@MilanoRedHead јас ти ја препорачувам четката џза руменило на Авон. Преубава е, јас ја користам од скоро време и што е најважно не паѓаат влакна по лицето, како што ми се случувало со некои Х-четки.
Девојки, ќе може да ми кажете збор/два за четкиве. Значи од сите до една на сликиве ми треба, зошто се исфрлив. Кои се подобри, овие или тие на Авон?
Јас не можам да ја најдам таа четката тако звана боцкалка. Секаде влегов и во ДМ. И нема, на Evelin барав во Шатци, леле кога ќе ми текне на фацата на вработената ауфф ќе полудам. Јас и барам четка за пудра во стик, таа ми дава четка за течна пудра. И ме гледа ко падната од марс.
Немаме ние избор на боцкалици. Само Art Deco и Golden Rose. Читав рецензии за оваа на Аура, повеќе е за камена/пудра во прав. За Art Deco исто прочитав дека не се многу задоволни, а Golden Rose тука некој ја пофали. Провери, види си...
Од авон ги немам пробано, но јас овие си ги порачав и чекам да ми стигнат или во Вторник или во Петок. Добив многу пофалби за нив.
Ја имам оваа на арт деко од пред 2-3 години Солидна, не знам што да очекувам единствена ваква четка ми е па немам со што да споредам. Малку поголема покривност дава за разлика од нанесување со прсти подобро бленда споредено со оние сунѓериците. Зависи што бараш. Јас ја користам за течна пудра. Исто така ја зедов и таа за течна пудра од орифлејм исто пред 2-3 години но не може да се споредат, таа ми е подобра за нанесување бронзер. За квалитет секако подобра е арт декото, но и орифламе не е лоша, меки се и двете но орифламеот пушта повеќе влакненца. арт деко ја зедов од космо 980 денари.
Оваа на Артдеко четка ^ не е специјална само за пудра во прав? Незнам колку е изводливо да се нанесе течна пудра со неа со оглед на тоа што нема густина за нанесување пудра во течна структура. Значи никако не е ни за нанесување пудра во стик. Пудра во стик се нанесува баш со четка како што бара @buba4e89 , мора е со кратки влакна подредени во права линија, густа и тврда. Оваа на Артдеко исклучиво е за пудра во прав, идеален пар е со минералната во прав на Артдеко.
Искрено јас поима немав кога ја барав, во космо ми рекоа дека е и за течна и за пудра во прав. Ретко верувам во нашите "професионалки" и затоа малку истражував и ова го најдов. http://www.artdeco.com/en/makeup/ac...wder-make-up-brush-premium-quality-60320.html Што значи дека се користи и за течна и за пудра во прав За стик тешко дека ке ја биде, а минералната ја зедов и ја подарив, деф. не е за мене, никако не можев да изблендам. Ред. Боцкалица мислам дека е таа stippling brush, може сум и грешка. http://thechloee-everyday.blogspot.com/2011/04/kistovi-za-nanosenje-tekuceg-pudera.html
Девојки препорачајте ми добра четка за нанесување gel eyeliner,да може да се нанесе прецизно зошто почетник сум и да не биде премногу скапа
Сте виделе некаде ваква четка? Незнам дали ја има оваа на Есте кај нас... Како и да е барам поефтина варијанта да не лупнам пари за џебе па да не ја користам. Може и некаква копија што се порачува од нет... Било каква е добредојдена. Многу привлечно ми изгледа и мислам дека многу добро би се нанесувала пудрата со ваква четка...
Мимс, јас ја барав кај нас, но ја немаа. Не знам дали може да се порача на интернет некако, а може па Корицаки ќе не` изненади со вест дека ја има во Грција. Инаку, јас мислам дека со нејзина помош добро би се нанесувала пудрата, но не знам колку ќе биде практична за деликатните делови, како на пример носот. Мислам дека би правела многу линии и нерамномерно би се распреселувало количеството на пудра. Се надевам дека не е така и дека сум грешка.
Мишела и мимс89, ја има четкава овде и јас прашував во сефора инаку е 43 евра незнам,не би дала олку пари и на крај да не ми се допадне.. инаку читам коментари на страната на есте лаудер (грчката страна) дека многу ги имаат шминкано со четкава и дека е предобра (во сефора ако сакаш можеш да побараш да те нашминкаат доколку сакаш да пробаш некој производ) подобро би ја зела на real techniques за течна пудра, не би ризикувала
И јас исто, го делиме истото мислење. Инаку @mims-89 , видов дека и MAC имаат такви четки, ете кај Дадар ја видов конкретно, па не дека би имало некоја драстична разлика во цените, но можеби би се нашла на попуст некогаш. И јас се одлучив да ги нарачам Real Techniques, ама ќе чекам да поминат празниците. Лани се зезнав овој период, чекав два месеци за ситница, за ова не би можела да издржам толку.
Види и оваа на есте можеш да ја најдеш на попуст ама пак, ќе излезе 32-33 евра што пак мислам дека е премногу а овие реал техникс немаат баш ваква четка за течна пудра?
Сигурно, но барем ако ја стават на некој поголем, барем околу 20 евра, тогаш за ваква четка ... можеби се исплати. Не знам, ако некогаш налетам на попуст и притоа имам пари со мене, ќе ви кажам дали ќе одолеам или ќе ја одминам Сефора. Инаку, не сум разгледала одамна дали и Real Techniques маат ваква четка, ама за сега, барем основниот сет да си го земам, ваквата четка може и да почека.
женски јас ваква четка искрено не би ја користела за пудра,некако ми изгледа груба и мислам дека би се познавале линии..јас имам гледано туторијали ваква четка дека користат за контурирање дали со течни,крем или прашкасти производи ама баш за контурирање на образите за добивање на таа линија/сенка под образите и со мало туркање нагоре и блендирање на истото (ама објаснав )