Четки за шминка

Discussion in 'Лице' started by nena2010, Jan 2, 2011.

1. cooll

cooll Популарен член

Може да се нарачува , ама сега за жал шипингот оди според тежината :(, порано $4 беше.

LaraSolare likes this.
  2. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Добро четки такви работи се лесни горе долу , вака од искуство ако си порачувала може ли да ми кажеш дали и за такви лесни работи е скапо или ?

Благодарам многу на одговорот :)

3. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Да @cooll , токму тие се четките. Колку време ги чекаше? Јас се мислам кога да ги нарачам, ама најверојатно ќе биде при крајот на месецот.

4. cooll

cooll Популарен член

Штом имаш план само четки да нарачуваш може да поминеш и со 2 доларчиња шипинг :) :).Ама во случај ако нарачката ти тежи до 400-тини грама и изнесува над 20 долари, што сигурно ќе изнесува ,ако не можеш да вметнеш некое лабелце:).:)Стави во кошничката што ти се допаѓа и автоматски ти го кажува шипингот.
    :)

Last edited: Jan 4, 2015
    LaraSolare likes this.
  5. cooll

cooll Популарен член

За точно 3 недели ми стигнаа.:)

Mishela likes this.
  6. sassyM

sassyM Истакнат член

Real techniques четки можете да порачате и од нивната официјална страна realtechniques.com. Јас лично немам порачано од таму, но има шипинг до Македонија кој прилично евтин. Баш сега проверив за Core collection сетот на ихерб шипингот е 4,45 долара а на страната на Real techniques е 2,67. Па кому како одговара :)

anuskaNESTLE, rainbowec and Mishela like this.
  7. Adi888

Adi888 Форумски идол

А со каков шампон ги чистите четките? Има врска некаква или нема?

8. Mishela

Нема врска, јас понекогаш ги чистам и со обичен течен сапун.
    Но, убедливо најубави ми се кога ги оставам да стојат во смеса од малку вода и регенератор за коса. Најмеки се и најубаво ми се аплицираат сенките тогаш. Можеби и си замислувам за тоа со нанесувањето, ама убедливо помеки се тогаш.

9. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Јас секогаш со маслиново масло и антибактерискиот течен сапун на Алкалоид. Убави се и меки после тоа. И нормално со млака вода и секогаш свртени надолу, дури и кога се сушат. Пред да ги ставам да се сушат во чиста чаша, ги бришам нежно со палома/салфета и на дното на чашата ставам тупфер за лице. :D
    Се сушат за побрзо време вака. :)

anuskaNESTLE, mims-89, Hipica and 3 others like this.
  10. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Убава и прецизна четка за руменило?
    Ги имам една од Avon и една од Real Techniques и не им има паднато ниту едно влакно, ама имам чувство како да не ми се баш прецизни, а пробувам секако. Си умислувам дека имам премало лице и дека руменилото ми стои како шлакнато онака. :doh:Сакам попрецизно нанесено.
    Да ја купувам таа на Аура или преголема е?

11. Mishela

Не е многу голема, ако мислиш на онаа косата. Јас сум навикната на поголеми и побујни четки, па оваа во споредба со претходната од Орифлејм ми изгледа како бебешка. :lol:
    Мене ми е стварно прецизна, се случувало со неа да блендам и бронзер, хајлајтер, ми нема утка. :)

senza.parole likes this.
  12. Artemission

Artemission Популарен член

@senza.parole мала и прецизна четка за руменило можам да ти препорачам од E.L.F.
    Со некои појаки руменила и јас се нервирам кога ми се распространети насекаде, а оваа баш ми одговара за таа намена, има перфектна апликација и одлично го нанесува производот. Сплосната е, влакненцата се многу меки и нежни и не паѓаат.

naturally and senza.parole like this.
  13. Kimora

Kimora Популарен член

До скоро единствена четка што ја користев беше онаа големата за руменило и никаква друга.
    Пред некое време си купив една двострана четка од аура(пишува дека е за smokey eyes) и една од gosh и не можам да објаснам колкава разлика има во шминкањето со такви четки наместо оние класичните што ги ставаат во сенките.
    Бидејќи често гледам туторијали за шминка на youtube и си реков дај и јас да пробам некоја слична четка,иако изборот кај нас е доста помал.

Сега дури сфаќам колку попрецизно и порамномерно ја нанесувам сенката и навистина изгледа многу поубаво,па и добив многу комплименти последниов период.

14. desperate15

desperate15 Популарен член

Девојки четка за камена пудра да ми препорачате да не е многу скапа

15. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Каде може да купам четка за нанесување маска?

16. SunshineYo

SunshineYo Истакнат член

Девoјки ми требa дa ми препoрaчaте четки, aмa зaеднo дa oдaт, не бaшкa и дa не бидaт зa пoрaчувaње oд интернет. Ми требa зa сенкa, зa блендирaње нa сенкa, зa руменилo, зa кaменa пудрa имaм, aмa нa смртнa пoстелa е. И дa не бидaт некoи oд ДМ или Верo итн. oти сум oд Велес и не плaнирaм зa брзo дa oдaм вo Скoпје.

А @xxAngelxx мaскa мoжеш дa нaнесувaш сo четкa зa течнa пудрa, aмa сaмo зa мaскa дa јa кoристиш

xxAngelxx likes this.
  17. delevingne

delevingne Популарен член

Колку чинат комплет четки Mac ?

18. naturally

naturally Популарен член

Се сложувам. И јас имам од e.l.f само што е поинаква.
    http://www.iherb.com/E-L-F-Cosmetic...0&lc=en-US&w=e.l.f brush&rc=131&sr=null&ic=19
    Следна ми е оваа за купување :) http://www.iherb.com/E-L-F-Cosmetic...0&lc=en-US&w=e.l.f brush&rc=131&sr=null&ic=11

19. Artemission

Artemission Популарен член

@naturally ја имам и втората, E.L.F. Cosmetics, Angled Blush Brush, и да ти кажам право од таа не сум баш воодушевена особено не е добра за руменило. Не ме сфаќај погрешно, четката е квалитетна ама многу е густа со ептен цврсти влакна и ако со нејзе ставиш нешто над течна пудра веројатноста дека ќе ја избришеш или размачкаш после тоа е многу голема. За контурирање и блендање на крем бронзер е одлична и супер легнува под јаболчниците ама за намената баш и не ја бива.

naturally likes this.
  20. girl1985

girl1985 Популарен член

Од четки имам неколку, главно на Орифлејм, Авон и Аура. Користам за течна пудра и коректор на Oriflame, за руменило закосена на Авон, а од Аура го имам оној сетот што се продаваше порано во несесер (три четки, за руменило, за сенка и за блендање што викате) и тој сет на времето во Зегин беше околу 300 денари ако не се лажам и искрено е предобар според мене, очигледно денес им се доста поскапи четките на Аура?

Инаку сакам да си купам поинаков тип на четка за нанесување на течна пудра, и меркам една четка во Голден Роуз па ако имате позитивно искуство споделете :) Чини 250 денари.

ScreenShot083.jpg unnamed (3).jpg

Кабукито ми е на Bourjois, имав уште едно Кабуки на Авон ама и го дадов на мајками да си го користи. Имам и една многу мала закосена четка за сенка за веѓи обично ја користам, заборавив да ја сликнам

rainbowec likes this.