дечки ај предложете четка за руменилп и бронзер, не за контури. Оваа на аура ја видов денес ама многу е мала, бар малку поголема ваква затоа што ми е за цели обравчиња да им дадам боја со светол бронзер.Со меки нежни влакна ми треба ..веројатно можам и четка за пудра за камена користам за оваа намена.Ама ми треба ептен да е мека пошо иам флеки таму и ако е тврда четката ми ја трга пудрата
Ставај камена пудра под бронзерот и тапкај, не развлекувај. Не се ограничувајте да ги користите честките како што пишува на нив, испробајте ги сите начини и видете што највише ви одговара лично на вас. Јас оваа четка ја користам за руж и хајлајтер, иако пишува дека е за контури. И уште нешто, четките како на сликава со бели влакна од пола надоле на задржуваат голема количина од продуктот на нив и се многу по практични за употреба на бронзер, руж и хајлајтер.
Ако не ти е проблем да нарачуваш од Али, повели линк https://m.aliexpress.com/s/item/111...ndation&spm=a2g0s.9042311.0.0.Xyq25s#autostay.. Имам две од нив и сум презадоволна... Сигурно ги користам повеќе од година, а немаат изгубено ниту едно влакно башка многу се ефтини, квалитетни и премногу нежни
Добра е од авон , косата, јас ја имам за лична употреба 3 години, онаа двостраната, и после толку перења, влакно нема паднато, уште е мека и нежна на лицето. Незнам дали уште ја има и дали е со ист квалитет, затоа што немам нарачано долго време, инаку имам од авон четки од пред 5-6 год. Уште ги користам
многу ми е стара четката за камена и сакам нова бидејки ми ствара бубуљички и ми е груба некако и сакам истата да ја кпристам и за бронзер или две исти да купам зошто како што кажав сакам поголеми за бронзер. може да ми предложиш некоја за камена со бели влакна? понежен изглед ми даваат тие не ми се чека, ептен без четка сум, оваа што ја имам ми ствара бубуљици а ја чистам убаво.Е ИСТИ вакви барам ама у ск негде има таква со бели влакна горни за камена?
Мислам дека има, сега ке птоветам online[/QUOTE] Има баш таква како што бараш, плус на попуст, сега и јас ќе нарачам после неколку години, баш ме интетесира квалитетот.
Има баш таква како што бараш, плус на попуст, сега и јас ќе нарачам после неколку години, баш ме интетесира квалитетот. Види го прикачениот фајл 340541 [/QUOTE] 250 со нарачување на било кој друг производ?ама не им ја знам величината
Па било кај кој и да нарачаш, секако ќе има и др. нарачки, па не би требало да има проблем. А за големината мислам треба да пишува, а од искуство, треба да е поголема како што гледам. Ако не ти се брза, јас како што реков, да најдам утре бекој што работи со авон и ќе натачам, па ке пишам. 17см, со 3 см, тоа треба да е доволно голема
а оваа другава што е до неа уствари е кабуки четка? и таа може да ми заврши топ работа за Sun kissed look што сакам да постигнам.. у суштина барам четка за sun kissed look не знам каква но знам дека поголема би требала да е @Irreplaceablee @marta993
Четките од авон се препредобри. Воопшто да не се двоумите . Имам 4 четки ( за нанесување на сенка , за веѓи, за руменило и за бронзер). Влакно не им паѓа воопшто ни додека ги користам ни додека ги мијам. Можам комотно да ги споредам со четките на bh cosmetics. Ептен им се израдував на новите четки од авон. И како координатор овој каталог имаше прелив нарачки од четкиве. Јас ја нарачав таа последната.
@soffce јас би ја земала таа што е за руменило затоа што е подебела, а има позаоблен врв отколку другата, па можеш да ја употребиш за руменило,бронзер дури и камена пудра, за сетување под очи итн
И јас сум многу задоволна од четките од авон! Некои со години ги користам, влакно не им е паднато. Убаво се нанесува и пудра и руменило и сенка. Сега сум на ум на да ја купам рамната четка за пудра во прав. Исто, четките на Real Techniques, односно четката за течна пудра и за коректор се предобри.
Па баш дека не апсорбира не е глупо Јас го користам неколку месеци, убаво и рамномерно се нанесува пудрата без да имам вишок на лицето. Малку ми е досадно тапкањето,ама топ е!
Само што ми стигнаа четкиве од bh cosmetics. Имам работено со нив додека бев во atelier Презадволна сум од четкиве пред 2 недели ги нарачав од страната на bh беа на попуст за 430 ден ги земав проверете можда сеуште се намалени .