Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Четки за шминка

Дискусија во 'Лице' започната од nena2010, 2 јануари 2011.

1. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Јас живеев скоро 9 години во Италија, Рим и од таму ги земав од продавницата на Сефора цел сет го земав за ич пари на попуст им беше. А за онлине не знам дали испорачуваат.

2. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.836
    Препорачајте ми сет од четки за очи, да може да се купи од Скопје без порачки, дали воопшто постојат кај нас сетови од неколку или стандард се по една до две за продажба?

На anakonda88 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    На Аура има сет четки.
    А тебе за што ти требаат четки, какви сакаш?
    Може ќе ти е поубаво сама да си направиш сет, т.е. да купиш поединечно.
    Имаш ли некоја посебна замисла за што ти требаат? (Бронзер,пудра, за сенки?

4. I'MBadDadGirl

I'MBadDadGirl Нов член

Се зачлени на:
    22 ноември 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    12
    Јас моето го чистам со маслиново масло и детаргент за миење садови...Ќе ставиш малку од маслото и малку детаргент и ќе го протриеш под вода ,потоа само изми го со вода и ќе ти се исчисти. :)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  5. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.573
    Допаѓања:
    106.337
    Дa прaшaм нештo вo врскa сo четкa кoјa штo јa имaм дoмa. Јaс земaв четкaвa oд Алексaндaр кoзметикс, ми требaше четкa зa руменилo пa oвaa ми јa пoнудијa. Јa кoристaм некoе време зa руменилo нo не ми се дoпaѓa мнoгу кaкo гo нaнесувa нa лице. Ме интересирa дaли мoже дa се кoристи и зa течнa пудрa?

На Ana-Marija24 и I'MBadDadGirl им се допаѓа ова.
  6. makgirl

makgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.104
    Па да зашто да не можеш.Инаку сакам да те прашам каде точно се наоѓа Александар козметикс од кога го имаат отворено пошто мислам дека во Мк мислам дека до скоро немаше такво нешто

7. I'MBadDadGirl

I'MBadDadGirl Нов член

Се зачлени на:
    22 ноември 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    12
    Јас мислам дека можеш, бидејки со секое наредно нанесување течна пудра влакненцата ке се згуснат и ке имаат исто дејсво како и четките за нанесување течна пудра.Па доколку не ти се допаѓа можеш да ја измиеш...:)

8. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.573
    Допаѓања:
    106.337

Вo Скoпје пoтoчнo вo Кaпиштец кaрши тц Зебрa имa вo близинa aптекa и Стoкoмaк

На makgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    603
    Da bidam iskrena, mene ovaa cetka poveke mi lici na cetka za tecna pudra otkolku na cetka za rumenilo... Jas vikam probaj ja so pudra ;)

На Tinushka, koritsaki и I'MBadDadGirl им се допаѓа ова.
  10. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Мој совет е ако не се бавите професионално со шминка да не купувате веќе оформени сетови со четки затоа што голем дел од нив ќе ви останат не искористени. Најдобро е да си земате една по една, само тие што ви се најпотребни. Добро е да вложиш во добро четки затоа што и подолго ќе ги користиш и шминката многу подобро се нанесува. :)
    @koritsaki можеш да ја користиш за фиксирање на коректорот под очите ми изгледа камо добра за таа намена, или за контур. :)

На OmniaVanitas, LaraSolare, Jordanovska-K и 2 други им се допаѓа ова.
  11. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.836
    Ми треба само за нанесување на сенки на очите, за нанесување на останатиот дел од шминка веќе имам. Како пример еве една која е со рамна сплесната страна за нанесување на сенка, потоа за блендање на која врвот ќе и е испакнат и да е помека, мала и тенка за прецизно истакнување на работ на окото итн.

12. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Епа има на аура една од двете страни има четки, http://www.aura.co.rs/proizvodi/accessories/duo-shader-brush.html
    Има една со агол http://www.aura.co.rs/proizvodi/accessories/small-angled-brush.html
    и http://www.aura.co.rs/proizvodi/accessories/cetkica-za-nanosenje-senke-za-oci.html

Исто така има на Импала многу убава четка за блендање, таа исто околу 100 денари е, колку што се и овие погоре претпоставувам. А сет од вакви за очи кај нас не верувам дека има, барем јас не сум сретнала, само со големи четки имам гледано.

