Четки за шминка

Дискусија во 'Лице' започната од nena2010, 2 јануари 2011.

1. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Ги оставив на една салфетка и на печка после :wasntme: Инаку ги ставив во алкохол малку и после пак со не многу топла вода ги измив и сега се сушат :)

На Dushica-sk му/ѝ се допаѓа ова.
  2. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    674

Ништо не си пропуштила, на видеото Мишел не ги става во акохол, тоа го видов јас од друга шминкерка, инаку користам алкохол раствор 7% може и послаб, во него да остојат и после да малку ги плакнам.

На k.i.m му/ѝ се допаѓа ова.
  3. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Четкиве од Авон едните се во златен несесер другите се во ќесе ... Ги бива ? Вака фини ми се гледаат има за очи за руменило и за усни ... Ги има во овој каталог за 559 и 599 :?:

4. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.025
    Мој совет зошто да даваш 600 денари, поубаво земиси четки за шминкање од Џамбо. Јас ги земав сите овие 4 четки за 300 и некој денар. Повеќе од пола година ги имам и за тие пари сум многу задоволна.
    Се извинувам за лошиот квалитет на сликата дека е сликана од мобилен.
    Првавата од лево е за туш
    втората е за блендање на сенките
    третата е за сенки и
    четвртата е закосена четка за руменило (истата оваа четка во каталогот е 300 денари, а јас ја земав мислам дека беше 115 ден., а останите четки ги земав по 59 денари секоја)
    Четките се меки убави само таа за блендање кога ја миев првиот пат ми се измитари :lol: ама после веќе не. Ти си знаеш најубаво ова беше само мој совет.

Прикачени фајлови:

• Photo-0173.jpg
      Photo-0173.jpg
      Големина на фајлот:
      180,2 KB
      Прегледи:
      451
    На waRRioR.Zina, vendiii, AnaKarenina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.007
    ^ И јас сега брзо земав од Џамбо, две двострани во едно пакување. Цената им беше смешна, мислам дека беа 119 ден. па си реков - и да не чинат, не губам многу. Ама еве последниве неколку дена ги употребувам за нанесување течна и камена пудра и сум пријатно изненадена. Знаат да пуштат по некое влакненце, ама ништо страшно.
    Инаку, редовно ги чистам четките. Се ежам од помислата на бактерии, па после секоја употреба ги мијам и дезинфицирам. Не можам да замислам да ги употребувам повеќе пати, а да не ги исчистам. Јас дури и мобилниот и маусот од компјутерот редовно ги чистам со алкохол. :tmi:

6. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    674
    За блендање или сенчање сеедно ја имам оваа четка на Есенс и толку сум презадволна од неа, како добро сенча немам зборови, а сенка околу очи како се става ма перфекција, гледам и тука ја донеле и чини само 90 денари [​IMG] , а јас во Хрватска ја платив 160 денари и тоа стреснав одма две кога ги начекав, добро се потрошив, бидејќи мислев нема кај нас нема да ја донесат, а да почекав и земев во мк ќе си поминев многу поевтино, но тоа е памет за друг пат.[​IMG]

како изгледа одблиску четката.

7. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.796
    Допаѓања:
    18.566
    Уф колку време одам во Јуник и никогаш ја немаат :/ дали пребрзо се троши или не ја носат не знам.

8. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    674
    Ако ја нема во Јуник тогаш оди во Еликсир или ако те води пат накај Аеродром во РИ-МА парфимерија одма е до ОНЕ таму сигурно ја има, пред некој ден купував во Јуник баш ја здогледав ја имаше, во Еликсир и РИ-МА слабо се троши кога и да влезам ја имаат.

На jarec6 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    ^Истата оваа многу време ја барав, едвај ја најдов, ама веднаш паѓаа влакна :^)
    Инаку си ја врши работата до перфекција, задоволна сум. Ама не знам до кога ќе ја користам ако вака паѓаат влакна. :?:

10. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    674
    Mислиш на Есенс четката? мојата доста квалитетна се покажа ни влакно не и фали а секоја недела ја мијам и ништо не и е.

11. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.609
    Девојки,каде има вакви слични,или приближно исти четки низ Скопјево? :worried:

Да не барам насекаде,може некој да ми каже ако имал,или видел? И што цена? :)

Итно ми требаат ! Останав без четки,оние од џамбо што ги земав,како грива од коњ се,како слама..нз како да опишам во најлошо светло !! :@
    Ужас.се митареа ненормално многу кога ги користев,уште па кога ги миев.. :x

Хелп :?:

12. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Па четки имаш во секоја парфимерија, па дури и низ маркети....
    Зависи колку пари ти се даваат и колку квалитет сакаш

13. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    [​IMG]Си ја купив денеска четкава за туш од есесн.Многу е добра,ја пробав одлична е.Сега уште таа за сенчање да ја најдам :)

На Dushica-sk му/ѝ се допаѓа ова.
  14. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    Во Голден Роуз видов четки за шминкање, од 70 па до 500 денари, има секакви. Не знам со каков квалитет се затоа што не се разбирам многу , ама вака ми се видоа убави особено тие за руменило. Има и апликатори, сунѓерчиња... се и сешто.

15. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.524
    Ги имам тие од аура, и ок ми се, таа за руменило не ми се допаѓа.
    Имам две од Gosh, и уште три од Elizabeth Arden. И оваа: [​IMG]
    Мислам дека се толку...

16. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.025

Пред некој ден ми стигна четкава за течна пудра од орифлеим. Ја има во тековниов каталог на попуст е 200 денари. Супер е само треба да се испраксирам со четкава побрзо да ја нанесувам пудрата, малку ми е чудно дека се со сунѓерче ставав пудраа.

17. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Јас веќе со години ја имам оваа од Oriflame, за руменило и сум презадоволно. Едно влакно не пуштила значи:

А, другите четки, за сенки, за камена пудра, за сенчање и нанесување на туш сите ги фрлив вчера, пошто веќе две години ги користев и сега морам да си најдам некои убавки, се мислам за четките на Аура, сите ми ги фалат. :wasntme:

18. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    6.649
    Јас пред некој ден си купив комплет 3 четки од Аура спакувани во несесер и добри се, а исто има и во супер тинекс мислам одделно да се купи по една четка :)

19. detelinkaa

detelinkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    60
    мммм многу се убави, ако сакаш да пишеш од каде ги зема? одлично изгледаат :)

На Allthatglitters21 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Јас вакви си купив од Зелен пазар, од тезгите, мноооогу сум задоволна од четките(малку таа за руменилото, не е баш нај нај, но имам од oriflame), можам да ги сликам за да ги видиш, 110ден ги земав.

Еве слика (има и во сиво црна комбинација)

Прикачени фајлови:

• DSC00047.jpg
      DSC00047.jpg
      Големина на фајлот:
      202,1 KB
      Прегледи:
      256
    На Rose96, Beauchamp и Fearless им се допаѓа ова.