Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Четки за шминка

Дискусија во 'Лице' започната од nena2010, 2 јануари 2011.

1. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Ги оставив на една салфетка и на печка после :wasntme: Инаку ги ставив во алкохол малку и после пак со не многу топла вода ги измив и сега се сушат :)

На Dushica-sk му/ѝ се допаѓа ова.
  2. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673

Ништо не си пропуштила, на видеото Мишел не ги става во акохол, тоа го видов јас од друга шминкерка, инаку користам алкохол раствор 7% може и послаб, во него да остојат и после да малку ги плакнам.

На k.i.m му/ѝ се допаѓа ова.
  3. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Четкиве од Авон едните се во златен несесер другите се во ќесе ... Ги бива ? Вака фини ми се гледаат има за очи за руменило и за усни ... Ги има во овој каталог за 559 и 599 :?:

4. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Мој совет зошто да даваш 600 денари, поубаво земиси четки за шминкање од Џамбо. Јас ги земав сите овие 4 четки за 300 и некој денар. Повеќе од пола година ги имам и за тие пари сум многу задоволна.
    Се извинувам за лошиот квалитет на сликата дека е сликана од мобилен.
    Првавата од лево е за туш
    втората е за блендање на сенките
    третата е за сенки и
    четвртата е закосена четка за руменило (истата оваа четка во каталогот е 300 денари, а јас ја земав мислам дека беше 115 ден., а останите четки ги земав по 59 денари секоја)
    Четките се меки убави само таа за блендање кога ја миев првиот пат ми се измитари :lol: ама после веќе не. Ти си знаеш најубаво ова беше само мој совет.

Прикачени фајлови:

• Photo-0173.jpg
      Photo-0173.jpg
      Големина на фајлот:
      180,2 KB
      Прегледи:
      451
    На waRRioR.Zina, vendiii, AnaKarenina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    ^ И јас сега брзо земав од Џамбо, две двострани во едно пакување. Цената им беше смешна, мислам дека беа 119 ден. па си реков - и да не чинат, не губам многу. Ама еве последниве неколку дена ги употребувам за нанесување течна и камена пудра и сум пријатно изненадена. Знаат да пуштат по некое влакненце, ама ништо страшно.
    Инаку, редовно ги чистам четките. Се ежам од помислата на бактерии, па после секоја употреба ги мијам и дезинфицирам. Не можам да замислам да ги употребувам повеќе пати, а да не ги исчистам. Јас дури и мобилниот и маусот од компјутерот редовно ги чистам со алкохол. :tmi:

6. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    За блендање или сенчање сеедно ја имам оваа четка на Есенс и толку сум презадволна од неа, како добро сенча немам зборови, а сенка околу очи како се става ма перфекција, гледам и тука ја донеле и чини само 90 денари [​IMG] , а јас во Хрватска ја платив 160 денари и тоа стреснав одма две кога ги начекав, добро се потрошив, бидејќи мислев нема кај нас нема да ја донесат, а да почекав и земев во мк ќе си поминев многу поевтино, но тоа е памет за друг пат.[​IMG]

како изгледа одблиску четката.

7. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.779
    Допаѓања:
    18.351
    Уф колку време одам во Јуник и никогаш ја немаат :/ дали пребрзо се троши или не ја носат не знам.

8. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    Ако ја нема во Јуник тогаш оди во Еликсир или ако те води пат накај Аеродром во РИ-МА парфимерија одма е до ОНЕ таму сигурно ја има, пред некој ден купував во Јуник баш ја здогледав ја имаше, во Еликсир и РИ-МА слабо се троши кога и да влезам ја имаат.

На jarec6 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    ^Истата оваа многу време ја барав, едвај ја најдов, ама веднаш паѓаа влакна :^)
    Инаку си ја врши работата до перфекција, задоволна сум. Ама не знам до кога ќе ја користам ако вака паѓаат влакна. :?:

10. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    Mислиш на Есенс четката? мојата доста квалитетна се покажа ни влакно не и фали а секоја недела ја мијам и ништо не и е.

11. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    Девојки,каде има вакви слични,или приближно исти четки низ Скопјево? :worried:

Да не барам насекаде,може некој да ми каже ако имал,или видел? И што цена? :)

Итно ми требаат ! Останав без четки,оние од џамбо што ги земав,како грива од коњ се,како слама..нз како да опишам во најлошо светло !! :@
    Ужас.се митареа ненормално многу кога ги користев,уште па кога ги миев.. :x

Хелп :?:

12. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Па четки имаш во секоја парфимерија, па дури и низ маркети....
    Зависи колку пари ти се даваат и колку квалитет сакаш

13. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    [​IMG]Си ја купив денеска четкава за туш од есесн.Многу е добра,ја пробав одлична е.Сега уште таа за сенчање да ја најдам :)

На Dushica-sk му/ѝ се допаѓа ова.
  14. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.461
    Во Голден Роуз видов четки за шминкање, од 70 па до 500 денари, има секакви. Не знам со каков квалитет се затоа што не се разбирам многу , ама вака ми се видоа убави особено тие за руменило. Има и апликатори, сунѓерчиња... се и сешто.

15. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.012
    Допаѓања:
    51.884
    Ги имам тие од аура, и ок ми се, таа за руменило не ми се допаѓа.
    Имам две од Gosh, и уште три од Elizabeth Arden. И оваа: [​IMG]
    Мислам дека се толку...

16. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024

Пред некој ден ми стигна четкава за течна пудра од орифлеим. Ја има во тековниов каталог на попуст е 200 денари. Супер е само треба да се испраксирам со четкава побрзо да ја нанесувам пудрата, малку ми е чудно дека се со сунѓерче ставав пудраа.

17. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Јас веќе со години ја имам оваа од Oriflame, за руменило и сум презадоволно. Едно влакно не пуштила значи:

А, другите четки, за сенки, за камена пудра, за сенчање и нанесување на туш сите ги фрлив вчера, пошто веќе две години ги користев и сега морам да си најдам некои убавки, се мислам за четките на Аура, сите ми ги фалат. :wasntme:

18. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.672
    Допаѓања:
    6.542
    Јас пред некој ден си купив комплет 3 четки од Аура спакувани во несесер и добри се, а исто има и во супер тинекс мислам одделно да се купи по една четка :)

19. detelinkaa

detelinkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    60
    мммм многу се убави, ако сакаш да пишеш од каде ги зема? одлично изгледаат :)

На Allthatglitters21 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Јас вакви си купив од Зелен пазар, од тезгите, мноооогу сум задоволна од четките(малку таа за руменилото, не е баш нај нај, но имам од oriflame), можам да ги сликам за да ги видиш, 110ден ги земав.

Еве слика (има и во сиво црна комбинација)

Прикачени фајлови:

• DSC00047.jpg
      DSC00047.jpg
      Големина на фајлот:
      202,1 KB
      Прегледи:
      256
    На Rose96, Beauchamp и Fearless им се допаѓа ова.