Со прст или со сплескана четка. Ако нанесуваш со четка, прсни фиксатор на неа. Така многу подобро ќе изгледа сенката на око. Спојлер: Четка
Женски јас не се разбирам баш, може ли некоја што знае да ми ја каже намената на овие четки, да знам која да ја нарачам.
За течна пудра би ти препорачала силиконско сунѓерче затоа што четите многу пудра впиваат . А за бронзен втората четка.
За бронзер е првата четка, а за течна пудра четвртата. Тешко дека бронзерот ќе го нанесе убаво со втората четка, повеќе би рекла дека таа е за нанесување контури.
Зависи од каде си го купила , има разлика . Јас моето го купив од аптека и сум презадоволна преубаво ја нанесува пудрата со тапкање а сунѓерче за пудра класично не ми одговара. Јас со таква како втората четка нанесувам бронзер и одлично се нанесува.
Првата е за бронзер, имам таква многу убава е. Убаво ќе го нанесеш. Втората е за контури, не е соодветна за бронзер ( со малку зумирање ќе забележите дека е косеста и нема бели влакненца како кај другите четки). Оваа е совршена за контури на нос. Третата е за банана пудра. Четвртата и петта се за пудра ама зависи каква, четвртата за течна,петта за стик пудра.
Првата е за пудра во прав/ четка за руш може исто. Втората за сенка Третата за хајлајтер би рекла Четвртата за контури во прав, за блендање.
За течна пудра може да се користи последната, се вика buffing tehnique, со кружни движења се нанесува течната пудра. Другите како што рекла Бубаче.
1. Јас ја користам за нанесување бебешка пудра за серирање на пудрата бидејки имам комбинирана кон масна кожа , а сум пробала и руменило одлична е 2. За нанесување течен коректор или евентуално кремасти контури , не е практична за сенка 3. За хајлајтер 4. За течна пудра ( но убава е и за контурирање со кремасти контури )
Ви благодарам, женски Во план сум да го купам сетот па морав да си прашам. А дали може да ми препорачате убава четка специјално за течна пудра (можеби онаа со густи, кратки влакна, во форма на круг на дното) ама достапна во Македонија. Можеби на MAC?
Сакам да си купам комплет четки (за сенки, пудра, бронзер, руж и се останато), но не знам од каде да си земам, а да ми се погодат. Имав од алиекспрес и супер се, но не ми се чека пак додека да стигнат. Ако имате инфо, препорачајте ми, до кај 1000-1500ден.