Чешање на кожата

Дискусија во 'Тело' започната од patika19, 11 јуни 2012.

1. patika19

patika19 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    54
    Сакав да ве прашам дали имате делови од телото кои често ве чешаат? Јас имам проблем со грбот. Постојано ме чеша и нема што да се прави. Едноставно е така од кога знам за себе.

(ако има ваква тема или е глупа бришете ја.)

2. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Јас имав чешање на грбот и рацете, и одлучив да го сменам гелот за туширање, се префрлив на обична бекутан купка и од тогаш немам проблем.

3. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.837
    Допаѓања:
    101.366
    Прво прегледај си ја кожата на грбот.Ако не можеш сама побарај помош.Доколку ти е чиста,без акни,флеки,(а ако ги има тогаш ќе мораш на кожен лекар) можеби е до средството со кое се тушираш.Смени го па ќе видиш.Секако може да е и до детергентот/омекнувачот со кој ги переш алиштата.И на крај провери го квалитетот на истите.Зашто синтетиката не е баш за летен период.

4. afrodita94

afrodita94 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    532
    Мој предлог е да отидеш на лекар бидејки е можно да си алергична на нешто.И јас бев исто како тебе па испадна дека сум алергична на прашина.

5. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    И ја го имам истиот проблем.Порано користев сапун,а сега гел за туширање и некако е подобро.А мој совет е после бањање да се намачкаш со млеко за тело.Проверено и помага.

6. magic.girl

magic.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    204
    Кога го сменив гелот за туширање цело време ме чешаше меѓу градите малце погоре лелел е откорнав од чешање ама повторно го сменив и фала богу сега не ме чеша