Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Четки за шминка

Дискусија во 'Лице' започната од nena2010, 2 јануари 2011.

1. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Ја земав од ДМ во Капитол, одма кај влезот е ќе видиш шноли, стегачи, четки за шминкање...

На jb82 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    5.452
    Сакам да си купам четка за нанесување течна пудра (и коректор), зошто неможам фино и брзо да се размачкам кај подочњаците, а и мислам дека премногу пудра фрлам во ветер нанесувајќи со раце.
    Не се разбирам баш во декоративна козметика и шминкање, такада фино би ми дошле совети.

Инаку, во тековниот флаер на Космо видов четка за течна пудра на Deborah milano, ок ми изгледаат и на лик и со цена, ама немам искуство со оваа линија.:)

3. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Аура четката за течна пудра/коректор е супер и има пристојна цена од максимум 200-250 денари. Не и паѓаат влакненца,лесно и брзо се чисти и плус зошто е бела лесно се познава кога е скроз исчистена.

Поскапа варијанта е четката на Макс фактор ,со за нијанса понежни влакненца е и поголема е ,ама и двете добро си ја вршат работата.

Исто за апликација на течна пудра мене многу ми се корисни овие сунѓерчињава,многу рамномерно ја распоредуваат пудрата и го мазнат лицето.

На senza.parole, Sexybaby86 и Rubiii им се допаѓа ова.
  4. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Јас ги имам овие од импала и можам да кажам дека сум задоволна ама не и премногу.
    Оваа Highlight brush, на почетокот не ја користев многу и паѓаа влакната ужасно ме нервираше тоа, сега е подобро за течен бронзер, или руменило е добра за тие пари околку 250 ден.
    Foundation Brush од неа сум многу задоволна доволно е мека, не и паѓаат влакната, лесно се чисти ја имам повеке од една година исто 250 ден е купена.
    Blush brush и оваа е одлична не паѓаат влакната ја користам и ја бронзер и за руменило.
    Blending brush ја имав и во последното видео, добра е малце голема ама врши работа цената не ми текнува :?:
    Eyeshadow brush добра е, ама од тие на ецен сум по задоволна :)
    Small eyeshadow brush одлична е, особено за белата сенка и за линијата под окото :)

за другите четки следен пат позз :)

5. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.012
    Многу ама многу сум задоволна од четкиве. Fan четката е многу, многу поголема од таа на сликата, јас се зачудив кога ја добив. Густа е и голема, 4-те четки во комплет- немам зборови, многу се добри, меки, доволно собира дали сенка дали руменило или било што, а и од таа за течна пудра пријатно се изненадив.
    Кога ги миев ниедно влакно не испадна од ниедна од нив.
    Од тука, поточно од ДМ имам земено 2 четки од аура и се одлични. Едната за пудра ја користам (првата на сликата) , на местата каде што имам акни, многу убаво покрива, а и таа за сенка е многу добра (четвртата).

Прикачени фајлови:

• 047104-1-03.jpg
      047104-1-03.jpg
      Големина на фајлот:
      13,5 KB
      Прегледи:
      625
    • BP100_11_ALL.jpg
      BP100_11_ALL.jpg
      Големина на фајлот:
      318,1 KB
      Прегледи:
      625
    • ha068_1.jpg
      ha068_1.jpg
      Големина на фајлот:
      13,6 KB
      Прегледи:
      626
    • aura cetke 1.jpg
      aura cetke 1.jpg
      Големина на фајлот:
      142,4 KB
      Прегледи:
      629
    На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ivana.123

ivana.123 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2011
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    38
  7. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301
    Јас скоро почнав да користам четка за нанесување на течна пудра и сум премногу задоволна. Помалку пудра користам, побрзо се разнесува и подобро кожата ја прима. Исто и за коректорот.
    Премногу сум задоволна, не знам досега како сум се шминкала со рацеве, ама дефинитивно вреди да се инвестира во добра четка.

8. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186

Јас ги имам истите. Вредат само големите четки убави се и меки и досега му немаат паднато влакненца а помалите за сенка се тврди. Некои од нив користам за течен коректор и за кремаста сенка колку да не ми стојат така :) и ептен малите за гел ајлајнер и веѓи се добри исто. Јас за 500 ги најдов што за 5 големи и неколку од помалите е супер цена.

9. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.012
    И јас исто, цело време со раце се шминкав, а 100 пати е подобро со четки.
    Само што четките треба секој ден да се мијат или секој втор ден.

10. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Откако сите ги испробав, дојдов да си ги пофалам :)
    Најефтини, а доста квалитетни и убави четки. Ги порачав од aliexpress, еве линк да ги видите.

На најголемата четка пишува дека е за руменило, ама јас ја користам за камена пудра, затоа што имам една многу убава аглеста четка за руменило.
    Четката за течна пудра е прекраснотии! Толку убаво и рамномерно се нанесува пудрата, а притоа не пушта ниту едно влакненце, ниту пак остава линии. Прав погодок!
    Четките за сенки се одлични, ги испробав неколку пати, одлично ја нанесуваат сенката и многу лесно можам со нив да сенчам.
    Четката за туш ја искористив за сенка и бев прилично изненадена колку убаво ја нанесов. Четкичката е прилично цврста и прецизна.
    Четката за усни исто така е многу прецизна, ама не ја користам толку многу, затоа што немам такви кармини.
    И иако уште немам купено сенка за веѓи, ја користам и четката за веѓи, со тоа што прво ги поминувам веѓите со моливче, а потоа со четката правам blend - blend и готово :)

На EMoonlight, Tiki-lolipop и Sw3et.Ang3l им се допаѓа ова.
  11. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.768
    Допаѓања:
    23.993
    Женчиња, на колу време/пати користење ги миете четките за нанесување течна пудра ? :wasntme:

12. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.654
    Допаѓања:
    8.555
    Јас мојата после секое нанесување на пудра :tmi:
    Додека сум излезена ја оставам да одстои во чашка со млака вода и малку шампон и кога се враќам само ја плакнам.
    Ретко до сега ми се случило два пати по ред, да нанесам пудра со неизмиена четка :)

13. AnaKarenina

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    И јас до едно користење.
    Јас како што имам фобија од бактерии, сите четки и сунгерчиња ги мијам после едно користење. А и не е хигиенски, тоа е факт, се размножуваат бактерии, па после директно на лице :tmi:

14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.092
    Напротив баш е хигиенски да се мијат четките за течна пудра после едно користење. Јас ретко користам четка за течна пудра, освен за посебни прилики. Па доколку ве мрзи нанесувајте си со прсти.

И јас ги мијам после едно користење.

15. AnaKarenina

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Не ме разбра изгледа - јас викам дека не е хигиенски да се употребува повеќе пати четката, а да не е измиена :)

16. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.587
    Допаѓања:
    106.401
    Денес си купив четка за течна пудра , продавачката ми ја препорача оваа на make up forever , имаше попуст и кошташе 26 евра ама премногу пари е за една четка [​IMG]
    и ја земав на Сефора [​IMG] разликата помеѓу овие две е што таа поскапата е со природни влакна а другава не е :) а женски како се чистат четкиве?

17. SweetPoison

SweetPoison Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    15
    http://www.youtube.com/watch?v=R5-5Cud8jN0 :) Техниката е таа,но јас употребувам бекутан шампон и бекутан масло.

На bubac и koritsaki им се допаѓа ова.
  18. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Каде да најдам четка за течна пудра по пристапна цена??

19. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Во ДМ маркет имаш на Ебелин, многу девојки ја пофалија на форумов. 295 денари чини, баш вчера ја гледав. Лично ја немам пробано, ама другарка ми ја користи и се колне во неа, нејзе и' е совршена.

На senza.parole и SweetChild им се допаѓа ова.
  20. Andrianaaaaa

Andrianaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    41
    Дали некој ја има користено четката за пудра на golden rose па да сподели искуства. :)