Јaс јa кoристев четкaтa зa течнa пудрa нa Аурa, зa oкoлу 400денaри е супер, нo рaчкaтa и е мнoгу гoлемa пa не е пријaтнa зa рaбoтa сo неa. Буквaлнo ме бoли длaнкaтa. Пa јa нaрaчaв oвaa и пред некoлку денa пристигнa кaј мене, Face expert brush , презaдoвoлнa сум.
Феминкии ме интересира со што ги миете четките кој производи ги користите и дали негде во битола можам да најдам гума за миење на четки како и да се вика розово едно хахха. Незнам дали прашањето е баш за тука ако знае некој нека ми каже
Имаше такво гумено розево и од орифлејм над 200 ми се чини дека беше, ако не се лажам.. Јас си го земав од Али за помалку од 60 ден
@Mishela добив од другарка такво силиконско за пудра и сум презадоволна. Покривноста е одлична, многу малку пудра е потребно за да покрие убаво. Лицето ко фотошопирано ми е, само е тешко за пределот околу носот и веѓите. Го пробав со пудрата на Катрис ХД, со други не знам какво ќе биде.
Мене денес ми стаса моето силиконско сунѓерче (го нарачав од Алиекспрес за неполн долар) и не одолеав а да не го пробам. Многу ми се допаѓа, а не сум обожавател на бјути-блендери. Ми треба малку пракса со техниката, пробав и со тапкање и со влечење и дефинитивно тапкањето прави чуда - лицето ми изгледаше прекрасно. Сите недостатоци беа покриени, а не се познаваше дека имам нанесено пудра. Јас и онака користам количина на пудра помала од зрно грашок, а со сунѓеров мислам дека дури и помалку ми заврши работа. Кај критични делови како носот, под очите и меѓу веѓите се спастрив без проблем со помош на маневрирање од потесната страна на сунѓерчето - го вртев со тесниот дел (со неговата дебелина, не знам како да објаснам баш) и тапкав. Не остана вишок пудра никаде по лицето. И за фрикови ко мене, кои се згрозуваат од валкани четки - силиконско сунѓерче е вистинската алатка за шминкање. Не останува вишок пудра, само го миеш по употреба и спремно е за следно нанесување пудра. И најважно - чисто е! Бјути-блендерите мене ми се чисто промашување и не ми се допаднал ниту еден (а добра сума фрлив во воздух за да им дадам шанса и на поскапи, фини брендови). Едноставно не е за мене. Силиконските се друга приказна, препорачувам!
Каква е оваа магија? Зрно грашок? Дај кажи ја тајната Мене никогаш мислам дека нема да ми стигне толку малку, па толку само четката ми упива
Moжиш да најдиш во Alexandar Cosmetics, карши T-Mobile има такво. Инаку, јас ги мијам со обичен сапун од камилица и светат. - Препорачувам да пробаш!
Пробај со силиконскиве И јас користам толку малку пудра, ја нанесувам со лесно тапкање и на одредени места малку лизгање со силиконскиве перничиња и лицето мислам дека не ми изгледало подобро. Баталив обични четки за пудра, ем впиваат многу, ем тешки се за миење. @Elence93 ако ти врши работа, јас од овде две (со принтот со мачињата) си порачав и супер се
Може секако, еве линк. Јас го купив за 0.60$ пред околу еден месец и криво ми е што не си нарачав уште, имаат прекрасни дезени. Ми стасало дома за 3 недели. Не мириса на кинеско и не ми изгледа дека би се оштетило (го убив од гмечење тест-проба со долгите нокти, преживеа), ама дефинитивно би порачала уште некое. Имаше малку поскапи со пластична футрола, ама јас веќе имам погодно кутивче за тоа па не ми се купуваше такво. И да сакам не знам како да споделам. Отсекогаш сум нанесувала малку пудра, без разлика со што нанесувам. Единствено со бјути-блендер имав чувство дека ми треба третина шишенце пудра за да покријам нешто. Многу повеќе тапкам насекаде и не земам пудра со четката, туку нанесувам со прсти точки пудра во одредени зони од лицето и само тапкам додека не се изедначи. Реално, не ми изгледаше дека четката ми впива премногу пудра, ама и тоа малку со помош на силиконсково сунѓерче завршува на лице.
Било која од четките на Есенс ќе ти заврши работа. Имаше поодамна една рамна виолетова, јас ја купив и одлична е. Сега сигурно дезенот им е сменет оти од тогаш до сега се сменија минимум 10 колекции, меѓутоа истите облици се и истиот квалитет. Цената им е до 230 денари, не се воопшто скапи.