За купатило со што чистиш плочки? Со кој додаток и со посебни крпи? Не сум чистела сеуште некако сум скептик.
Со додатокот за подови и крпата за тој додаток. Фугите со малото четче. Ама прво фугите ги прскам со хидроген оти ми фаќаат мувла на некои места.
Одамна го земав ваков чистач на пареа , има може4 месеци Еднаш пробав и не успев да чистам со него. И сега така ми стои. Дали некоја го има и како го користи. Само пушта јако пареа и кога ќе го навалам малку за лчистење тече вода.
Јас сакам да препрашам нешто, за да не се зафркнам. Дома имам таркет, и сега јас го чистам со парочистачот (на пониското ниво, појакото го користам само за плочки), а потоа поминувам и со микрофибер крпи за да отстранам што е можно повеќе од водата. Ама сега ми излегуваат рилсови каде што вели дека дрвените подови не требало да се чистат со парочистач, се одлепувале, се правело мувла итн, туку требало само со сува микрофибер крпа, или со малку влажна микрофибер крпа, што кога ќе ја допреш, не остава водена трага. Викаат дури и обичен воден џогер е штетен . Како што напоменав, јас поминувам и со микрофибер крпи откако ќе поминам со парочистач, ама не знам, може сепак е лоша топлината додека поминувам? Дали имате некакво искуство/познавање со ова?
Јас имам ваков ама од Ариете. Да не го преполнуваш многу со вода или не чекаш да се загрее до крај. Јас го имам 2 години со него чистам гарнитура, фуги, прозори, во кујна го користам и на сите места што ми е недостапно со рака.
Јас дома имам ламинат, не користам парочистач за него иако во упатството пишува дека може. Го чистам со средство за ламинат, и со марамици за паркет, ламинат и таркет. Страв ми е од топлината да не го оштети.
На кои средства мислиш, можеш да ми предложиш? И користиш класичен џогер со реси, или оние рамните со микрофибер крпи?
Рамните со микрофибер. А кога сакам побрзо, со марамици за подови, од ДМ. Иначе го користам средството за паркет и ламинат Пронто Растворено во вода. Е недостаток му е што лизга многу, ама па не го користам толку често, сепак бришам со марамиците почесто.