Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Четки за шминка

Дискусија во 'Лице' започната од nena2010, 2 јануари 2011.

1. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.964
    Која цена е и каде да ја најдам? Капитол ја немаше

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.953
    Допаѓања:
    81.273
    209 денари е, ама немам поим каде ја има, прашај ги ДМ тука на форумот.

На macka91, Chimera и simoncelicius им се допаѓа ова.
  3. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.650
    Допаѓања:
    8.551
    Ајде ако ја најдеш сподели каде ја има :)

На ванилала, Chimera и Waka-waka им се допаѓа ова.
  4. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    На buttercup5, ivancekitty, Doozy и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Леле @sesilija ,ептен ме израдува со постов. :inlove: Ги има ли кај нас четкиве?

На rainbowec и sesilija им се допаѓа ова.
  6. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Не знам дали ги има, ама и да не се донесени сѐ уште, наскоро би требало да ги има бидејќи речиси сите работи од постот ги има веќе, освен четките и сенките за веѓи (или можеби јас ги немам забележано).

Вака преубаво ми изгледаат, и таа за контурирање, и таа за блендање, па четката за кармин- ма сите ги сакам...

На rainbowec и Waka-waka им се допаѓа ова.
  7. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.953
    Допаѓања:
    81.273
    Сенките за веѓи веќе се донесени - не се скапи и има фини нијанси вака од око, а четките сè уште не, меѓутоа треба да стигнат.
    Јас чекам да ми ги пуштат до следната недела од соседството, веќе си ги набавив. :wasntme:

На ivancekitty, rainbowec, sesilija и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Не ми е јасно дали ќе одат во комплет, како тие најпрвите 3 што им беа, или ќе се продаваат секоја посебно.
    Штом си ги порачала, можеби имаш некаква информација...?

На rainbowec му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.953
    Допаѓања:
    81.273
    Мене ми изгледаат како сет, па некако претпоставувам дека ќе се продаваат така, но останува да видиме, затоа што сепак ниту една блогерка не се пофали со футрола за четкиве - не верувам Аура да си дозволат таков пропуст и да пуштат четки со така луксузен да речам изглед, во обична пластифицирана или најлонска опаковка. :^)

Засега немам никаква информација, зашто всушност и не ми се нарачани - ќе ги добијам од блиска пријателка, па ќе кажам кога ќе ми ги донесат. :)

10. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    И мене така ми изгледаат, како сетот од Боржуа што моментално го даваат гратис во Космо со нивните пудри, ама од друга страна и јас како тебе си мислам ако беа во комплет ќе имаше и футрола, како првиот нивен сет.
    Ајде, ќе те чекаме да споделиш информации.

11. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    Еј многу се израдував за новиве четки на Аура (poolparty) Немам четка за кармин затоа што сите ми изгледаат некако растресено, ама оваа ми изгледа баш добро, збиено, како фломастерче :mm: Воедно ја сакам и првата за контурирање, затоа што откако знам за себе ја користам закосената на Essence.

Додека сме кај четките, ме интересира како нанесувате течна пудра? Јас најчесто нанесувам со раце, ама сакам да направам апгрејд :wasntme: Го имам розовото сунѓерче (beauty blender) од Аура, ама се фаќам како го одбегнувам затоа што ми е чудно и непријатно да се тријам со сунѓерче по лицето, брзо се валка, а потребно е многу време за темелно да се исчисти (треба да го киснеш, вриеш, ставаш во микровална и сл.). Дали визуелно забележувате разлика кога ќе нанесете течна пудра со раце, сунѓерче, и четка? Дали користите плосната, со кратки, густи влакна (како оваа на Ебелин), боцкава (stippling) или некоја друга? Од кои четки за течна пудра сте задоволни? Сите мислења се добредојдени :)

12. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.953
    Допаѓања:
    81.273
    @Oxymoron, лично јас кога нанесувам пудра со прсти, секогаш ми се случува некој пропуст, како на пример - не успевам да ја изедначам пудрата убаво кај прегибите со виличната коска, несмасно фатени делови кај челото и премногу пудра во пределот околу очите.
    Со четка подобро успевам да ја „стопам“ пудрата со мојата кожа и секогаш ќе преферирам четка. Плус, мразам валкани раце од пудра или сунѓерче, па четката ми се виде како најхигиенско решение и најпрецизна алатка за нанесување пудра.

