Мене ме интересира како вие ги чистите четките за пудрите, оние за шминкање па дури и сенките и сл работи? Пошо некња помали девојчиња беја кај мене. т.с. кај мајка ми и фанале сети шминки да ми ги упропастат а имам ајле пари фрлано на нив....
Јас четките ги мијам со вода па им ставам маска за коса и потоа пак ги мијам и мнооогу се меки и убаво мирисаат
Веќе речиси година ја користам четката на Ебелин за течна пудра од која сум многу задоволна но пред неколку дена си ја купив четката на Голден роуз и воопшто не погрешив, всушност ми е најпаметна инвестиција. Од Голден роуз викаат дека е наводно од природни влакна, искрено не се разбирам многу околу тоа па така да неможем да ви потврдам тали е навистина така. Мека е, поголема е и влакната се пофлексибилни од четката на Ебелин. Многу полесно се нанеусува пудрата и многу подобро се бленда, многу поизмазнето изгледа. Мене ми е сто пати подобра од таа на Ебелин. Цена 250 ден. (поефтина од Ебелин) вреди за секој денар. Golden Rose round face brush Четката на Ебелин
Девојки каде да си купам четка за пудра во стик? Незнам како да ви ја опишам, ама влакненцата и се прави скроз не е коса четката. Едит: Како оваа што е, на сликава
Ваква „боцкалица“ четка има и во Голден Роуз, мислам дека А-ј-а пред скоро напиша, а и јас откако ми се распадна Ебелин си ја користам на Голден Роуз. Мене повеќе ми се погоди оваа, а и поефтина е.
Мишелке грешка си, не е оваа четка боцкалка Оваа е баш за пудра, истава слика е уствари од четката на Ебелин. Боцкалака е оваа, и најчесто ја користат за блендање на пудра/коректор откако ќе завршат со контурирање. Баш се жалеа во некоја од темиве дека ваквите четки не им ја размачкувале добро пудрата, баш поради тоа што не се за таа намена Спојлер: [IMG] Инаку каде да ја барам четкава на Голден? Освен Рамстор и Рекорд.
Сепак е варијација на моделот боцкалка - има површински дел од потенки влакненца. Обичната е сплосната, баш како четка за боење. И со ваквиот тип на четки може да се контурира и да се нанесува течна пудра без проблем. Со обичната не може да нанесеш бронзер, да кажеме, а со таа од Ебелин можеш, така да, тоа што има погусти влакна од класичната боцкалка не ја прави обична четка која служи само за нанесување на течна пудра.
Абе знаеш, мене изгледа се токмела да ме заебе квалитетно кога ќе бидам најшворц. А така убаво си ја имав испраксано процедурата на нанесување со четкава, што дури заборавив како е да нанесеш пудра на лице, па и со долги нокти ... катастрофа. Морав да земам нова, онаа сплоснатата бара поредовно чистење, а јас немам време да ја тинтрам после секое нанесување. Оваа од Голден Роуз нема мака, ама исто се прашувам до кога. Ма ако ми дојде преку глава, сечам нокти и пријатно. Ми потребала и четка и бутур. А многу време ја имав, речиси година, без месец.
А девојки каде да барам вакви fluffy четки за сенка? Секаде каде што барав се оние стандардните сплоснатите за нанесување на сенка. Сакам ваква некоја за блендање на сенките. Не е важно што марка ќе биде, само да не е од орифлејм или авон.
^Јас ваква си порачав од ибеј за еден долар и е копија на мак 217 и супер ми е мека, ја мијам влакненца нема пуштено досега. Убаво се блендира.
simoncelicius, четка за блендање има и на Аура. Врши убава работа, а евтина е. Околу 215 ден. беше, од едната страна е сплосната, од другата ваква за блендање.
Има и од Гош, специјална за блендање, околу 230 е, во кутивче стандард како што се спакувани сите нивни четки. Убава е, убаво ја фаќа сенката, јас сум задоволна. Има и мала за поделикатни делови од капакот и попрецизно блендање, таа е околу 170, ама премала е за да избленда поголема површина.
јас користам четки од авон и сум премногу задоволна, ги мијам со шампон и до сега ми нема паднато ни едно влакненце од нив. многу се добри. поточно овие ги користам -
За тие како мене, што сакаат да знат која четка точно за што е - и -http://www.youtube.com/watch?v=nVNjmOslmkU кои грешки ги прави кога се шминкаме. ИМено си порачав и сенки, еден тон ми стигнаја 32, и ја сигурна која за што е после видеава уствари увидов дека поим сум немала. Мене видеава ми помогна,посебно сеа и палетата од али експрес и таа со еден куп сенки. За сенките да напоменам не се нешто да падниш на газ,но јас сум задоволна и најбитно кога ќе ги нанесам цел деен не ми мрда од око.Иако немаат некој претемни бои (иако на сликата изгледаа баш темни и мат) . Од 180 бои околу 100-120 ми се погодија.Доста е и толку бои. А да прашам таа четката боцкалица ли како и да беше колку пари е?
Девојки ај препорачајте ми добра четка за течна пудра. Сега сум влезена во некој филм да ја нанесувам течната пудра со четка, па ете би сакала да си купам некоја.