Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Четки за шминка

Дискусија во 'Лице' започната од nena2010, 2 јануари 2011.

1. Ctete

Ctete Популарен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2015
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    5.152
    овие две четки ги купив вчера.Случајно ги видов во џамбо во битола и искрено се изненадив колку се меки.за разлика од останатите ефтини четки што ги имам купувано.Не ги имам пробано но за цената супер се. Picture 060.jpg

На EdnaDevojka21, Rose96 и el3na им се допаѓа ова.
  2. el3na

el3na Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    501
    Јас имам 2 пара од овие четки и како што кажа за цената се супер. Мене ми вршат голема работа и сум задоволна многу, ги користам веќе година и пол и влакненца понекогаш паѓаат и многу често ги перам

На Ctete му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Џабе ја купив четката за течна пудра, ете ја така стои :tmi: не знам да нанесувам пудра јас со неа, пробав ама не ми е згодно, не ја размачкувам рамномерно иако по пола саат се шлапам и баталив, со прсти си нанесувам.

4. frosyGrc

frosyGrc Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    1.886
    Едноставно е, стисни два пати со пумпицата на четката. Потоа количината распредели ја на чело, образи, нос, брада. Потоа со кратки движења нанеси ја, не ја „влечи“ низ лицето зошто ќе ти се направат линии. Не се откажувај толку лесно :)

На Umbrella22 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Eveline

Eveline Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2015
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    378
    Каде може да се порачаат оригинални МАС сет четки ? Или препорачајте ми некои што вие ги користите. :)

6. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.573
    Допаѓања:
    106.335

Оригинални производи на МAC има само во нивните продавници , тоа се на интернет е фалш.
    Најблиску имаш во Солун. Добри четки во Ск имаш во Александар козметикс , карши тц Зебра одма до Стокомак

На frosyGrc му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Eveline

Eveline Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2015
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    378
    Барав не можев да најдам сет туку само по една се продаваат. А ми кажуваше една пријателка околу 4 000 денари ги порачала од некаде оригинални, а тука гледам само една чини околу 1500 затоа прашувам.

8. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.573
    Допаѓања:
    106.335
    На нет нема оригинал Мак четки , се е фалш , само продавниците на Мак имаат нивни производи оригинал. Немој да си ги давате така парите за лажни четки демек Мак , за тие 1500 па и 4000 ден оди си во Солун и земи си оригинал четки од Сефора и Мак

На buba4e89, kim.k и Eveline им се допаѓа ова.
  9. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.610
    Допаѓања:
    1.137
    Девојки бев во дм прееска и видов четка на аура за контурирање но немаше цена а ниту вработена да прашам..па ако знае некоја колку чини и дали е добра нека ми пише.

10. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Баш сакав да ја пофалам четкава, прекрасна е за контурирање. Од синтетички влакна е, мека и многу пријатна во допир со кожа. Големината и обликот се совршени за луѓе со мали лица ко мене. Разликата во изгледот на контурирањето со оваа четка и со останатите кои ги имам е не споредлив. Никогаш не се случило со оваа четка да претерам, дава многу природен изглед, а истите бронзери се што сум ги кмористела и со останатите четки. Зима мала количина што уште побавно ги троши производите и перфектно бленда. Цело лице го контурирам со неа освен за носот кајде што употрбувам една четка оние за сенка па после со неа блендам. Цената и е 265 ден.

032.jpg

На Jordanovska-K, el3na, Rose96 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    На OmniaVanitas му/ѝ се допаѓа ова.
  12. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.573
    Допаѓања:
    106.335

Кaкo дa гo исчистите beauty blender-oт? Јaс денес прoбaв сo мaслинoвo мaслo плус детергент зa сaдoви, нa местaтa кaде штo имa oстaнaтo флеки дoдaдете детергент зa сaдoви прoтријте и пoд вoдa истискaјте гo сунгерчетo сите флеки ќе исчезнaт. :)

На LaraSolare, rainbowec и Jordanovska-K им се допаѓа ова.
  13. cupicupicake

cupicupicake Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2015
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    72
    Супер идеа, јас го мијам со течен сапун ама не излегуваат флеките.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  14. cupicupicake

cupicupicake Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2015
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    72
  15. lextravagance

lextravagance Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    604
    @cupicupicake јас ја имам едната од поголемите со рамен врв, најдобра четка што ја имам досега користено. Воопшто не остава линии и ниедно влакно нема паднато досега :)

На cupicupicake му/ѝ се допаѓа ова.
  16. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    Кажете кај да најдам четка за кармин. Во ДМ или Космо ако има некоја до 150 денари?

17. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.952
    Допаѓања:
    81.266
    Има четка за кармин од Ебелин, 100 и нешто е мислам и не е лоша. Единствено многу е тенка и ситна, мене ептен ми се губи низ прстите, не ми е баш ко за луѓе со долги прстиња ама прецизна е.

На M.laDy му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.744
    Допаѓања:
    14.417
    Јас го ставам сунгерчето во мал сад, до половина наполнет со вода и потоа во микробранова на 1 ипол- 2 минути за да се убијат бактериите. Потоа го мијам со антибактериски течен сапун ( го користам тој на алкалоид) и сите флеки се вадат, а морам да сум искрена дека не го перам по секое користење, туку еднаш неделно :sweat::?:

На Sexybaby86 и koritsaki им се допаѓа ова.
  19. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Девојки имам едно ново откритие за лесно чистење на четките, средството од Голден Роуз, со еден потег ја исчисти четката за течна пудра а за тие за сенки да не ни зборувам. Го имам и тоа од Дм од ебелин ама не сум многу задоволна тие четки за сенка ги чисти добро ама тие за течна пудра не толку треба неколку пати да прснеш од тоа средството, а и плус после тоа не треба да ги плакнеш четките и некако не го ни користам многу многу.
    Ама ова на Голден Роуз ептем ми се погоди.
    А за сунѓерчињата јас правам смеса многу малку маслоново масло со шамнон и го тријам, па после тоа со дове сапун, и скорз се чисти ниту една флека не останува.
    Најдобро сунѓерче што го имам пробано и веќе трет пат го купувам ми е тоа од Орифлејм, многу е меко, плус расте кога е влажно, и многу лесно се чисти.
    Исто така и тие малите од дм од ебелин се многу добри за коректор и за контури. Големото сунѓерче од ебелин го немам пробано за жал, ама малите се прекрасни и матријалот од кој што се изработени е многу добар и и тие лесно се чистат, а тоа е најважно за мене. :)

На LaraSolare, Mishela, ivancekitty и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.856
    Допаѓања:
    5.200
    Препорачате ми некоја четка од Алиекспрес слична на таа на Аура поназад за руж и бронзер. Не ми се даваат 270 ден. за една четка. :)