Најмногу ми се допаѓаат четки од типот на Ебелин - со рамен, густ и стабилен врв. Оние потенките не ми се допаѓаат толку многу, зашто во брзање секако ми остануваат линии тука-таму.
    Ми се наоѓаат повеќе типови на четки, меѓутоа ете, најзадоволна сум од четките со рамен врв и оние четки од типот на buffing brush од RT сетот за лице.
    Неодамна си ја купив оваа четка и навистина пудрата изгледа прекрасно нанесена со нејзина помош. Користам Ревлон КС, па покрај дозирањето кое е доста tricky, сметам дека и „алатката“ е од голема важност за кожата да изгледа фино, без дополнително натапкани слоеви кои се познаваат од километар.
    Немам замерки за четкава - топло ви ја препорачувам на сите. Не мора да нарачате цел сет, земете една за проба, иако според мене сетот е поекономична варијанта, но јас не можев да и' одолеам. :)

Пред некој месец нарачав и копии на Сигма четките, за некоја смешна цена и очекував усмрдена кинеска пластика, но добив навистина фини четки.
    Низ Алиекспрес и ибеј секако има многу вакви модели, па оние кои сакаат да пробаат нешто поевтино, нека ја имаат и оваа опција во глава.
    Моите четки не мирисаат на пластика, а влакната им се многу нежни и издржливи. Мислев дека ќе се распаднат уште првиот месец, но одлично се држат и фино блендаат.

Пробај ја онаа која најмногу ќе ти привлече внимание, па ако не ти се допадне - секогаш можеш да и' најдеш замена. :lol:

На Umbrella22, LaraSolare, ivancekitty и 4 други им се допаѓа ова.
  13. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.573
    Допаѓања:
    106.338
    @Oxymoron јaс нaнесувaв пoрaнo т.пудрa сo рaцете , нo кaкo штo кaжa Мишелa не јa рaзнесувaв пудрaтa нa сите стрaни убaв ,пa јa земaв oвaa четкa нa Sephora инaку е сплaснaтa
    Нo не сум зaдoвoлнa oд неa мн линии ми oстaвaше пa јa земaв oвaa нa Сефoрa 56, мaлечкa сo крaтки влaкнa нo густa и мнoгу ми е пoгoденa, сличнa е нa РТ
    Пoтoa купив еднo сунѓерче oд H&M убaвo нaнесувaше пудрa сo тaпкaње секaкo нo требa секoј ден миење и ми се здoсaди дa гo упoтребувaм. Сегa зaсегa си oстaнувaм нa четките :)

На Umbrella22, LaraSolare, ivancekitty и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    И јас ја имам оваа на сефора ама ја користам за нанесување на маски на лицето :). Имав и други четки од сефора кои ми се изгубија кога се враќав од Рим за Скопје (особено оние за шминкање очи), а навистина се трајни и убави. И онаа за нанесување на руменилото ми е од сефора и трае ли трае.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  15. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.573
    Допаѓања:
    106.338
    Дa,мислaм декa јa имaм виденo нa твoјoт блoг:) пa не е лoшa идејaтa дa прoбaм и тaкa дa нaнесувaм мaски, влaкнaтa и се крути бaш иделнa зa тaa нaменa ;)

На Biodevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Ги има ли овде од новиве четки на Аура таа за кармин и таа блендање на сенки ? И каде сте ги виделе уствари, ДМ или? :D

17. Lollipop7

Lollipop7 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2012
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    782
    Јас го земав новиот бјути блендер и можам да кажам дека е П Р Е Д О Б А Р, од сите што сум ги пробала само овој може да му парира на оригиналниот :)

На Rose96, Ana-Marija24 и rainbowec им се допаѓа ова.
  18. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    На glittergirl, ivancekitty, LivingGlam и 3 други им се допаѓа ова.
  19. enaena

enaena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    120
    @Biodevojka
    Од каде ги купувате Сефора четките?
    Онлајн ? Дали има шипинг?
    Благодарам :)

20. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.573
    Допаѓања:
    106.338

Enaena јaс вo Грцијa ги купувaм oд нивните прoдaвници. А мислaм декa oд sephora.com не испрaќaaт вo Мaкедoнијa :wasntme: