Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Четки за шминка

Дискусија во 'Лице' започната од nena2010, 2 јануари 2011.

1. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    @MilanoRedHead јас ти ја препорачувам четката џза руменило на Авон. Преубава е, јас ја користам од скоро време и што е најважно не паѓаат влакна по лицето, како што ми се случувало со некои Х-четки.

2. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Девојки, ќе може да ми кажете збор/два за четкиве.
    Значи од сите до една на сликиве ми треба, зошто се исфрлив.
    Кои се подобри, овие или тие на Авон?

cetki oriflame.png

3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Јас не можам да ја најдам таа четката тако звана боцкалка. :rofl:
    Секаде влегов и во ДМ. И нема, на Evelin барав во Шатци, леле кога ќе ми текне на фацата на вработената ауфф ќе полудам. Јас и барам четка за пудра во стик, таа ми дава четка за течна пудра. И ме гледа ко падната од марс.

4. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Имаш на Аура иста ваква, во Космо ја видов пред некој ден 300 денари е. Првата на сликава.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.768
    Допаѓања:
    23.991
    Немаме ние избор на боцкалици. Само Art Deco и Golden Rose.
    Читав рецензии за оваа на Аура, повеќе е за камена/пудра во прав.
    За Art Deco исто прочитав дека не се многу задоволни, а Golden Rose тука некој ја пофали. Провери, види си...

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    И јас се мислев за таа на Голден Роуз ама само ако се најде..сепак фала ви и на двете.

На mims-89 и senza.parole им се допаѓа ова.
  7. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.768
    Допаѓања:
    23.991
    @buba4e89, Провери во Рамстор и таа на Рекорд. Во ГТЦ ми се многу неуслужливи. |(

8. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.937
    Допаѓања:
    33.511
    Од авон ги немам пробано, но јас овие си ги порачав и чекам да ми стигнат или во Вторник или во Петок.
    Добив многу пофалби за нив.

9. TheIdealMe

TheIdealMe Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    89
    Ја имам оваа на арт деко од пред 2-3 години
    [​IMG] Солидна, не знам што да очекувам единствена ваква четка ми е па немам со што да споредам. Малку поголема покривност дава за разлика од нанесување со прсти подобро бленда споредено со оние сунѓериците. Зависи што бараш. Јас ја користам за течна пудра.
    Исто така ја зедов и таа за течна пудра од орифлејм исто пред 2-3 години но не може да се споредат, таа ми е подобра за нанесување бронзер.
    За квалитет секако подобра е арт декото, но и орифламе не е лоша, меки се и двете но орифламеот пушта повеќе влакненца. арт деко ја зедов од космо 980 денари.

10. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Оваа на Артдеко четка ^ не е специјална само за пудра во прав?
    Незнам колку е изводливо да се нанесе течна пудра со неа со оглед на тоа што нема густина за нанесување пудра во течна структура. Значи никако не е ни за нанесување пудра во стик.
    Пудра во стик се нанесува баш со четка како што бара @buba4e89 , мора е со кратки влакна подредени во права линија, густа и тврда.
    Оваа на Артдеко исклучиво е за пудра во прав, идеален пар е со минералната во прав на Артдеко.

На TheIdealMe и buba4e89 им се допаѓа ова.
  11. TheIdealMe

TheIdealMe Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    89
    Искрено јас поима немав кога ја барав, во космо ми рекоа дека е и за течна и за пудра во прав. Ретко верувам во нашите "професионалки" и затоа малку истражував и ова го најдов.
    http://www.artdeco.com/en/makeup/ac...wder-make-up-brush-premium-quality-60320.html
    Што значи дека се користи и за течна и за пудра во прав :) За стик тешко дека ке ја биде, а минералната ја зедов и ја подарив, деф. не е за мене, никако не можев да изблендам.
    Ред. Боцкалица мислам дека е таа stippling brush, може сум и грешка.

http://thechloee-everyday.blogspot.com/2011/04/kistovi-za-nanosenje-tekuceg-pudera.html

Последна измена: 11 декември 2014
    На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Deemy

Deemy Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    7.296
    Девојки препорачајте ми добра четка за нанесување gel eyeliner,да може да се нанесе прецизно зошто почетник сум и да не биде премногу скапа :wasntme:

13. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    @Deemy пробај ја таа на bellaoggi двостраната околу 200 ден е многу е добра.

На Deemy му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Сте виделе некаде ваква четка? Незнам дали ја има оваа на Есте кај нас...
    Како и да е барам поефтина варијанта да не лупнам пари за џебе па да не ја користам. Може и некаква копија што се порачува од нет... Било каква е добредојдена.
    Многу привлечно ми изгледа и мислам дека многу добро би се нанесувала пудрата со ваква четка...

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.959
    Допаѓања:
    81.291
    Мимс, јас ја барав кај нас, но ја немаа. Не знам дали може да се порача на интернет некако, а може па Корицаки ќе не` изненади со вест дека ја има во Грција.

Инаку, јас мислам дека со нејзина помош добро би се нанесувала пудрата, но не знам колку ќе биде практична за деликатните делови, како на пример носот. Мислам дека би правела многу линии и нерамномерно би се распреселувало количеството на пудра.
    Се надевам дека не е така и дека сум грешка. :D

На mims-89 и koritsaki им се допаѓа ова.
  16. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.582
    Допаѓања:
    106.366

Мишела и мимс89, ја има четкава овде и јас прашував во сефора инаку е 43 евра :doh:
    незнам,не би дала олку пари и на крај да не ми се допадне.. инаку читам коментари на страната на есте лаудер (грчката страна) дека многу ги имаат шминкано
    со четкава и дека е предобра
    (во сефора ако сакаш можеш да побараш да те нашминкаат доколку сакаш да пробаш некој производ)
    подобро би ја зела на real techniques за течна пудра, не би ризикувала :D

На Mishela и mims-89 им се допаѓа ова.
  17. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.959
    Допаѓања:
    81.291
    И јас исто, го делиме истото мислење. :D
    Инаку @mims-89 , видов дека и MAC имаат такви четки, ете кај Дадар ја видов конкретно, па не дека би имало некоја драстична разлика во цените, но можеби би се нашла на попуст некогаш.
    И јас се одлучив да ги нарачам Real Techniques, ама ќе чекам да поминат празниците. Лани се зезнав овој период, чекав два месеци за ситница, за ова не би можела да издржам толку. :)

18. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.582
    Допаѓања:
    106.366

Види и оваа на есте можеш да ја најдеш на попуст ама пак, ќе излезе 32-33 евра што пак мислам дека е премногу :) а овие реал техникс немаат баш ваква четка за течна пудра?

19. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.959
    Допаѓања:
    81.291
    Сигурно, но барем ако ја стават на некој поголем, барем околу 20 евра, тогаш за ваква четка ... можеби се исплати. Не знам, ако некогаш налетам на попуст и притоа имам пари со мене, ќе ви кажам дали ќе одолеам или ќе ја одминам Сефора. :D

Инаку, не сум разгледала одамна дали и Real Techniques маат ваква четка, ама за сега, барем основниот сет да си го земам, ваквата четка може и да почека. :)

20. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    4.522
    женски јас ваква четка искрено не би ја користела за пудра,некако ми изгледа груба и мислам дека би се познавале линии..јас имам гледано туторијали ваква четка дека користат за контурирање дали со течни,крем или прашкасти производи ама баш за контурирање на образите за добивање на таа линија/сенка под образите и со мало туркање нагоре и блендирање на истото (ама објаснав :$ )

На simoncelicius и Mishela им се допаѓа ова.