав во план и други работи за купување, па си направив вака - ја купив онаа големата закосена која е погодна и за руменило и за сите прашкасти глупости како камена/пудра во прав, бронзер и сл. и онаа малата закосена за гел-лајнер. Малата ми се виде доста квалитетна, а и чинеше само 102 денари па некако прилика ми беше. Големата чинеше 258 и за потрошените 360 денари - не смеам да се пожалам!
девојки со што ги чистите четките? јас со течен сапун најчесто ги мијам ама некаде прочитав имало како специјален "шампон" за четки па има некоја користено,кај го има,колку е??? знае некоја нешто да ме информира
Јас си ги мијам со течен сапун или шампон , ќе се исушат и пак си ги употребувам А за специјален шампон не сум слушнала да ти кажам
Леле,значи четкиве ти се прекрасни...Од каде ги зема...Од Алиекспрес можеби или ... цена кажи ми?И како си задоволна од нив?
Да ја пофалам повекенамснеската четка на Аура. Јас ја користам за течна пудра,во комбинација со пудрата на Севентин Натурал Велвет лицето изгледа стакло,дефинитно четката е совршена, густа е и не и пагаат влакната.
^ во космо ја имам видено ама ич не ми текнува на цената, знам дека скапа ми беше, а иначе е многу мека и најверојатно квалитетна, така ми личи мене барем.