На Аура е поголема но е позаоблена, јас најмногу ја користам за првична, transition shade, мека е многу. На Вет&Вајлд е посплосната, со тоа и попрецизна, таа ја користам за middle shade. А кога ми треба сериозно блендање со некоја упорна сенка, на Голден Роуз има една погруба.
Јас ја имам оваа кабуки од авон, ја купив на попуст околу 300-350 денари. Сега гледам дека редовната цена е 700 денари, ама од време на време можеш да ја најдеш и за 300-400.
Здрво. ке може ли да ми препорачате четка за пудра?? веќе не сакам да користам бјути блендерс пошто ми фаќат ко мувла
Јас сите што ми се за пудра од Али ги имам земено, како копии на Real Techniques што се. Презадоволна сум, со години ги користам, а сите беа по 1-2 евра.
Потполно истите, на Алиекспрес. Отприлика околу 5-6 долари се. Јас ги имам нарачано за еден Блек Фрајдеј пред едно 3-4 години можеби. Не се лоши четките за сенки и таа големата (најдесно на сликата) како за бронзер или руменило (поубава ми е за бронзер). Таа за течна пудра е ужасна, јас со неа нанесувам маски за лице и таа тенката за веѓи се распадна на првото миење. Другите немаат гајле, ама не ги ни користам толку често во последниве две години. Ги купив највеќе за кутијата, многу ми е практична за чување.
Ти благодарам многу.. Имав видено на бит пазар дека продаваат сенки од Naked па се мислам дали може и таму да ги најдам..
Ќе ги најдеш, истите ги имам гледано и таму. Последен пат кога бев, цената баш на овие четки им беше 350 денари што и не е така голема разлика. Не се лоши, ама не се ни нешто посебно. Во глобала повеќето четки од сетот се погодија, па за таа цена (ако уште се толку), вреди да се имаат, ќе се најдат.
Од кој бјути блендер сте најзадоволни? Вреди ли тој на Real Techniques за цената? Моментално имам еден на Аура, но веќе е стар и искинат, а и ми беше малку тврд.
Од двата, подобар ми е Real Techniques, ама сепак зависи од цената. Доколку треба да го платиш околу 500 денари колку што имам слушнато дека е кај нас цената, мислам дека не вреди да го платиш толку.
@Oxymoron тој на RT е супер, ама не го купувај од кај нас. Порачај си го од iHerb, ем е поевтин, ем имаш и во пакување по 2. Одличен е
На аура новиот е помек и супер е. Мене омилен ми е на гош, посебно црната варијанта. А ако не ти е проблем на зелено и на битпазар има на худа копии, предобри се, а 60 денари се. Од нив имам можеби 5, 6, ептен сум задоволна.
Тој на RT моментално е на попуст во ДМ, од 569 на 449 денари, но пак не е малку. Сега гледам на iHerb, за таа цена ќе добијам двa, така што фала ти на идејата @Sexybaby86 @marama, колку е тој на Гош? Ако ми одговара цената, би го купила, не ми се чека баш за празнициве онлајн
Меѓу Бјути Блендер и блендерот на РТ, 10 пати подобар ми е на РТ. Јас од кај нас го купив 500 ден. што е многу, не знам каде онлајн да го нарачам. А искрено оргиналниот Бјути Блендер не ми е ништо подобар од блендерот на Гош, кој е некои 300 денари.
Исто мислење делиме, најлошо потрошени пари во животот ми се тие за оргиналниот Бјути Блендер... Се распадна и ништо посебно не видов во апликацијата и бојата испадна после неколку миења.
Ќути бојата... нон стоп искача розево. Нема шанса убаво да го исчистиш (РТ го чистам со обичен антибактериски течен сапун на Алкалоид - како нов е после миењето), а нема што не пробав, која "финта" за да не е гнасен. Башка што после 2 недели цел се направи со дупки. Прескап е, за тој квалитет повеќе од 300 денари не. Ма и толку е многу, блендерот на Гош 3 пати подолго ми трае.