Кај можам да најдам ефтино сунѓерче од тие во форма на јајце за нанесување на пудра? Во дм и во голден роуз гледав ама 200-300 денари се. Не ми се дава толку за сунѓер.
Јас имам од локален маркет земено копија на Huda, чини околу 80 ден. Сигурно го има и на Битпазар дури и поевтино. Супер се покажа.
Сигма имам една ПРОБАНО, многу е погуста ( погусти влакна ) од Зоева , но и Зоева се премеки и убави.
Не да се испозанеле, денес бев во дм, баш ги видов. Скоро дупло поскапи испаѓаат така. А си ја пробала стиплинг четката на Ебелин профешнл? Се мислам неа да ја земам за течна пудра.
Новата ја немам пробано, но старата ми беше сосема супер за таа цена што ја имаше (околу 300-400 денари мислам, не се сеќавам). Најслична на неа од поновите на Ебелин е оваа и мислам дека ја има и кај нас, не сум баш најсигурна ама како да ја имам видено. Јас преферирам некои со пократки и погусти влакна, најубаво ми ја нанесуваат пудрата. Со меките некако немам фат и ми ја ушлакуваат пудрата, па другиве ми се далеку подобри зашто не можам да утнам со нив. Спојлер: слика
Зависи каква покривност ти треба. Со сунѓерче ако нанесуваш пудра добиваш некоја минимална покривност. Со четка , поголема.
Јас ретко кога нанесувам пудра со сунѓерче или четка секогаш со прсти Сунѓерчето го користам за коректор само.. Инаку на бит пазар се по 60 ден. сунѓерчињата а сет четки има за 400 ден. Не ги менувам за ништо
Dali koga nanesuvate pudra so cetka na liceto vibse znae kaj pominala cetkata kaj ne.... mene mi se poznava a poveke imam probano, razvlekuvam pa tqpkam i pak se znae.. i pos nema care pa so sungerce tapkam da se izednaci. Nea pogreska praam ili so e rabotata nez
Каква четка имаш? Плосната или округла? Мене ми се правеа линии со плоснатата. На Аура мислам дека беше. Сега имам округа од Кико и супер ми ја бленда пудрата.
Плосната четка не е за влечење на пудрата туку е за тапкање. Се добива помала покривсност отколку со кружна, ама е поубава за BB креми нанесување.
Ако не сакаш да ја смениш четката, пробај како што пишала @DAngel , со тапкање. Јас немав трпение за тоа, па преминав на кружна. Плоснатата си ја користам за маски за лице.
Имам нови четки за шминка, си ги поклонив. Претходните ги киснев во вода и сјај и ги миев. Како ги чистете вие вашите четки?