На gothchick му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.953
    Допаѓања:
    81.271
    Јас ти препорачувам да си одиш на Бит-пазар (ако си од Скопје) и од тезгите за козметика да си ги набавиш четките на Импала.
    Покрај стандардната за течна пудра и руменило, имаат и четки за очи и тоа баш онакви какви што сакаш - 100 денари парче.
    Поквалитетни четки од овие немам најдено никаде. Јас имам за блендање и четка со прецизен врв за гел-лајнер или нешто од тој тип, а имаше и онаква најобична за нанесување сенка и двостана, ако не се лажам.
    Провери ако те носи патот натаму, сигурна сум дека ќе бидеш задоволна. :)

На LaraSolare, Avery, gothchick и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Lollipop7

Lollipop7 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2012
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    782
    Јас имам две- ги користам за течна пудра дава висока покривност,за камена пудра со тапкање ја нанесувам и за контурирање и за течно и за прашкасто :)

15. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.573
    Допаѓања:
    106.337
    Пa фaлa ви женски мене мнoгу ми личи нa тaa жoлтaтa четкa зa течнa пудрa штo е oд РТ, зaштo е мнoгу густa пa си викaм зaштo дa немoже и зa т.пудрa дa се кoристи :)

16. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.617
    Не сум знаела дека ги има и на тезгите.Tаму подобро стојат со цени или исто се ? Сите четки на Импала ги има и карши полицијата на Бит пазар во една парфимерија на мало и големо продаваат, на излогот пишува Импала нешто...И јас да кажам дека сум задоволна.Јас таа за блендирање ја имам и еве сега по повеќепати користење поубаво можам да проценам.Ептен убаво си ја врши работата,дека е таква со волумен поголема,многу убаво бленда и што е најважно убаво е влакното меко, не ме иритира.Јас 110 денари ја земав.За поголемите што прашав една закосена за лице беше190.

Земав и една за блендање Cala од Александар Козметикс,пошто и помала сакав да имам 230 денари е, не е лоша ама како повеќе да ја апсорбира сенката и помалку остава,за разлика од оваа на Импала.Импала повеќе ми се допаѓа дефинитивно и кој му треба четка за блендање(а ако веќе се шминкате со сенки, на сите ви треба:D)нема да згреши,за тие пари е повеќе од одлична.Јас се препородив со четкава :)

17. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.834
    Во Космо на промоција, со купена пудра одат четки гратис.
    Не ми е при крај пудрата ХМ ама ако вредат да ги земам. Шго мислите?

FB_IMG_1448304770345.jpg

18. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.504
    а овие четкиве колку чинат посебно ?

19. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.834
    Не знам... Сигурно не се испод 400-500 денари. Само ме интересира дали ги бива вооптшо

20. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.953
    Допаѓања:
    81.271
    Не, овој сет четки не може да се најде во слободна продажба, туку е промотивен сет и обично пуштаат акции еднаш до два пати годишно во кои го вклучуваат.

Јас ваков сет четки зедов преклани за 8-ми Март, но не сум задоволна од него.
    Не очекувајте којзнае каков дијапазон на четки - има една за руменило или камена пудра (премала за камена пудра, а малку непрецизна за руменило - контур во никој случај), една плоската ко за течна пудра, ама премала е и потребно ми е подолго време за да нанесам течна пудра (на крај резултира со менување четка, зашто секогаш ја баталувам). Не е за коректор - не е толку мала, ама подобра опција е нанесување коректор отколку течна пудра со така мала површина.
    Има апликатор за сенка - тотално непотребна четка според мене - подобро да ставеле некоја за блендање или нормална четка за нанесување сенка, онаа кратката бушава ми е фина како за не толку прецизно блендање и таа за гел лајнер е единствена која почесто ја користам.
    Фини влакна, ама тотално непрактични четки.
    Мојот сет е розев, се чувствувам како Барби додека го употребувам. :lol:

Мој најискрен совет - ако користите некоја од пудрите на Боржуа и ви треба нова во моментов - земете, инаку не вреди да се малтретирате за овој сет.
    Поединечните четки им се неспоредливо поквалитетни од овие. Кабуки четката им е 500 денари, а толку е и онаа богато-бушава четка за руменило/контурирање. :)

@LaraSolare , на Бит-пазар имаат доста избор, барем имаше кога бев јас. Не знам за која парфимерија збориш - не сум ја приметила до сега, но обично на Бит-пазар нештата се секогаш поевтини.
    Најскапата четка таму беше 200 денари. :)

Последна измена: 23 ноември 2015
    На LaraSolare, Sky-butterfly и Catherayn им се допаѓа ова.