Јас ова го користам за коректорот под очи т.е хајлајт, а за пудра само еднаш пробав и покривноста не ми беше баш нешто, многу ми е поубаво со четка ама јас имам доста акни на лицето и затоа, многу е убаво, малку впива од продуктот но не премногу. Сакав да прашам ја има ли користено некој Аура четката- односно дупла четка за сенка. Неможам да најдам слика ко за инат
Дали може да ми препорачате сет четки? Колку пари и од каде ако знаете, навистина немам време да се мавам по парфимерии овие денови имам многу за учење, а итно ми требат, свадба имам во скоро време. Секогаш си купував одделно, и веќе им дошол на стариве крајот(како и на се друго во козметичкото катче, па овие денови само се подновувам производи и скокам од среќа ), млитави се, со години ги немам сменето и врска немам како одат цените на сет четки дали се исплати, или па поарно одделно да си земам четка за бронзер/руменило, течна/камена пудра, за очи неколку, за усна и тако даље.
Anuska ако сакаш четки ти препорачувам да си купиш од Есенце и Аура. Од есенце се поквалитетни и подолго траат. Секоја четка посебно е 100 денари. Од аура имам слушнато дека се добри,но немам лично искуство со нив. Кога ќе бидеш во можност со повеќе време порачај од и-беј доста квалитетни четки 32 во комплет. Есенц може да се најде во ДМ дрогериите,а таму имаш и голем избор на козметика.
Мене па вторите ми се поубави бидеќи како што гледам има 3-4 четки за блендирање т.е пуфкастите а во првите не забележав такви...
Ја има ли четкава кај нас? И колку пари е ако ја има видено некој? Од Golden rose e, ако не се чита убаво на сликата, барам ваква четка па на нивната страна ја видов оваа и да знам дали воопшто има шанси да дојде до моите раце
Ја има во Голден Роуз во ГТЦ ,пред еден месец ја видов,не се сеќавам точно на цената,мислам околу 250 денари дека беше,најдобро провери си,не сум сигурна.
Јас имам ваква од Ебелин од ДМ, задоволна сум убаво ја бленда пудрата дури приметив кога нанесувам со неа пудрата има поголема покривност отколку со сунгерче кога ја нанесувам. Влакната и се синтетички, баш се меки и е доста густа. Кога ја миев не и испадна ниедно влакно. Е сега не е баш многу голема па така да може да се користи и за нанесување коректор. Едина замерка покрај тоа што би сакала да е малку поголема ма да и вака е сосем ок, би сакала да е малку пофлексибилна ама претпоставувам дека е поради густината. Мене ми се допаѓа. Еве видео најубаво да ја видиш. http://www.youtube.com/watch?v=3sPpEbdRgCo
Sw3et.Ang3l, четката е 279 ден. Кажи ми четката од Аура што ја имаш видено дали е поголема и колку е?
Не. Каква си била таква и ќе си остане, дури може и по подолго време да омекнат влакненцата и да не биде ефектот на нанесување ист како што бил претходно.
Да поголема е од оваа.. Еве како изгледа Спојлер . Инаку цената мислам дека е околу 400 и нешто денари.
Sw3et.Ang3 Fresh Minerals имаат одлични четки, мислам дека имаат и рамни четки. ги има во една од парфимериите во трговскиот центар буњаковец ( за жал не се сеќавам на името на парфимеријата) или во студиото на Dadar