Кафе има вакви сунѓерчиња, но да се зголемуваат кога ќе се натопат? Видов една српска јутуберка ги користи и многу убаво изгледаше на крај.
Сите сунѓерчиња упиваат пудра доколку не се намократ со вода претходно. Јас имам бјути блендер, и секако прво го мокрам со вода па потоа нанесувам пудра и не ми упива. Веројатно и овие на ист начин функционираат. Инаку @Elence93 да провериш во Џамбо, можно е таму да има.
Мене сите сунѓерчиња ми ја впиваат пудрата, без разлика што ги топам со вода. Треба да истурам третина шишенце пудра за да покријам нешто, инаку изгледа како воопшто да не сум ставила пудра на лицето. Единствено ми се допаѓа сунѓерчето на Real Techniques, ама 500 денари - нека извинат, нема да дадам уште еднаш, ќе си користам силиконско за 1$.
На туторијали имам гледано дека најдобар метод за нанесување на течна пудра е прво да се навлажни/попрска лицето со обична вода и додека е влажно да се нанесе пудрата. Објаснението беше дека водата и пудрата ќе се ,,впијат,, во кожата и така пудрата подолго време ќе опстани а воедно и пружа поголема заштита на лицето. Извинете за оф топикот, за лице не употребувам сунѓерчиња, сум пробала, ама некако како натапкана ми изгледа пудрата на лицето
Blush no. 32 од Александар козметикс. Имав пишувано за четкава многу пати овде , ја имам земено пред 5 години околу 500 денари , се надевам дека се уште имаат од нив. Имитација е на четката за пудра Реал Текникс , влакно и нема паднато. Можеш да ја ѕирнеш и оваа четка на РТ во Анабела , но сигурно е поскапа од таа Blush
@referentka имам вакво гумено од ибеј купено а моментално ги мијам со ова на Клиник (не ми се допадна , па за да не го фрлам ги мијам четките и сунѓерчињата со гелов ) Ги мијам на 2 дена четките , а сунѓерчето секој ден
Четката за пудра на РТ е околу 830-860 денари во Анабела. Ептен и' ја напумпале цената. Четката чини 9$, а сетот околу 20$, овде една четка за 20$ - wow, математика растура.
Да. Јас имам две од Алиекспрес кои се копија на РТ и сум презадоволна. Едната ја загубив, ја имав користено 2 години за течна пудра и бронзер и не и фалеше ниту едно влакно.. Втората ми е за руж и премногу е мека, ја обожавам. За тие 120 денари се квалитетни и долготрајни. Ги препорачувам!
Јас лани за 4.20 евра од iherb ја порачав четката. Еве го линкот ми пишуваше дека ако го споделам со некој ќе има тој 5% попуст и јас 5% попуст? Некои новости направиле, не се разбирам тоа ми беше една и единствена нарачка од таму. https://iherb.co/6m2kzEv Барав на нет некој купон, на чекаут го напишав и ептен евтино ми искочи, за 2 недели мислам ми стигна во пошта.
Користев кабуки четка на Буржоа купена пред гооодини, ама во последно време многу почна да ми остава влакна по лицето. Сега купив овална од Голден Роуз. И двете убаво ја аплицираат пудрата само со оваа од голден ми треба мнооогу повеќе пудра за разлика од другава. Многу се впива во неа. А инакубе премека и ептен убаво ја нанесува пудрата и ја прави да делува поприродно.
Devojki ja ima nekoj probano ovaa cetka? Dali e dobra za kameni konturi? I kakva bi mi predlozile za kameni konturi ? Blagodaram
Со ваква четка тешко ќе изблендаш после бидејќи влакната се потврди и густо поставени. Би ти предложила некоја која е за руменило, на Аура пр., имаше некоја девојка слика во групата Моето козметичко катче и имаше неколку производи на Аура.
Ја вакви су земав во MAC продавниците за ефтини пати сма само за пудра во прав да нанесеш се онака за Baking метода дека баш впиваат .. мојата Real tech ја платив 9.95€
Dobra e cetkata na aura za konturi Na site cetki na aura ima -30% popust vo kosmo do cetvrtok ima ubavi se i dobri za rumenilo kosa cetka golema, za konturi isto sega se po 193 denari do cetvrtok