Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Четки за шминка

Дискусија во 'Лице' започната од nena2010, 2 јануари 2011.

1. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    315
    Koja cena e sungerceto beauty blender kaj ima da se kupi?

2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.956
    Допаѓања:
    81.285
    Кај нас нема оригинал beauty blender, има многу копии кои можеш да ги најдеш низ речиси сите дрогерии и парфимерии.
    Има во ДМ на Ебелин и Аура, а гледав и во Џамбо во делот за козметика. Таму беа многу поевтини, ама се сомневам дека се добри за шминкање.

3. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    315
    Od aura ne e dobar gledav recenzii za nego.

4. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.421
    Допаѓања:
    38.405
    Во Jumbo одма до скалите кај делот со козметика, 89 ден. е, ја има другата форма како цуцла, само одма се троши треба да го начекаш ко ќе донесат. Го имам јас ама ме мрзи да го користам сега, а инаку ко ќе се навлажни се зголемува, би требало да е добро. А има и во канди (супер марио што беше) на аура, поскапо е, ама има лоши критики.

На Мис Стоун му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.956
    Допаѓања:
    81.285
    Епа нарачај си од интернет оригинал beauty blender, ама не е воопшто евтин - 20-тина долари е, мене ми е прескап а нефункционален.

6. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.765
    Допаѓања:
    23.990
    И јас еднаш барајќи го тој од Ebelin, па беше потрошен и зедов на Aura.
    Дури кога дојдов дома прочитав рецензии и видов дека голем дел се лоши и се разочарав малку.
    Арно ама, јас сум презадоволна. Мириса малку неубаво, точно, ама тоа е само првиот пат.
    Квалитетот на изработка ми е далеку подобар од тој на Ebelin, не знам тој дали многу го триев заради флеките, ама ми се распадна за неполн месец.
    Овој на Аура е поцврст, не ги задржува флеките од пудра. Иако, наредниот ден најдов од Ebelin, еве си стои неотворен, зашто овој на Аура одлично ме служи.
    Јас го чистам со сјај за садови, плакнам па после со течен сапун повторно го мијам.
    Како нов е.

7. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.956
    Допаѓања:
    81.285
    И мене повеќе ми се допаѓа на Аура, јас имам долги нокти и Ебелин ми се распадна после неколку користења. Ама општиот впечаток за ваквите сунгерчиња ми е таков каков што е - не ми се допаѓаат, не ми се хигиенски и се правам лом по рацете.
    Четка златна, ниту хаос, ниту бутур.

8. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.765
    Допаѓања:
    23.990
    Јас пак, откако ги открив сунѓерчињава, четките за течна ми одмараат.
    Иако, многу сум задоволна и од Face Expert на RT.
    Ама некако посебно си се допаѓам кога ставам течна со нив.
    Јас не се валкам ич, ставам на рака, па од таму сè ми собира сунѓерчето. А, и ставам течни коректори со него, па сè во едно некако ми доаѓа. :D

9. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    6.139
    Јас моите сунѓерчиња и четки за течна пудра ги чистам со гелот за туширање на Афродита по препорака на една блогерка, и морам да го пофалам советот, почнав сите четки така да ги чистам бидејќи сум многу задоволна од резултатот- сите се меки, убаво мирисаат и што е најбитно, целосно се исчистени!

Битно е средството што го користиш за чистење на четките да има некакво масло во него, советот на @Mishela е супер, можеш да си направиш и твоја смеса од масло и вода, но мене вака многу убаво ми мирисаат, па решив остатокот од гелот да си го користам само за чистење на четките за шминка :)

Еве го гелот:
    gel Jojoba Oil final.jpg

Исто така, по препорака на една друга блогерка, дознав дека сунѓерчињата за пудра најубаво се чистат ако ги ставите во сад со малку вода и садот го ставите во микробранова на околу 30 секунди, и потоа го измиете со средството кое регуларно го користите за чистење на сунѓерчето.
    Наводно, научно е докажано дека бактериите кои се наоѓаат во внатрешноста на сунѓерчето и кои предизвикуваат мозолчиња и акни можат да бидат уништени само на овој начин.
    Блогеркава користи доста скапа козметика и четки, па на почетокот малку се двоумеше дали да го проба овој метод, но откако целосно го исчисти оригиналниот beauty blender на овој начин, го препорачува.
    Јас не сум пробала вака, бидејќи дома немам микробранова.

Еве линк од начинот кој го препорачува Tati:

P.S. Во врска со квалитетот на сунѓерчињата на Ebelin, прочитав дека тие постарите се со далеку подобар квалитет од овие новите кои како што кажа @Mishela , буквално се распаѓаат. Не сум ги пробала тие на Аура, можеби се подобри.

На rainbowec, mims-89, sesilija и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Мис Стоун

Мис Стоун Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    359
    фала ќе проверам

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  11. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.460
    Допаѓања:
    17.155
    Јас за течна пудра ја имам од Авон и не сум задоволна, премногу пудра треба за да го покријам целото лице. Онаа количина пудра што ја ставам и ја размачкувам со прсти, за со четката не ми стасува ни за пола.

12. Marinelce92

Marinelce92 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    16
  13. Heart of Steel

Heart of Steel Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2015
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    268
    Искрено, јас не би дала толку пари за копија. Кај Кинезите можеш да најдеш сетови за $5-$10. Ако веќе си спремна да платиш над $20 подобро земи си го оригиналниот сет на Real Techniques (има доста позитивни рецензии) од iherb.

Јас пред некое време ги нарачав овие - не се нешто посебно ама вршат работа,ако ја земам во обзир цената би рекла дека се сосема солидни.

Последна измена: 31 јули 2015
    На Marinelce92 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.504
    дали ги порача четкиве ?

15. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    6.139
  16. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
  17. staymotivated

staymotivated Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2014
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    34
    ^Јас ја користам оваа од Голден Роуз за течна пудра веќе година ипол истата ако не и повеќе.. Мене ми е одлична.. во последно време знае да и падне некое влакно, но за таа цена доста издржа. Следно купувам цел сет од RT од iherb :)

18. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.745
    Допаѓања:
    14.418
    Му се случило ли на некој вакво нешто со четката на ebelin? Ја имам од Април (што и не е така долг период). Внимавам кога ја перам да не оди вода накај делот кај што се залепени влакната и ја сушам во хоризонтална положба. Денес кога почнав да ја нанесувам пудрата, осетив дека нешто чудно ми се случува со четката и кога гледам се вдлабнала :o
    И ако може препорака за нова четка за течна пудра :)

Прикачени фајлови:

• image.jpg
      image.jpg
      Големина на фајлот:
      180,9 KB
      Прегледи:
      121
  19. Amaris

Amaris Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2014
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    1.025
    за тие што имаат користено четки на real techniques би сакала да ги прашам колку се задоволни и дали вредат за цената, а и која е најпогодна за бронзер и руменило.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ivanchos

ivanchos Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2015
    Пораки:
    919
    Допаѓања:
    18.502
    Devojki gi ima li nekoja koristeno cetkite od oriflame gledam vo katalogot site cetki se namaleni na 129 den..ako gi imate kako ste zadovolni? se mislam dali da gi naracam