Четки за шминка

Дискусија во 'Лице' започната од nena2010, 2 јануари 2011.

1. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.025
    Ја земав од ДМ во Капитол, одма кај влезот е ќе видиш шноли, стегачи, четки за шминкање...

На jb82 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    5.491
    Сакам да си купам четка за нанесување течна пудра (и коректор), зошто неможам фино и брзо да се размачкам кај подочњаците, а и мислам дека премногу пудра фрлам во ветер нанесувајќи со раце.
    Не се разбирам баш во декоративна козметика и шминкање, такада фино би ми дошле совети.

Инаку, во тековниот флаер на Космо видов четка за течна пудра на Deborah milano, ок ми изгледаат и на лик и со цена, ама немам искуство со оваа линија.:)

3. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Аура четката за течна пудра/коректор е супер и има пристојна цена од максимум 200-250 денари. Не и паѓаат влакненца,лесно и брзо се чисти и плус зошто е бела лесно се познава кога е скроз исчистена.

Поскапа варијанта е четката на Макс фактор ,со за нијанса понежни влакненца е и поголема е ,ама и двете добро си ја вршат работата.

Исто за апликација на течна пудра мене многу ми се корисни овие сунѓерчињава,многу рамномерно ја распоредуваат пудрата и го мазнат лицето.

На senza.parole, Sexybaby86 и Rubiii им се допаѓа ова.
  4. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Јас ги имам овие од импала и можам да кажам дека сум задоволна ама не и премногу.
    Оваа Highlight brush, на почетокот не ја користев многу и паѓаа влакната ужасно ме нервираше тоа, сега е подобро за течен бронзер, или руменило е добра за тие пари околку 250 ден.
    Foundation Brush од неа сум многу задоволна доволно е мека, не и паѓаат влакната, лесно се чисти ја имам повеке од една година исто 250 ден е купена.
    Blush brush и оваа е одлична не паѓаат влакната ја користам и ја бронзер и за руменило.
    Blending brush ја имав и во последното видео, добра е малце голема ама врши работа цената не ми текнува :?:
    Eyeshadow brush добра е, ама од тие на ецен сум по задоволна :)
    Small eyeshadow brush одлична е, особено за белата сенка и за линијата под окото :)

за другите четки следен пат позз :)

5. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.620
    Допаѓања:
    40.110
    Многу ама многу сум задоволна од четкиве. Fan четката е многу, многу поголема од таа на сликата, јас се зачудив кога ја добив. Густа е и голема, 4-те четки во комплет- немам зборови, многу се добри, меки, доволно собира дали сенка дали руменило или било што, а и од таа за течна пудра пријатно се изненадив.
    Кога ги миев ниедно влакно не испадна од ниедна од нив.
    Од тука, поточно од ДМ имам земено 2 четки од аура и се одлични. Едната за пудра ја користам (првата на сликата) , на местата каде што имам акни, многу убаво покрива, а и таа за сенка е многу добра (четвртата).

Прикачени фајлови:

• 047104-1-03.jpg
      047104-1-03.jpg
      Големина на фајлот:
      13,5 KB
      Прегледи:
      625
    • BP100_11_ALL.jpg
      BP100_11_ALL.jpg
      Големина на фајлот:
      318,1 KB
      Прегледи:
      625
    • ha068_1.jpg
      ha068_1.jpg
      Големина на фајлот:
      13,6 KB
      Прегледи:
      626
    • aura cetke 1.jpg
      aura cetke 1.jpg
      Големина на фајлот:
      142,4 KB
      Прегледи:
      629
    На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ivana.123

ivana.123 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2011
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    38
  7. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301
    Јас скоро почнав да користам четка за нанесување на течна пудра и сум премногу задоволна. Помалку пудра користам, побрзо се разнесува и подобро кожата ја прима. Исто и за коректорот.
    Премногу сум задоволна, не знам досега како сум се шминкала со рацеве, ама дефинитивно вреди да се инвестира во добра четка.

8. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186

Јас ги имам истите. Вредат само големите четки убави се и меки и досега му немаат паднато влакненца а помалите за сенка се тврди. Некои од нив користам за течен коректор и за кремаста сенка колку да не ми стојат така :) и ептен малите за гел ајлајнер и веѓи се добри исто. Јас за 500 ги најдов што за 5 големи и неколку од помалите е супер цена.

9. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.620
    Допаѓања:
    40.110
    И јас исто, цело време со раце се шминкав, а 100 пати е подобро со четки.
    Само што четките треба секој ден да се мијат или секој втор ден.

10. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.007
    Откако сите ги испробав, дојдов да си ги пофалам :)
    Најефтини, а доста квалитетни и убави четки. Ги порачав од aliexpress, еве линк да ги видите.

На најголемата четка пишува дека е за руменило, ама јас ја користам за камена пудра, затоа што имам една многу убава аглеста четка за руменило.
    Четката за течна пудра е прекраснотии! Толку убаво и рамномерно се нанесува пудрата, а притоа не пушта ниту едно влакненце, ниту пак остава линии. Прав погодок!
    Четките за сенки се одлични, ги испробав неколку пати, одлично ја нанесуваат сенката и многу лесно можам со нив да сенчам.
    Четката за туш ја искористив за сенка и бев прилично изненадена колку убаво ја нанесов. Четкичката е прилично цврста и прецизна.
    Четката за усни исто така е многу прецизна, ама не ја користам толку многу, затоа што немам такви кармини.
    И иако уште немам купено сенка за веѓи, ја користам и четката за веѓи, со тоа што прво ги поминувам веѓите со моливче, а потоа со четката правам blend - blend и готово :)

На EMoonlight, Tiki-lolipop и Sw3et.Ang3l им се допаѓа ова.
  11. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.877
    Допаѓања:
    24.152
    Женчиња, на колу време/пати користење ги миете четките за нанесување течна пудра ? :wasntme:

12. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    8.638
    Јас мојата после секое нанесување на пудра :tmi:
    Додека сум излезена ја оставам да одстои во чашка со млака вода и малку шампон и кога се враќам само ја плакнам.
    Ретко до сега ми се случило два пати по ред, да нанесам пудра со неизмиена четка :)

13. AnaKarenina

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.007
    И јас до едно користење.
    Јас како што имам фобија од бактерии, сите четки и сунгерчиња ги мијам после едно користење. А и не е хигиенски, тоа е факт, се размножуваат бактерии, па после директно на лице :tmi:

14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Напротив баш е хигиенски да се мијат четките за течна пудра после едно користење. Јас ретко користам четка за течна пудра, освен за посебни прилики. Па доколку ве мрзи нанесувајте си со прсти.

И јас ги мијам после едно користење.

15. AnaKarenina

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.007
    Не ме разбра изгледа - јас викам дека не е хигиенски да се употребува повеќе пати четката, а да не е измиена :)

16. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.902
    Допаѓања:
    108.051
    Денес си купив четка за течна пудра , продавачката ми ја препорача оваа на make up forever , имаше попуст и кошташе 26 евра ама премногу пари е за една четка [​IMG]
    и ја земав на Сефора [​IMG] разликата помеѓу овие две е што таа поскапата е со природни влакна а другава не е :) а женски како се чистат четкиве?

17. SweetPoison

SweetPoison Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    15
    http://www.youtube.com/watch?v=R5-5Cud8jN0 :) Техниката е таа,но јас употребувам бекутан шампон и бекутан масло.

На bubac и koritsaki им се допаѓа ова.
  18. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Каде да најдам четка за течна пудра по пристапна цена??

19. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Во ДМ маркет имаш на Ебелин, многу девојки ја пофалија на форумов. 295 денари чини, баш вчера ја гледав. Лично ја немам пробано, ама другарка ми ја користи и се колне во неа, нејзе и' е совршена.

На senza.parole и SweetChild им се допаѓа ова.
  20. Andrianaaaaa

Andrianaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    41
    Дали некој ја има користено четката за пудра на golden rose па да сподели искуства. :)