Вчера стигнаа. Ги нарачав од lookfantastic, ги начекав со попуст па ми фатија околу 20£. Super excited
@Rose96 да те прашам ти ли го имаше сунѓерчето тоа темно виолетовото од орифлејм? Какво е? Се мислам да го нарачам ама се мислам да не е тврдо :/
Земииии гоо!!! Предобро е барем за мене 4 пати го имам купено а можеби и повеќе. Многу е меко особено повеќе омекнува после неколку користења.
Јас нема за што не ја користам,дури и за хајлајт,за контури итн.Предобро си ја врши работата според мене.Ја има во ДМ,Космо цената и е околу 200 не се сеќавам баш лани ја земав,ама не е погоре од 250.
Четкиве од алиекспрес се ? Ако да, може линк да ми оставиш. Или некоја од вас да ми препорача баш ваков сет на четки ми требаат.
http://www.buyincoins.com/item/78701.html#.WHJfz_krLIU Повели Неможев скроз истите да ги најдам ама еве ти слични, скоро исти.
Пред некој ден бев во Џамбо и од делот за козметика си купив четка за руж/ пудра (така пишуваше на декларацијата). Четката е предобра, а е некои 150 ден. Убави и густи влакна, и супер си ја врши работата. Има црна рачка и на нејзе само пишува make up brush.... Колку што видов, од тој тип имаше и други четки, на пр. за блендинг, камена пудра, сенка за очи, за highlight.... На кого не му се дваат многу пари а е квалитетно ептен ги препорачувам...
Не знам дали е соодветна темава, нека ме поправи некој ако грешам Сакам да споделам искуство од 2 нови блендери кои ги купив во последниот месец. 1. Blending Sponge од Голден Роуз. Ме заинтересира да го купам бидејќи на изглед многу ми е сличен на Real techniques Miracle complexion sponge (на 2-та слика) од кој сум презадоволна. Од сите до сега што сум ги користела (тој на Аура и тој на Ебелин), овој ми е врв. Само проблем ми е шо треба многу да го чекам додека стигне. Го има на Lookfantastic и е 6$ доколку купиш 1, 11$ се 2 и 18$ се 3. Да се вратам на овој од Голден Роуз, НЕМОЈТЕ да сте се излажале да го купите. На допир е многу тврд, ни кога ќе го натопам нема слични карактеристики на квалитетен beauty blender. Има многу чудна текстура и воопшто не сум задоволна ни како ја блендира пудрата. Не вреди ни 10 денари. 2. Ebelin Make up blender од ДМ. Овој им е нов, го купив пред два дена и денес прв пат го користев. За едно користење, ме изненади. Не е како овој од Real Techniques, но доволно добра замена што можеш да ја купиш од Скопје. Особено ми се свиѓаат рамните рабови што ги има горе, со нив многу добро се блендира коректор под очите. Уште да видам колку ќе ми трае, но мислам дека би го купила повторно.